maanantai 31. elokuuta 2015

Tea Marika kuuden kielen nainen

On maanantai. Taas? En kuulu siihen ihmisryhmään, joka vihaa maanantaita, en lainkaan. Miksi vihaisin? Mitä se on ikinä tehnyt mulle? Ihan oma vika on, jos on ottanut sunnuntaina nokan kohti baaria, ei kukaan sinne pakota. Ei kukaan myöskään pakota katsomaan telkkaria sunnuntain ja maanantain välisenä yönä... eikun pakottaapas: MTV ja Video music awards 2015. Se oli tosin, joo, mun päätökseni, eikä kaduta. En sitten päivällä enää nukkunut lainkaan, joten lähes samoilla silmillä on menty tämä maanantai, ja yllättävän hyvin on sujunut. Pystyin jopa koulussa keskittymään opetukseen ja pääsin sittenkin espanjan kurssilla mukaan aiheeseen. Comprendo un poco, ja ehkä aavistuksen enemmän. Saatiin paljon vaikeita läksyjä, MUTTA onneksi on upea googlen tarjoama kääntäjäsovellus, jolla voin ottaa valokuvan oppikirjan tekstistä ja boom koko kappale käännetty. Mikäli ajaudutte ikinä näin syvälle epätoivoon ja käytätte ominaisuutta koulujuttuihin, vinkkinä: kääntäkää vieras kieli englanniksi eikä suomeksi, ja saatte paljon osuvamman käännöksen. Suomi on muutoin sellasta "katsoin ikkunaan sää kaunis taivaalla pinkki pilvet".

HomesceneHomesceneHomesceneHomescene

Tbh pientä uupumusta koulun suhteen havaittavissa jo nyt, vaikka käynkin koulua viikossa 9 tuntia, mikä on monelle lukiolaiselle se perusmaanantai. Oon kuitenkin ihan tyytyväinen tähän lukkariin. Vaatii hieman keskittymistä multa hoitaa saksa, venäjä ja espanja samanaikaisesti mutta eiköhän tää tästä lähde taas rullaamaan. Ruotsia pitäisi sitten itseopiskella koulun ulkopuolella, mikäli haluan pitää nykyisen tason mun kolmoskielessä (suomi on ykkönen ja enkku toinen). Jep, olen kohta kuuden kielen nainen ja erittäin iloinen asiasta.

Tehdessäni käytävällä havaintoja kouluympäristöstäni bongasin tänään mikron! Limsakoneesta oonkin jo tiennyt ja aina unohtanut ottaa kolikoita mukaan, mutta nyt äkkäsin limsojen takaa kahviautomaatin ja mikron. Voin siis lämmittää omat eväät tarpeen vaatiessa, mikä on tosi kätevää, sillä pääsen halvemmalla. Miten mun ihanilla lukijoilla menee koulussa nyt? Kysymyksiä voi taas ainakin tilapäisesti laitella myös tänne.

from TEA MARIKA http://ift.tt/1NJlxr4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti