perjantai 7. elokuuta 2015

Deko 133 DIY: Betoniseinä

Loppulomasta olen intoutunut kodin pikkuprojekteihin ja tässä komeilee niistä yhden lopputulos. Tein työhuoneeseen betoniseinän, joka ei kuitenkaan ihan oikeaa betonia ole, vaan saneerauslaastia.

Seinä on ollut paljaan valkoinen jo pitkään, ja se kaipasi kovasti muutosta. Ruvetessani hommiin minulla ei ollut varmuutta visioni onnistumisesta, vaan roiskin laastia seinään intuitiolla. Nyt kun seinä on valmis, olen siihen mahdottoman tyytyväinen! Taputus omalle olalle siitä, että uskalsin kokeilla.

Halusin betonimaiseen ilmeeseen paitsi sileitä kohtia, myös rosoisia pintoja. Niitä sain aikaan teräslastalla ja pesusienellä. Lopputuloksen kannalta maalilla oli suuri merkitys: valitsin pintaan Tikkurilan Harmonyn, joka ei kiillä eikä heijasta.

Työhuoneen seinän pinta-ala on noin kahdeksan neliötä. Laastia sekoitin sitä varten suunnilleen puoli sankollista; vettä sai lotrata sekaan ihan reippaasti. Sivelin aineen ensin seinään ohuesti pensselillä ja vetelin perästä teräslastalla pensselinjäljet pois näkyvistä. Sitten länttäsin paksumpia laastikasoja sinne, minne halusin sileämpää pintaa: kasat vedin sileiksi lastalla. Lopuksi töpöttelin haluamiini paikkoihin extrarosoista pintaa pesusienen avulla. Mielestäni sain aikaan tasapainoista, vaihtelevaa ja mielenkiintoista pintaa. Laasti kuivui seinässä vuorokauden, jonka jälkeen maalasin päälle yhden maalikerroksen. Yritin levittää maalia telalla, mutta sehän olisi imenyt hetkessä kaikki tökötit loppuun. Paras maalaustapa olikin hieroa maali pensselillä, pyörivin liikkein pintaan.

Jotta aika ei ole päässyt käymään täällä pitkäksi ja olen varmasti saanut ympättyä itselleni kädet täysiksi hommista, tein teille vielä kuvalliset ohjeet seinänteon olennaisimmista vaiheista.

Käyttämäni laastin olen ostanut Prismasta kaksi talvea sitten. Sitä on riittänyt yhteen jos toiseenkin DIY-projektiin ja jauhoja jäi vieläkin tähteeksi. En tarkistanut, vieläkö kyseistä pussia on myynnissä, mutta tällaiselta se näyttää:


Seinän kuivumista odotellessa ei muuten kannata pelästyä sen rumuudesta, sillä kuivuessaan pelkkä laastikerroskin alkaa öklöruskeuden väistyessä näyttää kivalta. :)

Ja mitäkö tuohon seinän eteen on sitten suunnitteilla laittaa ja sisustaa? Siihen tulee työpöytä. Tai se on siinä jo, mutta vielä en paljasta koko kokonaisuutta kerralla. Vain näiden Blawhi Graphicsin instaräpsyjen verran:


Että minä olen sitten tyytyväinen tähän seinään! Jos siellä ruudun toisella puolella on intoa vastaavaan, niin rohkeasti kokeilemaan! Tämä on helppo ja edullinen tapa saada betonipintaa aikaiseksi. :)

Mainiota perjantaita!




from Deko 133 http://ift.tt/1UsjtER
http://ift.tt/1FmgaEW

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti