torstai 25. kesäkuuta 2015

Pita's Perinteinen Juhannus

Juhannus menikin aivan perinteisissä merkeissä, vaikka toisin oltiin suunniteltu. Meidän piti mennä mökkeilemään Saarijärvelle Pertunmaan mökin sijasta, mutta se peruuntui. Samalla peruuntui samoilta suunnilta yksi kalareissu. Pienen mietinnän jälkeen päädyttiin viettämään ihan perus juhannus meidän perheen mökillä. Kalapaikkakin piti miettiä uusiksi. Mestaksi valikoitui Hartola, se on lähellä meidän mökkiä. Tultiin Juuson kanssa mökille jo juhannusta edeltävänä keskiviikkona. Mukana myös Tampereen vahvistukset Veera ja Antti. Mentiin heti illasta kalaan ja viivyttiin aika pitkään, käytiin välissä mökillä nukkumassa ja sit torstaina takas joelle.
Tultiin torstaina illalla taas takaisin mökille ja alettiin rauhoittua juhannuksen viettoon. Myös Veera ja Antti lähti omiin jussimeininkeihinsä. Perjantaina mökille saapui loppukin porukka. Pari naapuria Louhelasta sekä Viivi ja Nasse. Pinja ja Veera oli molemmat Himoksella festareilla. Juhannus noudatti tosi perinteistä kaavaa, hyvää ruokaa (liikaa), juomaa, saunaa, hengailua, päikkäreitä ja tietty kalastusta. Mä lähin lammelle aina kun kerkesin.

Myös juhannuksen kelit oli aika perinteiset... Vettä, ukkosta, vähän aurinkoo välissä ja taas vähän vodaa. Ei sitä oikein tähän ajankohtaan muuta uskalla edes toivoo. :D Ihan mukavaa oli käydä mökillä taas. Ainakin tuli vedettyy unta kuulaan ihan huolella. Me Juuson kanssa herätään usein aikaisin, vaikka ei olis lähtöä mihinkään. Joskus 8-9 aikaan. Nyt tuli nukuttua johonkin puoleen päivään asti. Hupsanssaa! Teki kyllä varmasti ihan hyvää. Maanantaina palattiin molemmat töihin. Kiva kun oli pidennetty viikonloppu vapaata.

Tää alkukesä on lentokenttä töiden ja sään kannalla hyvä. Vaikka lämpöjä kovasti odotankin, on duunissa paaaaaaaljon parempi olla kun ei oo kuuma. Helle ja lentokoneet on ehkä pahin mahdollinen yhdistelmä kesäisin. Alkuviikosta oli kuitenkin aika lämmin ja taas tuli mietittyä että ei tätä hommaa vaan jaksa kesällä... Samaan syssyyn iski kuitenkin myös helpotus kun tajusin että mulla on ennen Lappiin lähtöä vain reilu 10 työpäivää. Sitten kentälle ei tarvii tulla enää hetkeen. Heti Lapin reissun jälkeen meen pariksi kuukaudeksi Calcukselle. :)


from Pita's http://ift.tt/1BCf3pv

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti