maanantai 19. lokakuuta 2015

Dreams of Paradise Parasta syksyssä


Väriloisto

Koulumatkani varrella en yleensä katsele maisemia vaan ajatukset pörräävät usein jossakin ihan muualla. Mutta sen kerran, kun keskityin siihen hetkeen ja siihen todella tuttuun ympäristöön, jonka luulin tuntevani läpikotaisin, löysinkin jotain uutta. Kauniita lehtiä joka puolella, vaaleanpunertava taivas ja aurinko pilkottaa sieltä jostakin pilvenreunan takaa. Yleensä ulkomailla maisemia ihastellaan aivan valtavasti, mutta harvoin sitä tulee ajateltua, että ihan kotikulmillakin on useita kauniita paikkoja, jotka jäävät huomaamatta muiden asioiden rinnalla.

a4

Kynttilät

Syksyllä mikään ei estä käpertymästä viltin alle kylmää pakoon ja nauttimasta kynttilöiden luomasta tunnelmasta oman lempipuuhan parissa. Vaikka kynttilät mielletään usein jouluun, syksyllä valoa on yleensä paljon vähemmän kuin joulunaikaan, joten viimeistään nyt on loistava hetki aloittaa kynttilöillä fiilistely.

1

Sarjat

Vaikka en seuraa kovinkaan montaa tv-sarjaa tai ylipäätään katso telkkaria paljon, tiedän että syksyllä monet sarjat palaavat uuden tuotantokauden kera. Salkkareita seuraan uskollisesti yhä edelleen ja sen lisäksi olen hurahtanut sarjaan nimeltä Vain Elämää! Tietty Antti Tuiskulla saattaa olla jotakin tekemistä asian kanssa, miksi juuri tämä tuotantokausi tuntuu niin hyvältä. ;) Ja hei, eipäs unohdeta vanhoja klassikoita! Jos uutuudet eivät nappaa, voit aina nautiskella esimerkiksi Sex and the Cityn tai Frendien parissa.

asu3

Kerrospukeutuminen

Tyylillä on mahdollisuus leikitellä paljon enemmän kuin kesällä ja talvella vaatteista ei näy juurikaan muuta kuin sama mahdollisimman paksu toppatakki päivästä toiseen. Nyt on otollinen aika kokeilla kaikkea uutta, kääriytyä villaneuleisiin, nautiskella vielä tennareista tai pistää jalkaan jo ne uudet ihanat talvikengät. Tai sitten vaikkapa kirpparilta löytynyt uusvanha neuletakki.

1

Raikas ilma

Parin asteen aamupakkaset saavat koko kropan heräämään äkkiä ja vireyden nousemaan ihan eri tavalla. Vaatteet tuulettuvat paremmin pikku pakkasella ja oman huoneen tuulettaminen pari kertaa päivässä tekee myös hyvää. Ja allergisesta nuhasta on jäljellä enää vain muisto! Mikään ei tuo vireyttä paremmin päivään, kuin piristävä lenkki raikkaassa ilmassa. Oli se sitten juosten, kävellen tai vaikkapa portaissa.

3

Kauden herkut

Puolukat, tyrnimarja, kesäkurpitsa, sienet, omenat... listaa voisi jatkaa vielä vaikka kuinka pitkälle! Tylsän hetken iskiessä voi vaikka etsiä netistä tai lehdistä lempiraaka-aineelleen uuden reseptin ja nauttia kotimaisista ja tuoreista raaka-aineista. Kun kotimaisia omenoita on tarjolla, kannattaa tilaisuuteen tarttua ja nauttia niitä mahdollisimman pitkälle ulkomailta rahdattujen hedelmien sijaan.

Oon aina ollut sitä mieltä, että kesä on ehdottomasti paras vuoden aika kaikista. Sen lämpö, vapaus ja valoisuus ovat elämää parhaimmillaan. Mutta ei siinä ole mitään järkeä, että eläisi koko pitkän vuoden odottaen vain kesää. Se kesä tulee sieltä kyllä, vaikkei sitä ajattelisikaan joka hetki ja keskittyisi sen sijasta välillä vaikkapa ihan tähän hetkeen tässä ja nyt.

Meillä ihmisillä on taipumusta valittamiseen ja esimerkiksi epämieluinen sää on yksi tyypillinen murheenaihe. Todellisuudessa meistä kenelläkään ei ole kuitenkaan mahdollista vaikuttaa sellaisiin asioihin kuin vuodenaikojen vaihtuminen ja erilaiset sääilmiöt. Valittamallakaan asia ei parane. Sen sijaan kannattaa etsiä positiivisia puolia itselle hieman tylsemmistäkin asioista ja elämä näyttää jälleen kerran hiukan valoisammalta ja päivä paremmalta! Positiivisen ajattelun voimaa ei korosteta turhaan.

Tänään fiilikseni oli kuin jyrän alle jääneellä, kun tulin koulusta kotiin. Vaikka oloni on jo paljon parempi kuin lomaviikolla, on silti vielä ääni maassa ja hiukan yskää jäljellä. Päätäkin särki aavistuksen ja edessä odottava läksypino tuntui ylitsepääsemättömältä urakalta. Jätin kirjat pöydälle, otin puolen tunnin torkut ja sen jälkeen vietin tunnin keittiössä ihan vain sanomalehteä lukien ja syöden. Sen jälkeen kävin hommien kimppuun puolen tunnin jaksoissa ja siinä välissä pidin viiden minuutin taukoa snäppejä katsellen tai blogeja lukien. Sillä tavalla ne hommat hoituu, pienissä erissä ja omaa jaksamista kuunnellen. Tietysti välillä voi olla sellainen flow päällä, että hommat sujuvat kuin itsestään ja jaksaa keskittyä johonkin asiaan tuntitolkulla. Mutta siinä vaiheessa, kun tuntuu oikeasti siltä, ettei mikään suju, pysähdy. Pidä tauko. Se auttaa ja kohta jaksat taas keskittyä paremmin uudelleen.

Näillä ajatuksilla on hyvä aloittaa uusi viikko. Ihanaa maanantai-iltaa sinulle! ♥



from Dreams of Paradise http://ift.tt/1hNJ1gU
http://ift.tt/1QUkjqj

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti