keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Dreams of Paradise Lavatanssivuoden jälkipyykki

Siitä on nyt vuosi kun pohdin uudenvuodenlupauksia vuodelle 2016. Yksi ja ehkä itselleni isoin näistä oli työnimellä lavatanssivuosi 2016 käytäntöön otettu haave. Lyhkäisyydessään tämä piti sisällään lavatanssikulttuuriin tutustumista ja tansseissa käymistä vähintään kerran kuussa.
Päivitin muutamaan otteeseen matkan varrelta haasteeseen liittyviä kuulumisia, jotka löydät lavatanssit-tunnisteen alta. Nyt vuoden kuluttua haaste on kuitenkin päättynyt ja on ehkä syytä kerrata, mitä kaikkea lavatanssivuodesta jäi käteen.

uae
 Arabiemiraattien reissullakin sain tanssia hiukan "paikallisia lavatansseja" aavikolla! Hauskaa oli ja tämä hetki jäi kyllä mieleen yhtenä vuoden 2016 kohokohdista.

Koko juttuhan lähti liikkeelle siitä, kun kaksi vuotta sitten loppukesästä tanhuohjaajani vei minut ekan kerran Riutalle tansseihin. Siitä puolisen vuoden kuluttua Tapaninpäivänä 2014 käytiin omatoimisesti Hyvinkään Järjestötalolla tanssimassa. Sillä kertaa lavatanssit unohtuivat pariksi hassuksi kokeiluksi, kunnes vuosi sitten Tapaninpäivänä lähdettiin isommalla porukalla tanssimaan ja jostakin se kipinä syttyi. Kolmas kerta toden sanoo, vai mitä?

Kävin viime vuonna tansseissa yhteensä 33 kertaa. Joillekkin tanssijoille (lavojen vakiokalustolle) luku ei saata tuntua ehkä juuri miltään, mutta itselleni tossa oli kyllä kylliksi tekemistä (ja miksei kustannettavaakin...) :D Eniten olen käynyt tansseissa Hämeenlinna-Helsinki-Lahti -alueella, mutta sitten tuli tehtyä pari reissua vähän pidemmälle ja mainitaan nyt sitten konkretian vuoksi Mikkeli, Aura ja tietty Itämeri. Tansseissa olen käynyt vähintään kerran kuussa, mutta sitten välillä enemmän esimerkiksi lomalla saattoi tulla helposti useampia tanssi-iltoja viikossa. Erityisesti kesällä monet illat kuluivat tanssilavoilla ihan vaan siksi, että vuorotyön vuoksi oli hankala välttämättä keksiä mitään hauskoja iltamenoja viikonlopuksi ja tanssi-illan jälkeen on paljon mukavampi herätä aamulla töihin kuin jos olisi viettänyt illan lähikuppilassa.

happyface
 Lavatanssit saavat useinmiten hymyn huulille ja niistä tulen ehdottomasti muistamaan kesän 2016.

Lavatanssien parhaita puolia ovat hyvä musiikki, hauskat tyypit ja tietty itse tanssiminen, joka käy ihan oikeasti kuntoilusta. Satunnainen lenkkien skippaaminen lavatanssien tieltä ei ole tuntunut missään, päinvastoin. Oikeastaan luulen että kestävyyskuntoni on kehittynyt huomattavasti viisi-kuusi-tuntisten tanssi-iltojen myötä. Lisäksi olen oppinut monia uusia tanssilajeja, jotka tuntuivat ihan ihmeellisiltä itselleni vielä vuosi sitten.

Olen saanut paljon uusia tuttuja ja tavannut hyviä tyyppejä, joiden kanssa on ollut ihan oikeasti hauskaa. Sitten on tietty ollut muutamia vähän epämiellyttävimpiäkin kokemuksia siellä joukossa, mutta omalle kohdalleni ei ainakaan ole sattunut mitään sen kummempaa mikä olisi jäänyt mieleen. Hauskaa on ollut myös se, miten olen saanut myös vanhoja tanhukavereitanikin mukaan tansseihin ja nykyisin en ole enää itse se ainoa joka ehdottelee tansseihin lähtemistä vaan pikkuhiljaa jotkut muutkin ovat alkaneet tsekata tanssikalentereita puolestani...  ♥

järvimaisema
Erään lavatanssi-illan jälkeen istuskelin kesämökin rantakalliolla ja ihastelin Suomen upeaa luontoa.

Lavatanssit ovat myös ihanteellinen harrastus omaikäiselleni siinäkin mielessä, että tanssien myötä ajotaito on todellakin kohentunut ja ajaminen on todella hallussa. Tottakai autolla voi ajaa muutenkin, mutta päämäärättömän kiesimisen sijasta tykkään ainakin itse siitä, että reissuilla on joku todellinen tarkoitus. Navigaattori vaan päälle ja menoks!

Aloittelevan tytön näkökulmasta voin sanoa, että kaikki on mennyt todella mukavasti. Kertakaan ei ole tarvinnut pelätä olla liikkeellä yksin ja jos nyt jotain huonoja puolia lavatansseista on keksittävä, tulee mieleen vain pari isompaa miinusta. Ensinnäkin tanssiliput voivat olla hintavia ja harvoissa paikoissa on minkäänlaisia opiskelija-alennuksia. Naisen näkökulmasta on myös todettava, että useimmilla lavoilla vallitsee miesenemmistö varsinkin nuoren sukupolven osalta ja sen vuoksi kannattaa oikeasti olla itse aktiivinen ja hereillä, että pääsee tanssimaan varmasti mahdollisimman paljon. Lavojen ikäjakauma riippuu myös paljon esiintyjistä, jotka kannattaa tsekata etukäteen. Nuorison ehdottomia suosikkeja ovat Hurma ja Neljänsuora, mutta lisäksi kannattaa kokeilla ainakin Sinitaivasta ja Kyösti Mäkimattilaa & Varjokuvaa.

kellohame
Hauskin valinta tanssi-illalle on kellohame!

Kaiken kaikkiaan lavatanssivuodesta 2016 jäi päällimmäiseksi hyvä fiilis ja tulen varmasti jatkamaan vielä tämän harrastuksen parissa. Lavoilla tavataan!

from Siru I. http://ift.tt/2iz8xuA
http://ift.tt/1QUkjqj

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti