maanantai 15. elokuuta 2016

Tea Marika !! BLOGINI MUUTTAA !!

Outfit

Jep, nyt on tullut sen aika. Pitkän pohdinnan jälkeen tulin siihen tulokseen, että blogini täytyy muuttaa voidakseni modifioida ulkoasun täysin haluamani laiseksi, ilman jatkuvaa koodailua ja sen opettelua. Halusin määrittää kaikki fontit, kuvat, varjostukset ja bannerit välilehtineen juuri omaa tyyliäni kuvaaviksi, eikä blogger antanut mulle tähän mahdollisuuksia. Säilytän edelleen tämän sivuston, joten vanhoja postauksia voi käydä lukaisemassa milloin haluaa aina vuodesta 2012 tähän päivään asti. Poistan todennäköisesti kommentoinnin käytöstä, joten mikäli kysyttävää tai kerrottavaa ilmenee, suosittelen tekemään sen uuden sivuston puolella, johonkin sen blogin postaukseen.


Miksi vasta nyt vaihdoin?

Kamppailin pitkään tämän alustan kanssa ja juuri, kun olin saanut haluamani koodaukset kohdilleen, jokin meni pieleen. Joko sivusto jumittui latauspisteeseen tai hylkäsi koodini. Koin Bloggerin olevan liian hankala "kunnon" nettisivujen luomiseen. Täällä on ollut hyvä kirjoittaa postauksia, mutta mobiililaitteella sellaisen tekemiseen menee tuhottomasti aikaa. Myöskin kuvien skaalailu oli kovin hidasta ja mulla meni päivässä postauksen tekemiseen tarvittua noin kolme tai neljä kertaa kauemmin. En aiemmin ollut löytänyt yhtäkään vertailukelpoista blogialustaa, joten odotin vain oikeaa hetkeä ja tartuin sitten tilaisuuteen.


Mikä on uutta toisessa sivustossa?

Mulla oli mahdollisuus luoda slideshow banneriin linkkien kera, ilman kuvan mappaamista kolmansilla osapuolilla (epäonnistuneesti vieläpä). Vaihdoin Bloggerista Wixiin facebookissa näkemäni mainoksen perusteella. Rakastuin alustaan heti, ja valvoinkin ensimmäisen yön luoden täydellisiä nettisivuja. Olen aika tyytyväinen nyt, vaikka muokattavaa löytyykin vielä aika ajoin. Blogin lisäksi mulla on animoituja kategorioita, joista löytyy mm. tietoa minusta, arkisto postauksista sekä mahdollisuus yrityksille ottaa yhteyttä suoraan sähköpostitse. Olen todella ylpeä tuotoksestani, ja oonkin saanut kavereilta kehuja.


Mikä Bloggerissa toimi, mikä ei?

+ Aloittaessani bloggaamisen, oli kätevää tarkastella lukijaluetteloa ja päätellä siitä, kuinka moni seuraa sivuani. Nykyisin harvalla on enää tunnukset Bloggeriin, joten anonyymejä lukijoita ilmestyi useita, ja heidän tilastojaan oli hankala lukea. Uudella alustalla näen yksittäiset kävijät erotettuna kaikista näyttökerroista, mikä on hienoa sekä se, mikä yrityksiäkin yhteistöissä kiinnostaa. Ulkoasun muokkaus on monipuolinen, etenkin jos haluaa blogin vain peruskäyttöön ja osaa jonkin verran koodausta. Mikäli kuvat lataa ulkoisen palvelun kautta, on mahdollisuus lisätä ne sivustolle hyvälaatuisina. Voisin suositella tätä alustaa etenkin harraste-/aloittaville bloggaajille.

- Koodaus tulee hallita, tai sivusto usein näyttää sekavalta. Sisäiseltä palvelimelta kuvien lataaminen on haastavaa, ja kuvat voivat kadota, vaihtaa kokoa tai muuttua huonolaatuisiksi. Videoiden kanssa mulla on ollut jonkin verran ongelmia ja apua niihin piti aina etsiä vertaisiltani bloggaajilta. Sivuston oma tuki ei ollut kovin kattava, ainakaan isommissa ongelmissa. Yksittäiskävijöiden jäljittäminen ei ole helppoa, enkä nauti rajoittuvuudesta ulkoasun muokkauksen suhteen. Halusin enemmän, kuin mitä Bloggerilla oli tarjota.


Miten pääsen uuteen blogiin, ja miten se toimii?

Uuteen blogiin pääset tästä. <-- Aukeaa uudella välilehdellä. Huomioithan, ettei pääte ole .com, vaan .co ! Comin kanssa tuli ongelmia, yllätys. Blogi toimii samalla periaatteella, kuin tämäkin, eli jokaisen postauksen alle voi kommentoida tähtien kera lisäten oman kuvan ja halutut tiedot mukaan. Jokaisen postauksen voi myös jakaa erikseen facebookissa tai twitterissä (pyydettäessä lisään palveluja) ja koko sivustosta voi tykätä bannerin alta löytyvästä facebookin Like-kohdasta. Etusivu on pelkistetty, joten "Lue lisää" vie sinut koko postaukseen useine kuvineen ja teksteineen. Etusivu eli niin kutsuttu esikatselu näyttää vain yhden kuvan ja 500 kirjainta postauksen tekstistä. Eli muista klikata "Lue lisää"!
    Postauksen avaamisen jälkeen otsikon yläpuolella näkyy kirjoituksen kategoriat ja lopussa tunnisteet, esim. kaverini nimi tai paikka, jossa kävin. Kehitysehdotuksia voi laittaa tulemaan, jahka saan luotua sille oman kategorian yläpalkkiin. Joskus näyttää siltä, ettei uutta valikkoa klikatessa tapahdu mitään. Tämä johtuu siitä, että banneri on niin suuri, ettei alla olevan sivun lataaminen toiseksi näy. Rullaat vain alaspäin ja näet vaihtuiko mikään, esimerkiksi blogista klikatessa arkisto-osioon. Pitäisi toimia näin. :)

Jos tulee mitään kysyttävää, pistä rohkeasti kommenttia tähän postaukseen tai mieluiten uuteen blogiin, jos vain löydät kommenttiosion.from TEA MARIKA http://ift.tt/2b5mrAU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti