sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Tea Marika retki suomenlinnaan part I

Minä ja Salla tehtiin tämän kesän eka yhteinen retkemme Suomenlinnaan - - på svenska Sveabog, tiedä sitten miksei kutsuta Ruotsinlinnaksi - - ja oli kyllä tosi kiva reissu! Kuvia tuli otettua paljon, joten en viitsi tunkea kaikkia samaan postaukseen ja teenkin tälle kirjoitukselle jatko-osan vielä. Nähtiin ennen puoltapäivää Kampissa, mistä hypättiin ratikkaan Kauppatorille. Yleensä oon mennyt saareen HSL:n lautalla mutta todettiin, ettei jakseta odottaa ja mentiin ensimmäiseen lähtevään lauttaan. Se oli JT-Jet, joka pysähtyi ennen varsinaista pysäkkiä Lonnassa ja paluumatkalla Lonnan lisäksi Kuninkaanportin satamassa. Niimpä tuohon 15-20min lauttamatkaan kului yli puoli tuntia. Meillä nuorilla oli kuitenkin onneksi aikaa käytettävänä ja nautittiin raikkaasta meri-ilmastosta kannella. Kuvasin My day:ta koko päivän aika ahkerastikin banaanionnettomuudesta huolimatta - - you'll see later - - mutten vielä osaa sanoa milloin video on nähtävissä tubessa.

SuomenlinnaSuomenlinnaSuomenlinna

Mentiin saari ikään kuin väärään suntaan, sillä me aloitettiin isosta saaresta, ja lopetettiin yliväsyneinä kauimpiin pikkusaariin. Virhe selkeesti, koska ei jaksettu enää katsella noita pienimpiä saaria päivän päätteksi. Aamupäivän kierros pääsaaressa(?) kuitenkin meni sutjakasti ja otettiin paljon valokuvia toisistamme, maisemista sekä pienistä yksityiskohdista. Nautittiin urheilukentällä eväitä, ja postasinkin Sallan syödessä salaattia itsestäni videon, jossa "temppuilen" rekkitangolla. Ei sitä oikeestaan voi kutsua temppuiluksi, kun vasta testasin kestääkö mun ranne yksinkertaisimpia liikkeitä roikkumiseen ja oman painon kannatteluun liittyen. Katso video.

SuomenlinnaSuomenlinna

Cokista, koska you gotta stay hydrated, right?

SuomenlinnaSuomenlinna

Käytiin myös aika monissa luolissa, ja joskus joku turisti aina kyseli, mistä pääsee ulos ja onko edessä vesilammikoita. Ei luolissa ole todellakaan niin pimeetä, kun ihminen luulee. Johtuu vaan siitä, että silmä on tottunut todella kirkkaaseen suoraan auringonpaisteeseen ja kun yhtäkkiä meneekin hämärähköön maanalaiseen tilaan, tuntuu helposti hetken sokealta. Sama kuin katoin karttaa läheltä pitkään auringossa ja mun katse tottui kartan heijastukseen ja väreihin. Kun katsoin ympärilleni, maisema oli tosi haalea, eivätkä värit näkyny ollenkaan kirkkaina. Odotin hetken ja näkö palautui ennalleen.

Suomenlinna

Suomenlinnan asuinaluetta. Aika jännä, että jotkut todella asuu tuolla saarella myös talvisin.

SuomenlinnaSuomenlinnaSuomenlinna

Merisotakouluun liittyy tarina. Minä ja Salla istuskeltiin tyytyväisinä jollain pihalla ja kierreltiin rakennuksia olutsiiderit kädessä - - Cargo-merkkinen ja pahanmakuinen, joten heitettiin pois - - ja vasta kun päästiin päätielle, tajuttiin että alue oli kielletty. Tai siellä ei olisi saanut olla rangaistuksen uhalla, ja joka paikassa oli kameroita. Hups. Toivottavasti ei tule sakko perässä, haha.

SuomenlinnaSuomenlinna

Jatkan teille seuraavassa postauksessa matkakertomusta. Milloin te ootte viimeksi käyneet tuolla, vai onko mulla sellainenkin lukija, joka ei olisi ikinä astunutkaan Suomenlinnaan?

from TEA MARIKA http://ift.tt/1IDKsVS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti