Rouva ihastutti viime viikonloppuna Instagram-seuraajiaan kuvilla tästä raparperibritakakusta, joka oli muuten juuri niin herkullista kuin miltä se näyttääkin!
Kakun ohjeessa Rouva sovelsi Maku-lehden mansikkaisen britakakun ohjetta, mutta mansikoiden sijaan kakussa maistuu raparperi.
Raparperia on kakussa kahdessa muodossa: täytteeseen on sekoitettu aiemmin keitettyä ja tähtianiksella maustettua raparperihilloa, ja kakkutaikinaan on sekoitettu tuoreen raparperin palasia. Lopputulos on ihanan mehevä ja kuohkea. Perusraparperihillon ohjeet voit katsoa esim. täältä.
Raparperibritakakku
Ainekset
Kakkupohja:
- 150 g voita
- 1 1/2 dl sokeria
- 4 kpl kananmunan keltuaisia (valkuaiset käytetään marenkiin)
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 1/2 dl maitoa
- 2 dl raparperinpalasia
Marenki:
- 4 kpl kananmunan valkuaisia
- 2 dl sokeria
- 3/4 dl mantelilastuja (marengin pinnalle)
Täyte:
- 2 dl kuohukermaa
- 250 g maitorahkaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl raparperihilloa
Koristeluun:
- Mansikoita
- Syreeninkukkia
- Tomusokeria
Valmistaminen
- Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset
- Tee marenki : Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Marenki on valmista, kun se pysyy kulhon pohjalla sitä kallistettaessa
- Tee sitten kakkutaikina: Mittaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää keltuaiset yksitellen taikinaan ja jatka vatkaamista. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää raparperinpalaset taikinaan ja sekoita kevyesti
- Jos sinulla on käytössäsi leveä uuni ja uunipelti, voit tehdä Rouvan tavoin pyöreän britakakun yhdellä pellillä: Levitä taikina kahdeksi ohueksi kiekoksi isolle uunipellille leivinpaperin päälle. Pohjataikina leviää uunissa, joten tee kiekot pellin vastakkaisiin kulmiin. Voit kuitenkin helposti leikata pohjan oikean malliseksi paistamisen jälkeen. (Pohjalevyt voi tietystä paistaa myös omilla pelleillään tai tehdä kakusta yksinkertaisesti suorakaiteen muotoisen leikkaamalla koko pellin kokoinen kakkulevy puoliksi)
- Levitä marenkiseos taikinakiekkojen päälle
- Ripottele mantelilastut marengin pinnalle ja paista britakakkulevyjä 175-asteisessa 20 - 30 minuuttia, kunnes marenki on ruskettunut kauniisti
- Anna kakkupohjien jäähtyä ja nosta toinen pohjalevy tarjoiluvadille
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka, sokerit ja raparperihillo kevyesti nostellen
- Levitä täyte pohjalevylle ja nosta toinen kakkulevy täytteen päälle
- Koristele britakakun pinta mansikoilla, tomusokerilla ja syreeninkukilla.
Aika nättiä ja makoisaa!
from Isyyspakkaus http://ift.tt/1Lvcadz
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti