tiistai 29. syyskuuta 2015

Dreams of Paradise Koeviikon ihanuus

Ennen lukioon menemistä olin kuullut valtavasti huhuja koeviikoista. Joka päivä kokeita jotka kestävät tuntitolkulla, mielettömän pitkät koealueet ja valtavasti tekemistä. Nyt kun olen perehtynyt asiaan hiukan paremmin, voin jakaa oman mielipiteeni eteenpäin.

koeviikko
Vaihdan kokeisiinlukuympäristöä jatkuvasti. Jos olen liian kauan samassa paikassa, keskittyminen herpaantuu tai alkaa väsyttää. Top 6 paikat: lattia, sohva, sänky, jumppapallo, nojatuoli ja keittiön pöytä.

On totta, että lukiossa koealueet ovat huomattavasti peruskoulussa totuttuja koealueita laajempia. Yleensä koealueena onkin koko kurssikirja, jonka pituus riippuu sitten ihan kyseisestä aineesta ja kurssista. Harvat omaksuvat pitkän koealueen yhdessä illassa, joten asioita kannattaa opiskella tasaisesti koko kurssin läpi niin, että ennen koetta pelkkä kertaus riittää. Jos kirjan avaa ensimmäistä kertaa edellisenä iltana ennen koetta, tulokset tuskin ovat niin hyviä, kuin kuuden viikon mittainen säännöllinen opiskelu. Peruskoulussa totuin lukemaan kappaleet aina silloin, kuin opettaja antoi ne lukuläksyksi. Lukiossa olen huomannut, että kaikki opettajat eivät erikseen käske oppilaita lukemaan, joten omatoimisuutta kannattaa harrastaa. Yksi pieni, mutta todella merkittävä asia on, että lukee joka tunnin jälkeen tunnin aihetta käsittelevän kappaleen. Koeviikon koittaessa kirja on siis luettu kerran läpi, eikä lukemista tarvitse aloittaa tyhjältä pöydältä.

aamukahvi
Rauhalliset aamut, kuppi kahvia ja maailman pehmoisin aamutakki =

Nykyään kun olen löytänyt itselleni sopivan tavan opiskella, olen oppinut jopa nauttimaan koeviikoista. Tottakai jotkut hankalat kokeet aiheuttavat stressiä edelleenkin, mutta jaksottamalla työmäärää pidemmälle aikavälille homma helpottuu kummasti. Turhaa stressaamistakin kannattaa välttää ja yleensä saan parempia koetuloksia, kun edellisen illan paniikkilukemisen sijaan teen jotakin itselleni mieluista, ajattelen välillä jotakin ihan muuta kuin opiskelua ja menen aikaisin nukkumaan.

kenkut
Lenkit heti kokeen jälkeen ovat ihania! Saa ajatukset ihan jonnekin muualle, hien virtaamaan ja energiaa loppupäivän lukemiseen.

Koeaika on kolme tai neljä tuntia aineesta riippuen, mutta en ole muistaakseni ikinä ollut aikaa kokeessa loppuun asti. Tämä on kuitenkin todella henkilökohtaista, kuinka kauan kenelläkin kuluu tehtävien tekemiseen. Koeviikon ihanuutta on lähteä kymmenen jälkeen koulusta kotiin ja koko loppupäivä on silkkaa aikaa. Tänäänkin olin jo ennen kahtatoista tehnyt kokeen, juossut viisi kilometriä, syönyt ja käynyt suihkussa. On ihanaa, kun koulusta kotiin tullessa ei ole pakko puurtaa usean eri aineen kotitehtäviä, vaan voi paneutua rauhassa yhteen asiaan; seuraavaan kokeeseen.

puolukat
Yksi parhaista motivaattoreista on lukuruoka. Kuppi kuumaa ja kippo jotakin hyvää tekevät lukemisesta heti mielekkäämpää.

Tulin eilen historian kokeesta ulos naama virneellä. Olin juuri vitsaillut kyseisen opettajan kanssa ja olo oli hyvä; vaikka tiedän että koe ei ollut mikään hittimenestys, nyt se on ainakin ohi. Jälkeenpäin koenumerojen murehtiminen on turhaa, sillä niille ei voi mitään. Kannattaa vaan lykätä vanhat ajatukset mielestään ja keskittyä täysillä tuleviin haasteisiin.

Koeviikon parhautta on myös aamut. Saa herätä ja syödä rauhassa, sillä ennen koulua ainoa pakko on hampaiden pesu ja lökäreihin ja huppariin sujahtaminen. Tukka saa olla rauhassa kuin harakanpesä naamasta puhumattakaan. Koeviikolla ei tarvitse käyttää aikaa laittautumiseen tai asuvalintoihin. Ihanaa vastapainoa ovat myös ekat koulupäivät koeviikon jälkeen, kun pienikin meikki saa olon tuntumaan kuin prinsessa olisi. :D

Tällaisia fiiliksiä tänään. Nyt onkin sitten aika julkaista postaus ja palata taas ruotsinopiskelun pariin. Saa nähdä kuinka ihanalta koeviikko siinä vaiheessa tuntuu, kun yritän päntätä väkisin pronominikielioppia päähän. xD

Muistakaa nähdä asioista aina valoisa puoli, sillä tavalla elämä on paljon mielekkäämpää. Ihanaa päivänjatkoa sinulle! ♥from Dreams of Paradise http://ift.tt/1L1W5er
http://ift.tt/1QUkjqj

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti