maanantai 16. tammikuuta 2017

Pita's Thaimaa 2016: Vikat päivät Bangkokissa

Vita päivät kaupungissa vietettiin ihan samalla kaavalla kun muutkin, kierrellen ja kaarrellen. Tokavikaksi päiväksi meillä oli missiona kiertää kauppakeskuksia. Shoppailla jos siltä tuntuu ja käydä syömässä. Toiseksi viimeinen päivä osui sunnuntaille, joka oli Bangkokissa katujen siivouspäivä, josta mainitsinkin jo ekassa Thaimaa postauksessa. Sillon katusafkaa ei oo niin paljon tarjolla, joten me päätettiin syödä kauppakeskuksissa. Lähettiin hotellilta taas lähimmälle BTS asemalle ja mentiin Silom linea pitkin ihan päättärille, National Stadiumille. Sen vieressä oli iso MBK kauppakeskus. Ja siitä pääs käppäilee kaikille muillekkin shopping centereille. Niitä oli vierekkäin aika monta. Aamupäivällä käytiin tsekkaamassa MBK, Siam Discovery, Siam Center ja Siam Paragon.Jokaisen kauppakeskuksen yläkerrassa oli food court tai kaksi. Monessa oli niin, että yksi kerros oli pelkästään ravintoloita, johon pääsee ihan kunnolla pöytään tilaamaan ja istuskelemaan ja toinen enemmän sellanen iso alue, jossa on monta paikkaa josta ostetaan annos ja kaikille on yhteiset pöydät keskellä. Sellasia ruokaloita. Niissä oli paljon possee syömässä ja mekin suosittiin niitä enimmäkseen. Eihän me taaskaan taidettu mitään oikeesti shopata. Kunhan pyörittiin. Kauppakeskukset oli vähän eri tasoisia. MBK oli sellanen perus Aasialainen tilpehööri/halpojen vaatteinen mesta, joka toi mieleen vanhat Kiinan reissut. Noi yllämainitut Siam blääblää paikat taas oli paljon hienompia ja niissä oli kaikki kansainvälist (kalliit) merkit.

Kauppakeskukset ei suinkaan noihin loppunu. Niitä oli Sukhumvit kadun varrella ihan hullusti, molemmilla puolilla tietä. Osaan pääs kätevästi kävelee skytrain radan suuntaisesti skywalkia pitkin. Mekin lähettiin etenee sitä pitkin. Oli ihan kätevää päästä pois kadulta. Sinne aina poikettiin jos oli jotain kiinnostavaa. Kävelyreitti kattaa yhen pysäkin välin Siamin asemalta Chit Lomille. Jatkettiin sieltä vielä vähän kävelyä katua pitkin ennen kun jalat alko sanoo ittensä irti, jolloin oli pakko hyppää skytrainiin. Käytiin tsekkaa vielä yksi kauppakeskus, Terminal 21, joka oli ihan Asok aseman vieressä. Se oli kiva paikka! Siististi sisustettu, muutamien kansainvälisten merkkien lisäksi myös paljon Aasialaisia merkkejä. Oon aina tykänny Aasialaisista tyyleistä.Ihan Asokin aseman vieressä on myös kuuluisa "punaisten lyhtyjen" alue, Soi Cowboy. Pikkunen kadunpätkä täynnä tissibaareja, clubeja ja innokkaina säntäileviä länsimaalaisia, sekä Japanilaisia miehiä. Täytyhän sekin käydä tsekkaamassa. Sangsom colat kouraan ja tutkailemaan meininkiä sivusta.
Jätettiin Soi Cowboy taakse ja hypättiin metroon. Vielä kerran sanottava, et liikkuminen Bangkokissa on oikeesti niin iisii. Mentiin takas hotellille. Päivä oli pitkä ja kellokin paljon, joten uni maistui jälleen. Viimeinen päivä Bangkokissa valkeni aurinkoisissa merkeissä. Oli luvattu pilvistä, joten ajateltiin skippaa allasoleilu kokonaan. Ei olis ees tarvinnu... :D Pitäydyttiin kuitenkin päätöksessä ja lähettiin kaupungille hieman aijemmin kun yleensä. Sokkailtiin skytraineilla Ekkamain asemalle, jossa on Bangkokin Bangkokin itäinen dösäterminaali. Sieltä pääsee dösällä vaikka minne, ihan Kambozaan asti. Me käytiin ostaa ennakkoon liput Laem Ngopiin, josta pääsee lautalla Koh Changille. Lippuja ei olis vältsii tarvinnu ostaa ennakkoon, mut samalla kun käytiin kattomassa missä koko terminaali sijaitsee, napattiin myös liput. Samalla reissulla jäätiin tutustuu Ekkamain lähellä olevaan Thongloriin. Käytiin myös syömässä chicken rice lounaat. Kaikessa yksinkertaisuudessaan chichen rice on yks parhaimpia ruokia, jos se on hyvin tehty. Tosi pleiniä, mut hyvää. Sopii niin hyvin juurikin lounaaks.
Päivä meni aika rennosti. Jalat sen verran sökönä muiden päivien käppäilystä, et otettiin viimeinen päivä vähän iisimmin. Käytiin jalkahironnassa, istuskeltiin kahviloissa ja hengattiin Benjasiri Parkissa. Myöhemmin illalla lähettiin vielä MBKhon. Treffattiin siellä mun vanha työkaveri Josefiina, Calcukselta. On nykyisin Finnairin lentoemäntänä ja oli just sopivasti lentäny Bankkariin. Oli aika hauskaa törmätä tuttuun ihmiseen tällein kaukana kaikesta. :D Jonkin aikaa kerettiin MBK:n food courtissa jutskailee ennen kun mun ja Juuson piti lähtee pakkaamaan Hotelille. Seuraavana aamuna oli aikainen herätys. Ajatuksissa jo ihana rantalomailu...

from Pita's http://ift.tt/2jZBMZl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti