sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Deko 133 DIY JOULUKALENTERISETTI

Hei ihanat! ♥ Postasin edellisen kerran kaksi viikkoa sitten, enkä yksinkertaisesti ole ehtinyt bloggauspuuhiin tässä välissä. Olemme tehneet miehen kanssa hommia aamusta iltaan (ensin päivätyöt, sitten raksaa, printtejä ja muita työhommia) jo ties kuinka monta viikkoa putkeen - en edes muista, milloin viimeksi olisimme kunnolla levänneet. 

Edellisessä postauksessani väitin, että olisimme tuolloin viettäneet ohjelmatonta viikkistä... No, suljettuani tietokoneen kannen postauksen jälkeen, pomppasimmekin Rautavaaralle autohuoltoon ja muihin töihin ja palasimme kotiin vasta iltamyöhäisellä. Seuraava päivä meni raksan asiakirjojen ja printtipakkausten merkeissä. Joten puppua puhuin, ei ollutkaan ohjelmatonta kuin hetken. :') Viikko sitten taas teimme Tampereelle myyjäisreissun; ja jos muistatte, näitä myyjäisreissuja on esivalmisteluineen ollut parin viikon sykleissä aiemmin jo Kuopioon ja Jyväskylään. Joten kyllä, uupumusta ja tuskastumista on minuuttiaikataulun kanssa nyt ollut. 

Mutta. Yksikään puserrettu tunti ei ole ollut turha, vaan joka ikinen on tehnyt tämänhetkistä unelmaamme valmiimmaksi. Rautavaaran raksaa. Printtimyynti tuo helpotusta projektibudjettiin, mikä on tällä hetkellä suurin motivaattorini tehdä mustavalkoisia työtunteja normaalien päivätöiden jatkoksi. Raksaan suoraan liittyviä hommia en edes yritä koota tähän postaukseen - sen kuitenkin kerron, että niiden ansiosta maa- ja pohjatyöt ovat edenneet tontilla hienosti ja mikä tärkeintä, rakennuslupahakemuksellemme näytettiin perjantaina vihreää valoa! Vielä pitää odotella kahden viikon julkipanoaika, jonka jälkeen voi aloittaa mökin sokkelinvalun. Jeij.

Vaan sitten varsinaiseen postausaiheeseen! Joulukalenterisettiin. Minun oli tarkoitus jutustella tästä aiheesta vähän myöhemmin, mutta kun rupesin katsomaan tämän viikon luetuimpia postauksia, siellä keikkuivatkin jo edellisvuosien kalenteri-ideat! Joten saamanne pitää, onhan joulukuun alkuun enää puolitoista kuukautta. ♥

Olen jo useampana vuotena tehnyt miehelle oman joulukalenterin, jossa ideana on ollut kerätä pikkupusseihin pieniä suklaayllätyksiä ja sulkea pussinsuut pyöreillä numerosineteillä. Vähän olen varioinut tuota ideaa ja pussien esillepanoa, mutta pussit ja numeroympyrät ovat tulleet jäädäkseen - minusta ne ovat tosi mukavia väkertää, täyttää ja laittaa esille. Jo viime vuonna mietin, olisinko tuotteistanut DIY-kalenteria muidenkin iloksi. Tuolloin se jäi vielä ajatukseksi, mutta tänä vuonna olen ehtinyt toteutusasteelle. Olen koonnut mustaan pakettiin kaksi liuskaa tarrapaperille tulostettuja, leikattavia numeroympyröitä, 24 kappaletta ruskeita paperipusseja sekä tarkemmat teko-ohjeet. Resurssit eivät antaneet periksi tehdä tilausta painotalosta, vaan numerotulosteet ovat kopiokonelaatua. Siitä syystä en kuitenkaan malta pantata näitä, eiköhän setistä ole halukkaille iloa tällaisenakin. :)

Tämän vuoden omaa esillepanoa olen miettinyt jonkin verran ja luulen, että tällä kertaa pussit eivät nousekaan seinälle, vaan kokoan ne pieneen laatikkoon, purkkiin tai koriin tutkailtavaksi. Kuvaamista varten asettelin pussukat pari vuotta sitten Granitista hankkimaani metalliastiaan ja voi olla, että tämä on jopa niiden lopullinen sijoituspaikka. Metallin harmaa sävy, ruskeat pussit ja mustat numeroympyrät näyttävät yhdessä selkeiltä ja rauhallisilta.

Ideoiden viriämiseksi kiinnitin ja kuvasin pussit myös vasten meidän mustaa sängynpäätyseinäämme. Jos pusseihin ei ujuta mitään mahdottoman raskasta, ne pysyvät seinässä kiinni kaksipuoleisella teipillä. Koska en ole vielä ajatellutkaan tämänvuotisten pussien sisältöä, en kuvia varten täyttänyt ja sulkenut pusseja vielä oikeasti. Tarrapinnat jäivät toistaiseksi irrottamatta ja käytin numeroiden kiinnittämiseen sinitarraa.

Muunlaisista kiinnitystavoista tulee ensimmäiseksi mieleeni poikittain ripustettu ohut naru, johon pussit voisi kiinnittää pyykkipojilla. Tai sitten sellainen riippuva pussikasa, jossa jokaiseen on kiinnitetty oma narunsa mutta narujen yläpäät on sidottu samaan aloituspisteeseen. Tuleeko teille mieleen muita esillepanoideoita?

Oman joulukalenterisettisi voit tilata täältä. Mahdottomasti näitä ei ole valmiina, mutta kootaan sitten uusia paketteja, jos entiset hujahtavat askarreltaviksi. Yhden setin hinta on 10 €.

Joko te olette tuumailleet tämän vuoden joulukalentereita? Kauppoihin on alkanut ilmestyä jo suklaisia versioita, minä meinaan hankkia itselleni yhden sellaisen - kuten kerroin, tämä DIY-versio jää miehen avattavaksi. *<|:)

Rentoa sunnuntaita!
from Deko 133 http://ift.tt/2ebnlew
http://ift.tt/1FmgaEW

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti