keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Russian girl, from Finland About - My sports nutrition

image

*Текст на русском ниже


FI: Moikka moi! Tässä on vähän lisätietoa minun ruokavaliosta.

Olen siis aloittanut uusi ruokavalio siitä syistä että haluan paremmat tulokset juoksussa. 70% menestystä urheilussa riipu ruokavaliosta, ja vain 30% miten treenaat. Se ei ole nyt sitten minun pysyväinen-elämän loppuun saakka ruokavalio, minä vain kokeilen ja testaan, ehkä ensi kerralla kokeilen taas jotain uutta. Mutta, tässä ruokavaliossa on sellainen idea, että syön rajallinen määrä hiilihydraatteja ja laskettu tarkasti määrä proteiinia päivässä. Päivittäinen määrä hiilihydraatteja pitäisi korvata minun vuorokauden energiakulutus (laskettu minun painon mukaan) sekä energia, joka kulutan juoksussa (riippuu siitä kuin paljon km juokseen) (kaikki laskelmat en ole itse tehnyt). Sellainen proteiini ruokavalio kestää 6 päivää ja seitsemänä päivänä syön niin paljon hiilihydraattia kuin haluan (spagettia/puuroa/hedelmiä/leipää/yms.).

Kun kirjoitin tällä postaus että juoksuu oli todella helppoa, se oli kahdeksas päivää, eli päivää hiilihydraatin päivän jälkeen. Eli olen juoksenut silloin 17km, todella helposti.

Näin tekivät ultra maratoni (ultrajuoksu) juoksijat, n.3-6päivää ennen kilpailua ne syövät pelkkä proteiinia, ja sitten viimeisimmät päivät 2-4 syövät hiilihydraattia, näin ne saavat todella hyvät tulokset.

Kun minulla ei ole kilpailua edessä, sen takia syön kuitenkin jonkun määrä hiilihydraattia per päivää, eli ei ole niin tiukka ruokavalio. Sen lisäksi, mitä esitän täällä blogissa mitä syön, syön myös (aina kun on nälkä):
- proteiini rahka (n. 2-3 purkkia päivässä ja melkein jokaisen rahkaan lisään pari teelusikka ohra liesiä)
- vähärasvainen juusto (5-6% rasva)
- vihanneksia/marjoja
- kukkasiemeniä
- juon rajaton määrä vettä/teeta/mehua (kaikki ilman sokeria).

Toimiiko tämä ruokavalio? Jos kaikki tehty ja laskettu oikein, niin kyllä. Juoksussa näkyy todella hyvät tulokset.


RU: Всем привет! Вот немного подробной информации о моем новом питание.

Я начала новое питание из за того что хочу улучшить результаты в беге. 70% успеха в спорте зависит от питания, и лишь 30% то как ты тренируешься. Это питание не на всю жизнь, я просто пробую и тестирую возможно скоро буду пробовать еще то то новое. Но, не будем уходить от темы питания, идея его заключается в том, что я ем в день ограниченное количество углеводов и точно рассчитанное количество протеина. Суточное количество углеводов должно покрывать повседневные затраты энергии (определяются по моему весу) и энергию, требуемую для бега (зависит от пробегаемых км) (все расчеты делала не я). Такое протеиновое питание длиться 6 дней и на седьмой я ем не ограниченное количество углеводов (спагетти/каши/фрукты/хлеб/и т.д.)

Когда я писала здесь пост, о том что легко пробежала, это был восьмой день, то есть день после углеводного дня. Тогда я пробежала 17км очень легко.

Так делают ультрамарафонцы, за 3-6 дней до соревнований они переходят полностью на протеиновое питание, и за 2-4 дня до соревнований, начинают вводить в свой рацион углеводы, таким образом они получают очень хорошие результаты в беге.

Поскольку у меня нет соревнований в ближайшем будущем, мое питание не столь строго, поэтому я ем определенное количество углеводов в день. Помимо того что я публикую из питания здесь, я так же ем (по мере наступления голода):
- протеиновые твороги (около 2-3 упаковок в день, и почти в каждые твороги я добавляю по паре чайных ложек пшеничных отрубей)
- маложирные сыра (5-6% жира)
- овощи/ягоды
- семена подсолнечника
- не ограниченное количество воды/чая/соков (все без сахара)

Работает ли такое питание? Если все сделано и подсчитано правильно, то да. В беге видны очень хорошие результаты.

from Russian girl, from Finland http://ift.tt/1MiRO2A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti