torstai 22. lokakuuta 2015

Isyyspakkaus Shakshuka! Jaa oma kananmunareseptisi ja voita illallinen Juuressa!

Kaupallinen yhteistyö: Siipikarjaliitto

Brunssi ja kananmunat ovat liitto, joka on solmittu taivaassa!

Meillä brunssit ja kananmunat kuuluvat lähes jokaiseen viikonloppuun. Toinen vanhemmista herää tytön kanssa aina aiemmin ja toinen saa nukkua pidempään. Kun kaikki ovat hereillä, tytön lounasaika onkin jo niin lähellä, että voidaan tehdä jotain vähän ruokaisampaa.

IMG_4272.jpg

Yksi brunssiklassikoista, ja oma ehdoton suosikkini, on shakshuka eli mausteisessa tomaattikastikkeessa kypsennetyt kananmunat.

Maistoin sitä muutama vuosi sitten NYC:issä (Jack's Wife Fredassa), ja olin myyty. Siksi päätin jakaa tämän ilosanoman myös sinulle!

IMG_4142.jpg

Shakshukan voi tehdä näin talvella purkkitomaateista, mutta kesällä voit käyttää tuoreita tomaatteja, jotka voi raastaa suoraan pannulle!

Shakshuka

Ainekset

  • 1 keskikokoinen sipuli
  • ruokaöljyä paistamiseen
  • 1 varsisellerin varsi
  • 1 valkosipulinkynsi
  • chiliä maun ja chilin voimakkuuden mukaan
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl jeeraa
  • 1 tlk kuorittuja säilyketomaatteja
  • 1/2 tl sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 3 - 4 kananmunaa
  • fetajuustoa
  • tuoretta korianteria

Valmistaminen

  1. Hienonna sipuli ja kuullota se paistinpannulla ruokaöljyssä
  2. Hienonna varsiselleri, lisää se paistinpannulle ja jatka kuullottamista
  3. Hienonna valkosipuli ja chili ja lisää ne paistinpannulle. Lisää myös paprikajauhe ja jeera ja jatka kuullottamista hetkisen. Varo polttamasta mausteita
  4. Lisää säilyketomaatit paistinpannulle ja pilko niitä pienemmäksi paistinlastalla. (Huuhtaise tomaattipurkki puhtaaksi vedellä ja kaada myös vesi mukaan pannulle)
  5. Kiehuttele tomaattikastiketta pannulla kymmenisen minuuttia, mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla ja tarkista maku
  6. Lisää kananmunat pannulle kastikkeen sekaan ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes munan valkuaiset ovat kypsyneet. (Keltuainen saa jäädä jopa hieman valuvaksi.) Voit jatkaa munien kypsyttämissä myös uunissa, jos se sattuu olemaan lämpimänä
  7. Ripottele valmiin shakshukan pinnalle fetajuustomuruja ja silputtua korianteria
  8. Tarjoile shakshuka esimerkiksi leivän, avokadon ja pehmeän juuston kanssa.

IMG_4224.jpg

Nyt on sinun vuorosi!

Postaa tämän jutun kommenttiboksiin oma takuuvarma kananmunareseptisi.

Tämän jälkeen valitsen yhden reseptin, jota testaan seuraavassa kananmunapostauksessa, ja arvon lisäksi kaikkien osallistujien kesken 100 euron lahjakortin Ravintola Juureen! Lahjakortti on voimassa kuusi kuukautta. Juuri muuten käyttää ruoissaan vain luomukananmunia.

Vastausaikaa on torstaihin 29.10.2015 klo 18:00 saakka. Paljastan lahjakortin voittajan ja suosikkireseptini 2.11.2015. Muista kertoa myös sähköpostiosoitteesi. Sisäänkirjautumaton käyttäjä voi jättää osoitteensa niin, että se näkyy vain bloggarille.

IMG_4330.jpg

 

Lisää kampanjasta: http://tottamunasta.fi/
Lisää luomumunista: http://ift.tt/1Kb4hnr



from Isyyspakkaus http://ift.tt/1QWiBWJ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti