maanantai 19. joulukuuta 2016

Aleksiinan JOULUINEN HELSINKI

Saatiin kuin saatiinkin toteutettua joulureissu Helsinkiin Essin kanssa viime viikolla. Ollaan molemmat jouluihmisiä henkeen ja vereen, joten vietimme pari päivää pääkaupungissa ihastellen säkenöiviä jouluvaloja, juoden piparkakkulatteja ja ostellen joululahjoja (toki myös itsellemme). Reissu oli kaiken kaikkiaan superonnistunut ja nostatti joulumieltä vielä entisestään. Enää alle viikko aattoon, jee!

h4

h7

Tähän vuodenaikaan Helsingissä käydessä on pakko suunnata Senaatintorin Tuomaan Markkinoille. Markkinoilta ei tullut tehtyä ostoksia, vaikka kierreltiinkin sen söpöt myyntikojut läpi. Parasta torissa oli kuitenkin ilmaiskaruselli, jonka kyytiin hypättiin heti. Oltiin karusellista varmaan enemmän tohkeissaan kuin pikkulapset.

h9

h2

Kävimme kurkkaamassa Helsingin uusista ruokapaikoista Kampin ylimpään kerrokseen avatun Korttelin sekä Aleksanterinkadulla jonkin aikaa toimineen Paulig Kulman. Kortteliin ei päädytty tällä kertaa syömään, sillä lounasaikaan sen ravintolat olivat tupaten täynnä, mutta pienen kiertelyn ja tutkastelun perusteella Kortteli vaikutti ihan mahtavalta konseptilta! Kahvila Kulmassa taas istuttiin hetki raakakakkujen parissa. Puolukan ja valkosuklaan yhdistelmä jouluraakakakussa maistui kyllä paremmin kuin hyvin ankaran shoppailun jälkeen.

h6

h1

h8

Jouluvaloista lemppariksi nousi valaistu Esplanadin puisto. Siellä oli niin satumainen tunnelma, todellinen winter wonderland. Vaikka Helsingissä onkin aina paljon ihmisiä liikkeellä (ainakin verrattuna Joensuuhun :D) ja kaikilla on kiire jonnekin, niin puistossa tuli jostain syystä hyvin rauhallinen, melkein jopa seesteinen olo.

h3

Torstaina Essi täytti 19 vuotta ja olimme päättäneet juhlistaa hänen synttäreitään illallisella Vapianossa. Lempiannokseni Crema di Pollo ei pettänyt jälleenkään, varsinkaan nautittuna hempeän roseviinin kanssa. Illalliselta jatkoimme vielä kakkupaloille Fazer Café:en, sillä synttäripäivänähän ei voi koskaan syödä liikaa kakkua.

h5

h10

Sellainen oli siis meidän reissu näin pähkinänkuoressa, palaillaan taas pian uusien postausten merkeissä! :)

-Aleksiina


from Aleksiinan http://ift.tt/2hjIu7x
http://ift.tt/1GAghDU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti