keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Minttu Virtanen Vastauksia osa 2

Tähän alkuun pakko sanoa imettämiseen liittyvistä kommenteista, että en missään nimessä vähättele sitä faktaa, että äidinmaito on parasta ravintoa lapselle ensimmäisten kuukausien aikana. Tarkoitin haloolla sitä, että se on vain ja ainoastaan äidin oma päätös imettääkö vai ei. Hyvä, että asian puolesta puhutaan, mutta kun se jäisikin vain siihen. Surullisen usein törmää niihin puheisiin, että olet huono äiti jos et imetä. Liika puuttuminen muiden asioihin ei ole mielestäni tässäkään asiassa hyvä.

 

IMG_2083

 

13. Olen armeijaan tähtäävä nainen, ja tahtoisin tietää, onko jotain hyviä vinkkejä fyysisen kunnon kehittämiseen jotta armeija ei siihen kaatuisi.

– En tiedä tarkkaan mitä kaikkea armeijassa tehdään. Uskoisin, että kannattaa kehittää itseään joka osa-alueella. Fyysisellä puolella kehittäisin kestävyys- sekä lihaskuntoa.

14. Haluaisitko tulevaisuudessa lisää lapsia? Minkälaisia terveellisiä herkkuja syöt, joilla voisi korvata karkit? Oletko tällä hetkellä tyytyväinen kroppaasi , mitä muuttaisit?

– Ehdottomasti haluan ainakin yhden lapsen lisää. Syön paljon pähkinöitä ja manteleita tai teen smoothien. Makeanhimoon auttaa myös muutama pala raakasuklaata. Se on niin tuhtia, ettei pysty syömäänkään kun sen pari palaa :) Olen tyytyväinen vartalooni. Ainakaan tällä hetkellä en koe, että haluaisin muuttaa mitään.

15. Minulle tuli raskaudesta erkanevat vatsalihakset (diastasis recti), onko sinulla vinkkejä niistä paranemiseen ja takaisin yhteensaamiseen? Tai oliko itselläsi vastaavaa ongelmaa? Tällaisessa tilanteessa kun ”normaalit” vatsatreenit ilmeisesti vain pahentaa tilannetta..

– Tähän en osaa ikävä kyllä sanoa mitään, kun ei ole omakohtaista kokemusta asiasta.

16. Olen 5 kk raskaana ja haluaisin kysyä, miten itse valmistautui äitiyteen, synnytykseen? Kävitkö/kävittekö Kimin kanssa jollain kurssilla, luitko kirjoja vain ajattelit, että kaikki opit aikoinaan Robinin kanssa?

– Luin paljon ja kyselin asioita ystäviltä ja sukulaisilta, kenellä on lapsia. En halunnut mennä mihinkään valmennuksiin ennen synnytystä. Olisin varmaan alkanut jännittämään synnytystä enemmän. Äitiyteen en osannut valmistautua etukäteen, mutta sen opppii samalla hetkellä kun se pieni ihme näkee päivänvalon :)

17. Haluisin tietää onko äitiys muuttanut sinua paljon? Jos on, niin millä tavalla? Syöt terveellisesti mutta kuinka usein nautit esim vaikka suklaata?

– En koe, että olisin ihmisenä erilainen. Tietenkin prioriteetit menivät täysin uusiksi ja oma elämä hieman rauhottui, mikä on pelkästään hyvä asia. Olen yrittänyt vähentää makean syöntiä, mutta edelleenkin muutaman kerran viikossa syön suklaata tai karkkia. Ei sitä mielestäni kokonaan tarvitsekaan lopettaa, kunhan muistaa syödä makeaa kohtuudella.

18. Onko sun vatsalihakset jääneet synnytyksen jälkeen pois paikoiltaan vai miksi vatsa tulee tollei edestä ulospäin? Vai onko Robinille tulossa sisaruksia?Häiritseekö sinua ikinä, että vartalosi ei ole kauneusihanteiden mukaisesti tiimalasimallinen vaan ennemminkin poikamaisen suora? Toisaalta tuossa vartalomallissa on etuna pitkät ja hoikat jalat. Virkistävää, että mediassa on esillä esikuvana tämänkin mallisia vartaloita!

-Vatsalihakset ovat siellä missä kuuluukin. Ehkä olen hassussa asennossa vaan :) Ei häiritse ollenkaan. Olen itse tyytyväinen vartalooni ja se on ainoa mielipide, millä on väliä.

19. Miten matkustatte Robinin kanssa? Miten hän jaksaa lentomatkoja tai uusia hotelleja? Onko vaikea pienen lapsen kanssa olla hotelleissa? Onko lastenhoitaja silloinkin teidän luona, kun Kimikin on kotona?

– Lastenhoitajamme asuu meillä eli on ainakin samassa asunnossa. Matkustamme omalla koneella, mikä tekee lapsen kanssa lentämisestä todella paljon helpompaa. Robin nukkuu hyvin koneessa ja hotelleissa myös.

20. Yhdessä haastattelussa olet sanonut, että myöhemmin haluat olla töissä tyylin ja urheilun maailmassa. Kertoisitko tästä enemmän? Miten suunnittelet ruokavaliotasi? Minkä perusteella, miten valitset vaatteistosi? Miten pääset treenaamaan nyt, että sulla on pukkivauva? Pääsetkö treenaamaan kun haluat vai riippuuko Robinista ja silloin lähdet treenaamaan kun vaikka hän on päiväunilla?

– Minulla ei ole mitään sen tarkempaa visiota mielessä, mitä joskus ehkä tulen tekemään. Varmasti se olisi jotain näiden asioiden parissa, mitkä ovat lähellä sydäntäni. En suunnittele yleensä etukäteen ruokavaliotani. Syön etupäässä terveellisesti, mutta välillä muistan myös herkutella. Pääsen kyllä treenaamaan kun haluan.

21. Olen vasta innostunut terveellisestä ruokavaliosta. Voisitko antaa aloittelijalle muutaman vinkin, eli esimerkiksi mitä ruoka-aineita voisi lisätä ja mitä karsia ensi alkuun?
Käytät superfoodeja/lisäravinteita, miten niiden vaikutus näkyy? Suositteletko niitä kaikille?Syötätkö Robinille mitään lisäravinteita monipuolisen ruokavalion lisänä? Oliko synnytys helpompi vai pahempi mitä kuvittelit? Käytitkö kivunlievityksiä, mitä? Saitko raskausarpia? Yrititkö ehkäistä niitä jotenkin, esim. rasvaamalla? Mitä ainetta siihen tarkoitukseen käytit?Värjäsitkö hiuksia ja meikkasitko normaaliin tapaan vaikka olit raskaana?

– Alottaisin siitä, että valmistat ruoan aina itse. Lisää lautaselle paljon vihreää. Parsakaalia, avokadoa, ituja. Itse olen vaihtanut riisin kvinoaan ja vähentänyt punaisen lihan syömistä yhteen kertaan viikossa. Sokeria en karsisi kokonaan, mutta vähentäisin sen käyttöä. Käytän superfoodeja ja olen lukenut niistä sen verran, että luulen tietäväni mitä minun kehoni tarvitsee. En ole oikea ihminen suosittelemaan, että kaikkien kannatttaa käyttää superfoodeja. Suosittelen kyllä tutustumaan aiheeseen jos itse löytäisit jotain sinulle sopivia tuotteita. Robin ei syö lisäravinteita. Synnytys oli ehdottomasti helpompi ja kivuttomampi mitä olin kuvitellut. Toki minun kuvitelmat olivat varmaan sieltä pahimmasta päästä :) Sain epiduraalin lievittämään kipua. Raskausarpia ei tullut. Käytin apteekista saatavia perusvoiteita sekä Bio Oilia. Värjäsin hiuksia ja meikkasin raskausaikana normaalisti.

22. Onko sinulla koskaan ollut sellaisia kausia elämässäsi, että olet syönyt epäterveellisesti?Kuinka monta vuotta olet syönyt luomuruokaa,onko se ollut elämässäsi aina läsnä vai vasta viime vuosina omaksuttu?

– Olen aina syönyt terveellisesti ja etupäässä valmistanut ruokani itse puhtaista raaka-aineista. Olen syönyt luomua ennenkin, mutta nykyään ostan kaiken luomuna, minkä saan.

23. Mitä kaikkia lisäravinteita/vitamiineja käytit raskausaikana?

– Käytin ainoastaan lääkärini määräämiä, odottaville äideille tarkoitettuja monivitamiini- ja omega 3 tabletteja.

24. Eikö ollut epämukava käyttää korkokenkiä odotusaikana?

– Ei ollenkaan :) Varmasti sen viimeisen kuukauden aikana olisi voinut olla epämukavaa. Se aika mentiin pelkillä lenkkareilla.

 

 

IMG_0789

 

Jurlique kilpailun voittaja on valittu. Kiitos kaikille osallistujille!

Ihanaa keskiviikkoa!from Minttu Virtanen - Kauneus & Terveys -blogit http://ift.tt/1k8Rltg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti