maanantai 28. syyskuuta 2015

Rakastunut Mies Tasavertainen avioliitto vs. Aito avioliitto

Edellisessä blogipostauksessani paljastin olevani homoseksuaali ja seurustelevani miehen kanssa. Tämä ei sinänsä ollut mikään salaisuus, en vain kokenut tarvetta aiemmin ilmoittaa asiasta, koska se ei juurikaan vaikuta blogini sisältöön.
Mutta, päätinpä kuitenkin kertoa asian, koska on sellaisia asioita joista haluan myös kirjoittaa ns. homoseksuaalin näkökulmasta.

Ennen pakolaiskeskustelua, yksi suurimmista puheenaiheista viime kuukausina on taas ollut avioliitto-keskustelu, josta on puhuttu jo vuosia ja josta varmaan vielä (valitettavasti) tullaan puhumaan vuosia. Lakialoite tasavertaisesta avioliittolaista meni läpi ja lain on tarkoitus astua voimaan vuonna 2017, ellei sitten lakialoite avioliiton säilyttämisestä naisen ja miehen välisenä mene läpi ja kumoa tämän aiemman aloitteen, jota ajaa takaa paljon otsikoissa oleva Aito avioliitto- yhdistys.

Olen tehnyt oman mielipiteeni selväksi niin facebookissa omassa profiilissa, kuin myös kaveripiirissä. No, kaveripiirissä ja perheessä muutenkin kaikki ovat tasavertaisen avioliiton puolesta, koska lähipiirini on suvaitsevainen, eikä kenelläkään ole ollut minunkaan homoseksuaalisuutta vastaan mitään.

Miksi sitten tasavertainen avioliittolaki halutaan vielä kumota? Onko kyse pelosta, ennakkoluuloista, vanhoista perinteistä vai siitä pelosta, että lapsi menettää oikeuden äitiin ja isään? Tässä postauksessa aion niitä asioita pohtia.

Syyt, joiden takia halutaan kumota:

1. Lapsi menettää oikeuden biologiseen äitiin ja isään

Omalla tavallani ymmärrän tämän pelon, koska kyllä varmasti jokaista lasta jossain vaiheessa elämää alkaa kiinnostamaan, ketkä on hänen biologiset vanhempansa tai miksi he eivät ole kasvattaneet häntä? Minä itse olen sijaislapsi, joka kuuden kuukauden ikäisenä sijoitettiin sijaisperheeseen, kun biologiset vanhempani eivät pystyneet minusta huolehtimaan. Ja kyllä minäkin kyselin sijaisvanhemmilta biologisista vanhemmistani. 

Mutta, sitäkin tärkeämpää on että lapsi kasvaa turvallisessa ja rakastavassa ympäristössä, jossa hänestä välitetään, jossa häntä tuetaan ja tarjotaan eväät hyvään elämään.
Mielestäni sateenkaariparit pystyvät yhtä lailla tämän tarjoamaan, niin kuin heteroparitkin.

Sen lisäksi yh-äitejä ja isiä on olemassa erittäin paljon. 

2. Kaksi isää ei voi korvata äitiä tai toisinpäin.

Ei voikaan, mutta yhtä lailla he pystyvät tarjoamaan edelleen sitä rakkautta ja turvaa mitä lapsi tarvitsee. Kun lapsi syntyy, hän ei osaa ns. "vaatia" itselleen miehen tai naisen mallia, vaan sitä rakkautta ja hoivaa. 

Lapsi jää myös ilman miehen tai naisen mallia yh-tapauksissa, ellei mies tai nainen löydä itselleen uutta kumppania. Lapsi myös imee kehittyessään vaikutteita ympäristöstä. Joten hän voi oppia sukupuolen mallia, niin lähipiiristä, ystävien vanhemmista, päiväkodin ihmisistä, kummeista jne.

3. Lasta aletaan kiusaamaan, kun hänellä on kaksi isää tai äitiä

Minusta on ikävää, että kiusaamiselle annetaan minkäänlaista syytä. Kiusaaminen on aina väärin ja kiusaamista tapahtuu koko ajan, joka puolella maailmaa, niin kouluissa, työyhteisöissä, kuin niiden ulkopuolellakin.
Kiusaaminen lähtee usein vanhempien tai ystävien asenteista, jos vanhemmat opettaa lapsensa niin ettei mitään massasta poikkeavaa saa hyväksyä jne. niin on aika todennäköistä, että lapsi alkaa juuri siten käyttäytymään.
Syy siis pitää löytää sille, miksi kiusaaja kiusaa? Eikä, että miksi kiusattua kiusataan.

MITÄ SITTEN TULEE ITSE AVIOLIITTOON?

  Avioliitto on miehen ja naisen välinen

Avioliiton tulisi olla kahden ihmisen välinen ja sitä kohti ollaankin koko ajan menossa. En ymmärrä, miten jotkut ihmiset sekoittavat avioliiton automaattisesti lapsen adoptointiin, tai sitten vertaavat että jos homoliitot hyväksytään, niin kohta hyväksytään kolmen ihmisen välinen avioliitto tai naimisiinmeno eläimen kanssa.

Ensinnäkään kaikki ihmiset eivät edes halua lapsia, olipa sitten kyse hetero tai homoseksuaaleista ym. Ja vielä mitä ulkoiseen adoptioon tulee, niin adoptiota hakevat joutuvat käymään läpi tarkan seulan, ketkä voivat adoptoida lapsen ja ketkä ei.

Ja mitä tulee kolmeen ihmiseen tai naimisiinmenoon eläimen kanssa, niin avioliitto on kahden ihmisen välinen rakkauden sopimus, jossa molemmat osapuolet sitä haluavat ja ovat täydessä ymmärryksessä asian kanssa.
Ei eläin ymmärrä tällaisia asioita ja on muutenkin puolustuskyvytön.
Siksi onkin uskomatonta, miten jotkut voivat ees verrata noita asioita keskenään.

Kolmen ihmisen väliseen avioliittoon en osaa oikein sanoa mitään. Minulle itselleni avioliitto on kahden ihmisen välinen, mutta toisaalta onko se minulta mitenkään pois jos kolme ihmistä haluavat keskenään naimisiin ja ovat onnellisia?
Minun puolestani, go for it. Mutta itse en siihen ryhtyisi.

---

Vastaväitteitä on monia, mutta toisaalta kaikilla on oikeus mielipiteeseen.
Lisääkin näitä väitteitä on, mutta jos alkaisin kaikista kirjoittamaan, tästä tekstistä tulisi kilometrin mittainen, eikä tätä jaksaisi enää kukaan lukea. 

Ja kaikkea ei tarvitse hyväksyä, en minäkään hyväksy tosiaankaan kaikkea mitä maailmassa tapahtuu, mutta asioiden kanssa voi oppia elämään. Ja aina voi miettiä miten käyttäytyy toisia ihmisiä kohtaan. Niinhän sitä sanotaankin, että kohtele toista niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan. Vihan ja ikävät ennakko-asenteet voi yrittää kääntää positiiviseksi ajattelutavaksi. Positiivinen ajattelutapa parantaa myös elämänlaatua.

Minun mielestäni ilman vihaa ja syrjintää, maailma olisi niin paljon parempi paikka elää :)

Mitä te lukijat olette mieltä tasavertaisesta avioliitosta?
Onko se hyvä juttu vai kuuluuko mielestänne avioliitto vain miehelle ja naiselle?
Jos, niin miksi?
Entä adoptio-oikeus? Saako mielestänne mies- tai naispari adoptoida lapsen vai ei?

- Rakastunut miesfrom Rakastunut Mies http://ift.tt/1FDz9BR

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti