tiistai 27. lokakuuta 2015

Dreams of Paradise Onnistu!

En ehdi, en pysty, en osaa, en jaksa, en onnistu. Kuulostaako tutulta? Mulle ainakin, varsinkin tänään. Tämä päivä otti voimille. Sain heti aamusta sellaisen tunteen, että en pysty hallitsemaan ympärilläni tapahtuvia asioita ja seisomaan ikään kuin tilanteen päällä. Siitä se sitten lähti, epävarma olo, joka johti koko päivän mittaiseen hermoiluun. Kiehumiseen nollasta sataan viidessä sekunnissa, ahdistusta ja tunnetta siitä, että en pysty tähän enkä mihinkään.

onnistu1

On luonnollista, että välillä tulee esiin hetkiä, jolloin mikään ei tunnu onnistuvan. Tähän tunteeseen ei kuitenkaan pitäisi jäädä vellomaan turhan pitkäksi aikaan. Negatiiviset tunteet eivät ole huonoja, sillä ne informoivat, että joku asia ei mene siihen suuntaan kuin pitäisi. Seuraava askel on hyväksyä tunne ja päästää se irti. Luin hetki sitten Tony Dunderfeltin kirjan Onnistujaksi joka jo olen, joka avasi minulle uusia ikkunoita itseni tarkastelemisessa. Lasten ja nuorten fyysistä kuntoa treenataan koulussa liikuntatunneilla pari kertaa viikossa, mutta kuka valmentaa heitä pitämään psyykkisestä kunnostaan huolta? Psyykkinen puoli on merkittävä osa ihmisen itsetuntoa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Se miten koet itsesi, vaikuttaa elämäsi kulkuun ja jo pienillä asioilla voi saada omaa olotilaa paremmaksi.

Kirjassa on useita eri 30 sekunnin harjoituksia, jotka valmentavat ottamaan ikään kuin tilanteen haltuun tarpeen vaatiessa. Harjoitukset toimivat paremmin mitä enemmän harjoittelee, mutta ainakin itse huomasin niiden vaikutuksen hyvin pian, jopa ensimmäisillä kokeilukerroilla.

Luin joitakin päiviä takaperin inspiroivan postauksen ihanan Monan blogista, jossa hän pohtii, kaunistaako vaatimattomuus todella. Olen ehdottomasti samaa mieltä hänen kanssaan siitä, että ihmisten pitäisi olla itse ylpeitä itsestään. Kuka sinuun uskoo, jos et sinä itse? Kannattaa käydä katsomassa koko juttu hänen blogistaan.

onnistu

Monet meistä näkevät paljon hyviä ja kauniita asioita ympärillään, mutta muistammeko huomata nämä asiat myös itsessämme?from Dreams of Paradise http://ift.tt/1LAmYoX
http://ift.tt/1QUkjqj

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti