tiistai 2. toukokuuta 2017

Miss Joy MITÄ KUULUU OPISKELUIHIN JA UUTEEN KOTIKAUPUNKIIN

Olisikohan viimeinkin aika vähän kertoilla kuulumisia mun opiskeluista näin neljän kuukauden koulunkäynnin jälkeen ja itseasiassahan meillä alko just kesälomakin tässä :D Voisin silti vähän avata fiiliksiä terveydenhoitajan opinnoista ja täällä Mikkelissä vietetystä, vai miltäs kuulostaa ? :D Moni teistä toivoikin jo vuoden alussa, että avaisin vähän opiskelufiiliksiä ja tunnelmia täältä.

kahvi

Eli tosiaan koulua on nyt takana ensimmäinen puoli vuotta ja yksi kahdeksasosa opiskeluista taputeltu! Terveydenhoitajan tutkinto kestää tosiaan sen neljä vuotta ja suurin osahan tästä koulusta on työharjoittelua. Kevätlukukausi sattui loppumaan näinkin aikaisin tänä vuonna kun ei sattunut mitään harjoitteluita tai tenttejä enään toukokuulle :) Tuntuu ihan hurjalta, että kevät on mennyt näinkin nopeasti ohi ja kohta vietellään taas kunnolla kesälomaa ja kesää! Edelleen tuntuu myös ihan mystiseltä, että hitsit mä tein sen, sain koulupaikan haluamaltani alalta vaikka alkujärkytys opiskelukaupungin suhteen olikin aika hurja :D

school_collage

Mutta mitäs tässä ollaan koulussa opittu puolen vuoden aikana. Tuntuu, että ei juurikaan mitään, mutta tosiasiassa ihan hirveästi. Meillä on ollut monta tenttiä jo takanapäin ja tähän asti niistä kaikista on selvitty kunnialla, huh. Mitään ylivaikeita asioita koulussa ei ole käyty, mutta kotona työskentely ja itseopiskelu on tooodella suuressa roolissa ammattikorkeakoulussa. Terveydehoitajan tutkinnossa opiskellaan ensin sairaanhoitajan pätevyys, jonka jälkeen syvennytään terkkarin opintoihin. Intoa löytyy ihan hurjasti opiskella uutta ja varmasti into vain kasvaa kun päästään kunnolla tositoimiin ja itse terveydenhoitajan opintojen pariin! Tänä keväänä on kuitenkin tullut opittua ihan sitä perushoitoa, ihmisen anatomiaa, liikaa latinan kielisiä sanoja sekä yleistä tietoutta tältä alalta :) Ollaan myös päästy piikittelemään toisia, joten siihen on saanut vähän tottua. Ei tunnu enää niin järkyttävältä satuttaa toista jumalattoman suurilla ( ehkä pientä liioittelua havaittavissa ) neuloilla :D

school

Mutta mitäpäs muuten tänne Mikkeliin kuuluu? Tähän voisin vastata niinkin selkeästi, että hyvää :) Mikkeli tuntuu jo ihan kodilta ja jollain tavalla on saanut otteen tästä kaupungista. Mikkelistä ja koulusta on löytynyt ihania tyyppejä, joiden kanssa voi hengailla vapaa-ajalla eli kavereitakin olen saanut! Kyllä sitä jatkuvasti silti vielä ajattelee ja koittaa ihan kunnolla sisäistää, että c´moon sun nykyinen kotikaupunki on Mikkeli, ei Kuopio :D  Muutto toiseen kaupunkiin vaatii, ja vaati ainakin multakin, aika paljon rohkeutta, mutta myös jonkunlaista heittäytymiskykyä "uuteen elämään", vai mitä mieltä te ootte? Vaikka aluksi tuntui ihan hirveältä ajatukselta, että pitää muuttaa pois paikkakunnalta missä on asunut koko ikänsä ja missä on kaikki läheiset, niin en oo hetkeekään katunut, että lähdin opiskelemaan toiselle paikkakunnalle. Tuntuu, että oon päässyt mun elämässä eteenpäin just siihen suuntaan mihin haluankin!

Huhtikuun asuin Mikkelissä itsekseni, kun parempi puolisko lähti aiemmin jo Kuopioon töiden perässä :D Mun mielestä oon pärjännyt oikein hyvin yksinkin, vaikka välillä hiljaisuus ja yksinäisyys meinaa ottaa vallan :D Meidän Hiltsukin oli tosiaan viikot Kuopiossa, joten mä olin ihan totaalisen yksin siellä pienessä hiljaisessa kämpässä :D Joka viikonloppu kuitenkin tuli mentyä Kuopioon ja nähtyä toista, joten voisin verrata tätä erossa oloa inttileskeyteen, hah :D Ja hei, olihan mulla ihanat koulutytöt kahvittelukavereina ♥ Nyt kuitenkin kun mun kesäloma starttasi koulusta, niin tuun olemaan Kuopiossa suurimman osan kesästä töiden takia! 

Kommentoikaa ja kysykää ihan mitä vain mitä haluatte tietää esim. opiskeluihin tai uudessa kaupungissa asumiseen liittyen!
PicMonkey Collagejjjjhhh


from MISS JOY http://ift.tt/2oSS9tv
http://ift.tt/1IvnVNt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti