sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Deko 133 Kukonlaulusta iltapimeään

Sunnuntai-iltaa! Pitkästä aikaa on sellainen hetki, että voin rauhoittua pieneksi toviksi tietokoneen ääreen pikapostausta tekemään. Laskin tuossa, että takana on kahdeksan päivän putki nonstoppina työskentelyä: opetöitä, raksaa ja Blawhia. Käytännössä tämä on tarkoittanut kello 5-7 herättyjä aamuja ja töiden lopettelua 22-23 välillä. Viime viikolla oli pari hölläyspäivää, mutta sitä aiemmin oli jo yksi samanlainen työputki. Huh, ilmankos tässä alkaa jo kroppa piiputtaa: kädet ovat turvoksissa, selkä turta ja pää jomottava. No, kyllä tämä ajallaan helpottaa. Jostain kumman syystä en ole nyt kuitenkaan stressaantunut, vaan hommat ovat oikeasti olleet sikakivoja. Onneksi.

Blogiin ja järjestelmäkameraan en ole ehtinyt tarttua. Instassa huomaan sen sijaan aktivoituneeni: jokaiselta raksapäivältä on ollut mukava napsaista jonkinlainen kuva muistoksi. Niitä kuvia on siis tämän postauksen höysteenä, sekä extrana muutama kännyotos. Työt mökillä ovat edenneet hitaasti mutta varmasti:
  • Parven lattia on maalattu ja seinät viimeistelty. Siellä olisi seuraavana työlistalla läpivientien fiksailua ja piilottamista sekä tilan listoittamista.
  • Myös parviportaat ovat kaksinkertaisessa maalissa. Pitää tutkailla seuraavalla raksareissulla, maalaisiko niitä vielä kolmatta kertaa.
  • Tuvan lattia on melkein kokoaan asennettu paikoilleen. Puolitoista riviä lautoja puuttuu vielä, sen jälkeen päästään pintakäsittelyn pariin. Suunnitelmat muuttuivat tämän suhteen hieman, sillä alakerran lautalattia näyttääkin liian hyvältä maalattavaksi peittoon. :')
  • Märkätilat ovat edenneet maalausvaiheeseen. Rappaus tuntuu tällä hetkellä tosi hyvältä vaihtoehdolta, onneksi pidin pääni.
  • Saunan piilutetut kuusipaneelit on käsitelty mustaksi kahteen kertaan. Näyttää jo nyt tosi kivalta, mutta silmä vaatinee vielä kolmannen käsittelykerran.
  • Sähkötöitä on jatkettu: katolle saatiin huippuimuri hurraamaan ja sähkökalustaminen on aloitettu.
  • Mökin ympäristöä on järjestelty ja roskia kuskattu pois.

Raksan suhteen on ollut hieman positiivista työnteko-ongelmaa: sieltä ei malttaisi olla pois. Ja tämä on ihan todellista, Jyväskylän perinteisen vappureissun sijaan olimme mieluummin raksailemassa ja skoolasimme kesken töiden paikallisella noutopitsalla. Tuntuu, että nyt käsillä sellaisia hommia, joita saa hyvin itse tehtyä eteenpäin ja joissa lopputulos näkyy selkeästi. Olemme vihdoinkin siinä palkitsevassa vaiheessa, että tehdyt työt jäävät näkyviin. Palailen varmasti vielä tarkemmin tuvan lattiaan, pesutiloihin ja parvelle, kunhan on paremmin aikaa postausten tekemiseen.

Mökkihommat jatkuvat siis seuraavaksi pesutilojen maalauksen, tuvan lattian käsittelyn ja listoittamisen kanssa. Pesuhuoneen katto olisi myös paneloitava, allaskaluste ja lämminvesivaraaja hankittava sekä kiukaan suojarakenteet päätettävä. Työlistalla on myös tuloilma-aukkojen fiksailua, LVI-kalusteiden päättämistä ja monta muuta "pientä" asiaa. Saunan lauteet taidamme näillä näkymin jättää ihan viimeisiksi töiksi. Että joo, ei ole tylsää tai puutetta tekemisestä lähitulevaisuudessakaan. ;)

Puhtia alkavaan viikkoon!
from Deko 133 http://ift.tt/2potokT
http://ift.tt/1FmgaEW

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti