perjantai 25. syyskuuta 2015

Rakastunut Mies Milloin on oikea aika sanoa TAHDON?


Minun ja varmasti monen muunkin ihmisen yksi suurimmista haaveista elämässä on mennä naimisiin toisen ihmisen kanssa. Avioliitto on sopimus siitä, että haluaa elää ja jakaa toisen kanssa koko elämän ja olla rinnalla niin myötä- kuin vastoinkäymisissä.

Tosin toinen puoli minusta myös ajattelee asiaa siltäkin kannalta, että ei siihen avioliittoa tarvita, että toinen kanssa haluaa olla kuolemaansa asti.

Avioliitonkin merkitys on niin huomattavasti muuttunut vuosien saatossa.
Naimisiin riennetään ihan liian nopeasti, toisinaan ihan liian heppoisin perustein ja sitten heti ollaan kirjoittamassa eropapereita, kun vähän aikaa menee huonosti.
Joskus kyllä avioero on sekin oikea ratkaisu, jos toisen kanssa elämisestä ei tule kerta kaikkiaan yhtään mitään. Mutta työtä avioliiton eteen on syytä tehdä, että se kestää.

MILLOIN SITTEN ON OIKEA AIKA SANOA TAHDON?

Mitään oikeaa aikaa tuskin on, mutta itse en menisi ainakaan parin vuoden sisään suhteen aloittamisesta vielä naimisiin. En tiedä menisinkö vielä viidenkään vuoden sisään.
Se on kuitenkin niin iso asia jolla on paljon painoarvoa, että on hyvä elää arkea toisen kanssa kaikessa rauhassa, oppia tuntemaan toinen läpikotaisin, toisen hyvät ja huonot puolet ja myös tehdä töitä niiden mahdollisten ongelmien eteen, ennen kuin naimisiin.

Ero toki voi tulla siitäkin huolimatta, koska elämästä ei voi ikinä tietää - mutta ainakin liitto olisi kestävemmällä pohjalla. Mua suorastaan on monesti ihmetyttänyt se, miten jotkut ihmiset menee jo muutamien kuukausien tuntemisen jälkeen kihloihin. Joskus kuulin, että yksi pari oli mennyt kahden viikon seurustelun jälkeen.
Miksi niin sitten tehdään?

Onko se todistelua itselle tai toisille, että katsokaa nyt miten onnellisia me ollaan?
Vai onko se vain sitä kuuluisaa rakkauden huumaa, jonka vauhdissa mennään mulle-kaikki-heti-nyt- tyylillä ja sitten jälkikäteen mietitäänkin, että missä meni vikaan kun ero tulikin?

Joillekin sitten itse naimisiinmenokin on yksi suuri prinsessajuhla (etenkin naisille, mitä noita joitakin ohjelmia on tullut katsottua. Esim. Bridezillas. <-- Btw, hyvä ohjelma :D). Että nyt ollaan kaiken keskipisteenä, juhlien pitää olla mielettömän kokoiset, kaiken pitää olla täydellistä ja lahjoja pitää tietysti saada paljon ja niiden pitää olla hienoja ja kalliita.

Itse ihan hyvin voisin mennä naimisiin sen parin todistajan läsnäollessa ja ehkä jotkut pienet juhlat lähipiirin kesken ja siinä se. Ja vielä sellainen lisäys, kun jotkut naiset sanovat että hääpäivä on päivä jolloin morsian saa olla kaiken keskipiste, prinsessa ja mitä kaikkea, niin onhan hääpäivä myös miehenkin päivä. Molempien.

Mitäs te olette mieltä naimisiinmenosta? Onko se välttämätön asia todistaakseen toiselle, että toiseen haluaa sitoutua ja jakaa koko loppuelämänsä hänen kanssa? 
Ja milloin on ns. oikea aika sanoa tahdon, vai onko sille sellaista?

Mukavaa viikonloppua.

- Rakastunut mies



from Rakastunut Mies http://ift.tt/1iAtZvH

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti