keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Pita's Thaimaa 2016: Ekat päivät Bangkokissa

Reissun jälkeen mä oon vähä yrittäny vältellä näiden kuvien läpikäymistä kun tuntuu haikeelta. :D Mä en olis taaskaan yhtään halunnu tulla takas. Täytyy taas yrittää ryhdistäytyy ja hyppää takas tähän oravanpyörään. Ja paneutuu reissupostauksiin. Mun ja Juuson Thaimaan matka starttas 7.12 ke. Lento Bankokiin lähti vähän jälkeen viis illalla. Kentälle kuljettiin junalla. Ihan kätevää asuu kiinni juna-asemassa. Pääsee ainakin hyvin kentälle kiitos Kehäradan. Ennen lennon lähtöö käytiin gintoniceillä terminaalin baarissa. Se on vuosien varrella muodostunu perinteeks aina kun lähtee johonkin Aasiaan. Tää oli muuten mun kahdeksas kerta Aasiaan. Kolmas kerta Thaimaahan. Joskus melkein vannoin, että en koskaan tuu matkustaa sinne. Kuis kävikään. Siihen maahan on helppo jäädä koukkuun. Helppo liikkuu, halpaa, hyvää ruokaa ja lämpöä. Esimerkiks.


Lento kesti noin 9,5h muistaakseni. Oli siis perillä BKK:ssa joskus semiaikasin aamulla. Lento meni ihan ookoosti, vähän enemmän olis kyllä voinu nukkuu. Ei vaan uni tullu. Torkahdin ehkä maksimissaan tunniksi ruokailun jälkeen. Finskin gluteeniton annos oli muuten ihan kuraa. Melkein alko ärsyttää, kun mä ainakin fiilistelen aina lentokoneessa syömistä, mut tällä kertaa siihen ei kyl ollu minkäänlaista aihetta.

Aamu Bangkokissa meni aika väsyneenä. Ennen kentältä poistumista käytiin hankkii mun kakkosluurin prepaidnetti, et saatiin googlaltua pitkin reissuu tarpeellisia juttuja sekä kartat käyttöön. Kentältä hotellille kuljettiin ensin airportlink junalla ja sit vaihettiin metroon. Hotelli sijaitsi Silomin alueella, joka on sellasta businessaluetta. Mä olin tsekannu ne vaihdot jo ennakkoon, hyvin löydettiin hotellille vaik olikin ihan uus paikka molemmille. Vedettiin hotellin viereisellä altaalla noin tunnin verran koomaa, et jaksettiin vielä lähtee päiväks kiertelee kaupingille. Eka päivä menikin vaan hortoillessa ilman mitään suunnitelmaa. Ihan vaan siinä lähialueilla. Oli aika jännää olla pitkästä aikaa isossa kaupungissa, kun pari edellistä reissua on vietetty rantameiningeissä. Mulla tuli meileen vanhat Aasian reissut ja ne hetkeks kun mä oon isoihin kaupunkeihin ihastunu.Illalla väsytti ihan hulluna. Oltiin nukkumassa jo joskus ysin aikaan. Ei onneks tullu mitään aikaerosekoulua vaan vedettiin hirsiä ihan putkeen seuraavaan aamuun klo kybään. Ai että oli levänny olo! Tais olla vähän univelkoja... Meidän hotellissa ei ollu omaa uima-allasta, mutta viereisen huoneistohotellin (?) allasta ja kuntosalia sai käyttää. Siellä käytiin uimassa ja ottamassa varovasti brunaa melkein jokaisena aamuna. Myös toisen päivän teemana oli sinne tänne sinkoilu. Tällä kertaa kuitenkin ihan kartan kanssa. Ties vähän missä mennään.

Bangkokissa ei oo sellasta yhtä selkeetä keskusta-aluetta, vaan keskeisiä osia on vähän enemmän. On esimerkiks Silomin alue, jossa on paljon korkeita toimistoalueita. Yksi keskeinen alue on pitkä Sukhumvit katu, jonka varrella on paljon isoja hienoja kauppakeskuksia, ja vähän kaikkee muutakin. Sit on vielä vanha kaupunki, jonka hoodeilla on myös hotelleja ja kaikki isoimmat nähtävyydet. Ekaa kertaa hypättiin skytrainin kyytiin. Skytrain (BTS) linjoja on kaksi, Silom line ja Sukhumvit line. Niiden kanssa pääsee kikkailee aika hyvin kaikki eri keskustat ja vähän pidemmällekin. Niiden lisäks pääsee kulkee myös metrolla ja dösillä. Myös jokea pitkin pääsee kulkee veneillä. Niistä lisää myöhemmin. Mukavin kulkupeli oli mun mielestä just ne ilmalinjat. Sieltä näki maisemiakin.


Tokan päivän aikana otettiin ekat maistiaiset isoista kauppakeskuksista. Ne oli hienoja ja niissä oli paljon kansainvälisiä merkkejä. Bankokista löytyy myös Aasialaisempia kauppakeskuksia, niissäkin käytiin mutta vasta myöhemmin. Tollaset isot hienot kauppakeskukset saa mut aina vähän ahdistumaan. Paljon olis kaikkee hienoo tarjolla, mut en haluu ees mennä mihinkään kauppaan sisään koska en tykkää shoppailusta. Varsinkin jos perässä kulkee joku. Juuso yritti kyllä tsemppaa mua menee kattoo jos joku kiinnostaa, mut eih. :D
Illalla tultiin taas takaisin Silomin ja Bangrakin alueella. Käytiin myös kattomassa miltä kaupungin halki virtaava Chao Phraya jokea. Sehän näytti kotoisalta Vantaanjoelta. Veden värin takia lähinnä. :D   Aika läheltä jokea löydettiin kivannäköinen bazaarialue. Siellä oli halpoja vaatteita, kenkiä ja muuta krääsää. Sekä tietenkin ruokaa! Ekana mainitut skipattiin ja keskityttiin vaan keksimään mitä haluttais syödä. Bangokista ei ruoka lopu kesken. Sitä löytyy joka kadunkulmasta. On ravintoloita, food courteja ja sitä kuuluisaa katuruokaa. Mainittakoon, että sunnuntaina katuruokaa ei oo niin paljon tarjolla. Se on koko Bangkokissa virallinen katujenputsauspäivä, jolloin kärryraflojen pitäjät laittaa hetkellisesti kamat kasaan ja katoaa johonkin.


Juuso olis jo syömisen jälkeen halunnu lähtee hotellille lepäilee, mut mä en (yllätyyyys) ollu vielä ihan samoilla linjoilla. Mä voisin varmaan joskus valvoo kokoyön ja tukailla paikkoja. Saatiin idea käydä kokeilemassa joku kattoterassi. Niitä Bangkokista löytyy vissiin aika paljon. Aika lähellä meijän lähialuetta olis ollu kuuluisa Lebua hotelli, jonka kattoravintolassa on kuvattu joku Hangover leffan kohtaus. Ite on kyseistä leffaa oo nähny, enkä tiiä siitä mitään, joten se ei riittanu meriitiks paikan välintaan. Lebua on kait muutenkin aika kallis ja sinne on pukukoodi. Ei mitään overiä onneks, mut kun on päivän kirmannu kaduilla, on vähän räjähtäny fiilis. Valittiin ihan meidän hotellia lähellä oleva Cloud 47 rooftop bar. Se oli meiningiltään rennompi, eikä ruoka/juomalistakaan ollu niin kirpaiseva. Mun mojito maksoi 9e ja Juuson bisse ehkä 5e. Ei paha hinta siisteistä maisemista ja livemusiikista. Ihanaa oli vaan tuijottaa sitä hohtavaa betoniviidakkoa.Heti ekoina päivinä pistettiin merkille, että tosi moni paikallinen pukeutui mustaan tai valkoiseen. Enemmän ihan mustaan. Se oli jo tiedossa ennen lähtöä. Kuninkaan kuoleman jälkeen julistettiin suruaika ja ihmisiä kehotettiin pukeutuu sen mukaan. Mekin otettiin tää huomioon tavaroita pakatessa. Bankkariin lähti vain tummia vaatteita. Mulle se ei ollu mikään ongelma, kun vaatekaappi on muutenkin pääsääntöisesti musta. Mun mielestä on hyvä kunnioittaa tälläsiä juttuja. Jonkin verran muillakin turreilla näky mustia vaatteita, mut ei ihan hirveesti kuitenkaan. Mä kuljin koko viikon täysin mustissa ja Juuso sen mitä pystyi, eli mitä vaatekaapista saatiin haalittuu messiin.

Ensivaikutelma Bankkarista oli hyvä! Jotkut on moittinu sitä liian sekavaksi, isoksi ja rähjäiseksi. Ei se musta ollu yhtään sen rähjäisempi kun Aasian muut isot kaupungit jossa oon käyny. Kadut oli siistejä ja liikkuminen julkisilla helppoa. Taksia ei käytetty kertaakaan reissun aikana. Bangkokissa on iiihan liikaa autoja, joka hidastaa liikenettä ihan sikana. Parempi siis pysyy pois teiltä, varsinkin kovimpina ruuhka-aikoina. Ilmajuna ja metro kuljettaa hyvin!

from Pita's http://ift.tt/2isyfi7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti