maanantai 18. huhtikuuta 2016

A piece of inspiration TARVITSENKO AINA UUTTA?

Vaatteet on kivoja. Shoppailu on kivaa. Ois kivaa löytää joku uus mekko sinne kesän juhliin ja uus paita sinne kaverin synttäreille. Emmää voi laittaa tätä samaa mikä mulla oli viime juhlissa! Vähänks noloo jos meen jossai vanhassa rätissä sinne.

Viimeksi pohdin, olenko tehnyt fiksumpia valintoja vaatteiden suhteen kuin ennen ja mietin myös miten voisin tehdä fiksuja valintoja myös tulevaisuudessa. Kevään juhlakausi on aluillaan ja jälleen tulee mietyttyä mitä mihinkin juhliin pukisi päälle. Onko väärin laittaa se sama mekko kuin viimevuonna vai kannattaako jo hankkia uusi? Juhliin ja muihin erikoistilaisuuksiin tekee mieli aina laittaa päälle jotain upouutta ja vanhoissa vaatteissa ja siinä "jo niin nähdyssä" asussa paikalle saapuminen voi tuntua hölmöltä. Vaatekaappi on kuitenkin täynnä vaatteita, muttei mitään päällepantavaa. Aina sama ongelma, vai onko?


Mulla ei oo mitään päällepantavaa!!! Hei mitäs nää on...

En nyt siis väitä, että shoppailu ja uudet vaatteet olisi kaiken pahan alku ja juuri, koska vaatteet ja kengät kuitenkin kuluu käytössä ja uusia täytyy jokatapauksessa ostaa jossain vaiheessa. Ja vaikka ei kuluisikaan niin ei sitä samaa yläasteikäisenä ostamaa paitaa välttämättä tee mieli vetää päälle :D Ostan siis edelleen vaatteita myös uutena, mutta kuitenkin ostopäätöstä tehdessä olisi hyvä miettiä esimerkiksi omistaako jo entuudestaan vastaavanlaista ja kuinka paljon tulee kyseistä vaatetta tulevaisuudessa käyttämään (ettei synny niitä virheostoja mitä omalla kohdallani tapahtui paljonkin aikoinaan). Ja koska opiskelijaelämää tässä eletään suhteellisen pienellä budjetilla, on hintoja myös tarkkailtava.

Millaisia keinoja sitten voisi olla edullisempiin ja fiksumpiin valintoihin sekä vaatteiden pitkäaikaisempaan käyttöön? Tässä muutama vinkkejä, joita ainakin itselleni aion nyt palautella mieleen!

Tee vanhasta uutta ja keksi uusia asukokonaisuuksia. Varastoista, mökeiltä ja ties mistä piilopaikoista voikaan löytyä todellinen aarre! Eräänä kesänä muistin, että kesämöllämme kaapin perällä lojuu serkkuni ikivanha, lasten kokoa oleva Adidaksen takki. Voitten kuvitella äidin reaktion kun pyysin häntä tuomaan tän takin mulle mökkireissun jälkeen :D Mutta ai että miten kivoja asuyhdistelmiä tällä saakaan aikaan! Toimii niin mekkojen, hameiden ja farkkujen kanssa oikein hyvin! Kannattaa aina kokeilla kummalliseltakin tuntuvia yhdistelmiä. Koskaan ei voi tietää kuinka kiva siitä voikaan tulla.

Etsi kirppiksiltä & tuunaa. Kuten kaikki tietävätkin, kirppiksiltä saa edulliseen hintaan vaikka mitä mukavaa. Aina koko tai malli ei välttämättä vastaa omaa vaatekokoa, mutta sitten eikun sakset käteen ja ompelukone laulamaan ja tee vaatteesta sopivampi ;) Tämän lappuhaalarin löysin edullisesti kirpparilta, mutta pitkillä lahkeilla. Kotona aloin tutkiskella vaatetta tarkemmin ja totesin et ei hiivatti tämmönen mulle sovi :D Koska mitään menetettävää ei ollut, leikkasin lahkeet lyhyiks ja kappas vaan kuinka kiva siitä tuli!

Uskalla kokeilla. Joskus esim jokin kirppisvaate tai vastaava voi näyttää liian kummalliselta henkarissa roikkuessaan, mutta jos vähänkin kiinnostus herää, kannattaa ehdottomasti kokeilla! Kaivoin joskus varastosta iskän vanhan farkkutakin, joka on mulle tietenkin ihan valtavan iso. Käärimällä hihoja ja yhdistämällä sen sopivaan kokonaisuuten valtavasta koostaan huolimatta ei näyttänyt hullummalta!

Etsi ajattomia yksilöitä. Perusvaatteet kuten esimerkiksi nahkatakki, pikkumusta, siniset farkut ja valkoiset teepaidat ovat tuskin koskaan pois muodista. Yksinkertaisia vaatekappaleita on helppo yhdistellä ties minkätyylisiin asukokonaisuuksiin :) Tämäkin kuvassa oleva nahkatakki on jo neljä vuotta vanha, mutta edelleen loistavassa kunnossa ja nyt kevään tullen myös kovassa käytössä!

Ja viimeiseksi vielä, kannattaa joskus ottaa sopiva hetki ja käydä vaatekkaappia läpi ja sovittaa uusia yhdistelmiä rauhassa ajan kanssa. Näin saa luotua ihan uuden tuntuisia asukokonaisuuksia. Vaatekriisien varalle näitä yhdistelmiä voi vaikkapa kuvata tai kirjoittaa muistiin ;) 


from A piece of inspiration http://ift.tt/1Sq2ztl
http://ift.tt/1fcpupQ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti