lauantai 31. joulukuuta 2016

Deko 133 Blogivuosi


Heipsan! On taas perinteisen vuosikoonnin aika! Kuten aiempinakin joulukuun viimeisinä päivinä, olen jälleen koonnut ylös vuoden jokaiselta kuukaudelta kolme postausta kuvineen. Kutakin postausta pääsee lukemaan otsikkoa klikkaamalla.

On jotenkin luontaista, että vuoden viimeisenä päivänä yrittää kiteyttää vuotta muutamilla sanoilla. Tästä vuodesta tulevat päällimmäisenä mieleen adjektiivit yllättävä ja kiireinen. Yllättävä ensinnäkin siksi, että en olisi koskaan arvannut vuoden alkavan kahdella järkyttävällä onnettomuudella sekä minun että miehen puolen lähipiirissä. Alkuvuosi peittyi sairaalakäynteihin ja -kuulumisiin sekä pelkoihin useamman ihmisen menettämisestä. Yhdet hautajaiset jouduimme pitämään, mutta saimme säilyttää loput läheiset luonamme. ♥ Kesävihreiden pilkistellessä pystyimme heittämään hyvästit sairaalan ovenkahvalle ja seuraamaan kotikuntoutumisten etenemistä. Kaikkea ei aika kykene enää fyysisellä ja henkisellä puolella korjaamaan, mutta se antaa kuitenkin luvan iloita siitä, mitä on vielä olemassa.

Vuosi oli yllättävä siltäkin kantilta, että se antoi enemmän kuin uskalsimme odottaa. Tällä viittaan erityisesti raksakuulumisiin. Meillä kun ei oikeasti ollut tarkoitus tehdä tontilla muuta, kuin kaadella puita ja möyriä vähän maata. Vaan kappas, siellä meillä onkin jo mökkiraksa pystyssä! Näköjään kun osaa pitää tavoitteet maltillisina, niiden yli on helpompi hypätä. Raksan suhteen oli kesän Asuntomessut selkeä käännekohta; Niihin saakka meillä oli miehen kanssa linjaeroja siinä, millä innolla höyryämme asioita eteenpäin. Alkukesän juoksinkin projektipäällikkönä täysin itsenäisesti, mutta messujen jälkeen löysimme aivan eri sävelen ja siitä lähtien on tiimityöskentely sujunut ällistyttävän hyvin.

Kiire on asia, joka on ollut läsnä koko vuoden mutta jota olen inhonnut koko ajan. Kaikki kuukaudet ovat olleet todella työntäyteisiä: yhden etapin täytyttyä on toinen ollut odottamassa jo käsi ojossa. Kääntöpuolena tässä on toki se, että olemme saaneet vuodessa paljon aikaan ja työnteko on mahdollistanut monia mukavia asioita. Silti kiirettä on ollut ihan liikaa ja se on ollut poissa ystäviltä ja harrastuksilta. Omalta hyvinvoinnilta. Ajan ja jaksamisen rippeet olen kohdistanut perheelle ja suvulle, syntyihän keskuuteemme pieni siskontyttö, isoveljen ja meidän muiden ihmeteltäväksi. ♥

Blogipostauksia selatessani huomaan, että hommamäärästä ja kellon juoksemisesta huolimatta olen ollut innoissani kaikesta meneillään olevasta. Se on tosi huojentavaa huomata. Mielialani on vahvasti sidoksissa säähän, mikä tänä vuonna oli onneksi paljon parempi kuin edellisenä vuosihuikosena. Aurinkoisia, korkeapaineen hellimiä päiviä oli riittämiin ja se on pitänyt yllä positiivista tuulta.

Tänä vuonna olen sisustanut hyvin vähän. Heti alkuvuodesta esittelin olohuoneen telkkuseinämän muutoksen, mutta sen jälkeen ei merkittäviä hankintoja tai muita muutoksia ole seurannut. Enkä niitä ole kaivannutkaan - tuntuu hyvältä, kun kodin kanssa on ollut rauhallinen vaihde silmässä. Ulkona saimme pihan valmiiksi, mikä hykerryttää edelleen. Vieläkin hymyilyttää muistella niitä lämpimiä kesäpäiviä, kun päätimme höllätä pergolassa. Keittää kahvit mukaan, löhöillä, jutskailla ja lueskella. Pergola oli muuten ehdottomasti vuoden onnistunein DIY-projekti. Vai voiko sanoa vuoden? Sitä kun ährättiin valmiiksi kolme vuotta. :')

Ajattelin, että olisin listannut tähän postaukseen vuoden aikana oppimiani asioita. Nyt kuitenkin tuntuu, että antaa niiden toistaiseksi olla. Palataan ahaa-elämyksiin tarpeen mukaan sitten seuraavana vuonna. Tässä hetkessä on hauskempaa listata toiveita tulevalle. Lupauksia en ole koskaan osannut tehdä, mutta vuodelta 2017 toivon järkeä kiireeseen, enemmän sosiaalista ulottuvuutta, vähemmän yllätyksiä, onnea etenkin raksataipaleelle, jäntevyyttä elämiseen, jaksamista ja malttia vuoden haastepuoleen (pliis, kolmenkympin kriisi saisi jäädä tulematta!), hyviä kelejä, kykyä rauhoittua ja taitoa olla hetkessä kiinni. Aika paljon toivottu yhdeltä vuodelta, mutta 2017, you can do it!
 
Kiitos teille kaikille tästä blogivuodesta ja UPEAA VUOTTA 2017! ♥
from Deko 133 http://ift.tt/2iPVtOv
http://ift.tt/1FmgaEW

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti