perjantai 23. joulukuuta 2016

Deko 133 Joulutervehdys

Täällä on uppouduttu jouluvalmisteluihin niin perusteellisesti, että en ole tietokonetta aukaissut sitten viime postauksen. Hyvä niin. Jouluviikon päivät ovat kuluneet tontun toimenkuvassa lahjoja paketoiden, viimeisiä kauppakäyntejä hipsutellen, joulusiivouksia lopetellen, jouluvieraita emännöiden ja kotia viimeistellen. Nyt alkaa olla kaikki valmista juhlaa varten. ♥

Joulukuusen toimme sisälle jo toissapäivänä, mutta koristeensa se sai vasta tänään. Meidän kuusessamme asuu aina tonttuja, niin tänäkin vuonna. Jotakin kautta sana kiirii tonttupiireissä tehokkaasti, sillä asukkaiden lukumäärä kasvaa kerta kerralta: tänä vuonna rungonvarteen on kivunnut jo kuusi kappaletta pikkuisia punanuttuja. Ylimmille oksille lehahtaa aina punatulkkupariskuntia ja kauneimmat oksat on varattu spesiaalille peurapallolle ja hopeiselle porolle. Uusia kuusikoristeita en ole hankkinut moneen vuoteen, sillä hopeiset pallot sopivat meidän jouluilmeeseemme kotoisasti.

Lahjojen pakettikorteissa en seurannutkaan suunnittelemaani mustavalkoista linjaa, sillä niitä ei riittänytkään omaan käyttöön. Mutta ei haittaa, kaupan pahviset versiot sopivat hyvin yksiin ruskeiden, punaisten ja valkoisten kääröjen sekä rouhean juuttinarun kanssa. 

Kuusen alla olevat lahjat ovat lähdössä Rautavaaralle mukaan, missä meitä on aatonvietossa enimmillään kymmenkunta ihmistä, sekä neljä koiraa ja kaksi kissaa. Lahjoja haluan puuhata aina jokaiselle, myös karvaturreille. Paketteja on hurjan kiva asetella hetkeksi oman kuusen alle, silloin kun ne valmistuvat ajoissa; tänä vuonna olin lahjojen kanssa jopa hieman etuajassa. Ehkä saan kiittää tästä Armasta, ainakin se pakettitalkoiden aikaan kanteli hyvin uutterasti paperirullia ja teippejä pitkin huushollia.

Miehen ja Armaksen lahjat ovat muuten vielä piilossa työhuoneessa - miehellä on ollut sinne jo parin viikon ajan porttikielto. :') Meillä on jo vakiintunut tavaksi jakaa lahjat porukalla Rautavaaralla, mutta avata ne sitten vasta omissa kodeissa. Aattoilta siis huipentuukin myöhällä siihen hetkeen, kun asetumme täällä Iisalmessa oman kuusen äärelle ja rapistelemme kääröjä auki.

Vaikka täällä joulun puolesta onkin jo valmista, on ilmassa muutama jännitysmomentti... Ja ei, en tarkoita sitä pohdintaa, tuoko pukki meille risuja vai paketteja. Mökkiraksa on nimittäin tässä sivussa saanut lisäjuonteita ja laittanut lähinnä miehen selvittelemään asioita. 

Työmiehet olivat tällä viikolla niin uutteria, että meidän omalla vastuulla olevia LVI-hommia voitaisiinkin teetättää jo heti joulun jälkeen. Vaan kun. LVI-firman miehityksessä olikin tapahtunut muutoksia ja meidän projektimme osalta suunnitelmat menivät uusiksi. Tässä yritetään nyt sumplia, kuka tekee mitä ja milloin tekee. Peukut pystyyn, että joulutaika toisi selvyyden tilanteeseen; ensi viikolla voisi mökin lattian laittaa jo valukuntoon, jos vain tuo LVI-puoli saataisiin ratkeamaan. Joulupukki, ehtisikö tämän asian lisäämään vielä omalle lahjalistalle, vieläpä top ykköseksi?!

Nyt kuitenkin aion ottaa mallia Armaksesta ja hautautua joulutyynyjen sekaan sohvalle. Illan ohjelmassa on ainakin suklaansyöntiä ja muutaman Toljanteri-pätkän katsomista. Kinkkua ei meidän talossa muuten ensi yönä paisteta, vaan sitä napsitaan muutamat palat sitten suvun kesken. Varsinaisia joulusyömisiä ei meillä täällä Iisalmessa ole muutenkaan kuin karjalanpiirakoiden (tai kuten me sanomme:  riissipiirasten) ja munavoin verran. Meidän lomaruokiamme tulee olemaan jo perinteeksi muodostunut joulupitsa sekä herkullinen pestopasta aurajuustolihapullien kanssa, nam!

Vaan nyt. On aika rauhoittua joulunviettoon ilman somea. Katsotaan, lomaileeko blogi pidempään vai onko asiaa jo piankin, raksasta lähinnä. :')

Lämpöistä, tunnelmallista ja onnellista joulua juuri sinulle! ♥
from Deko 133 http://ift.tt/2iacUdd
http://ift.tt/1FmgaEW

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti