torstai 2. helmikuuta 2017

Dreams of Paradise MITEN VALMISTAUTUA YLPPÄREIHIN?

Helmikuu on ahkeran opiskelun kuu. Monet abit aloittavat/jatkavat kirjotusurakkaansa jo ensi viikolla äidinkielen tekstitaito-kokeen merkeissä ja jatkavat siitä penkkareiden ja abiristeilyn kautta lukulomalle. Omalla kohdallani kuviot ovat hiukan erilaiset, mutta lukemista ja tekemistä riittää yhtä lailla tässäkin osoitteessa ja tämän kevään tavoitteena on kirjoittaa neljä ainetta (äikkä, kemia, historia ja pitkä saksa).

Olen aiemminkin koonnut blogiini muutamia opiskeluaiheisia postauksia, mutta tällä kertaa keskitytään erityisesti ylppäreihin valmitautumiseen. Tietysti nämä vinkit ovat sovellettavissa myös kaikkeen muuhunkin opiskeluun! Tsemppiä kaikille luku-urakan kanssa painiville, me pystytään tähän ♥

opiskelu

1. SISÄLLYSLUETTELOT
Kun on kyse laajojen kokonaisuuksien omaksumisesta, on hyvä aloittaa kurkistamalla sisällysluetteloon. Voit käydä aiheita läpi mielessäsi ja miettiä, mitkä kohdat vaativat eniten kertausta ja siirtyä suoraan lukemaan niitä. Rajatun aikamäärän puitteissa on hyvä osata priorisoida asioita ja tunnistaa niitä omia vahvuuksia ja keskittyä oikeiden asioiden lukemiseen.

2. KUVATEKSTIT
Monissa oppikirjoissa pelkät kuvatekstit sisältävät hurjan määrän informaatiota, joista voi hyvin palautua mieleen opiskeltavat asiat. Pitkän leipätekstin lukemisen sijaan voisitkin keskittyä pelkästään kuviin ja niiden avulla kerrata olennaiset asiat.

3. VANHAT KOKEET
Mikäli vanhat koelappuset ovat tallessa, niistä saa hyvää osviittaa mahdollisista tärkeistä aihealueista ja omat virheet kannattaa myös tsekata huolella läpi, jotta asia on hyvin hallussa seuraavalla kerralla.

4. OPETUS-TV
Mikäli kyse on luonnontieteistä, voin lämpimästi suositella Opetus TV:n videoita! Siinä vaiheessa kun lukeminen tuntuu puurolta, pelkkä videoiden katselu voi tuoda hyvää vaihtelua ja niistä voi oikeasti jopa oppia jotakin. Erityisesti apua minulle on ollut biologian videoista.

hedelmälautanen

5. MUUT KIRJASARJAT
Jos samat oppikirjat on kolunnut läpi monta kertaa, voisi tehdä hyvää kurkistaa toisen kirjasarjan vastaavia teoksia. Vaikka asiat ovat periaatteessa samat, ne on kerrottu kuitenkin hiukan eri tavalla. Samalla saat hyvää kertausta ja parhaassa tapauksessa voit saada ahaa-elämyksiä.

6. KIRJAT/LEFFAT/UUTISET/RADIO
Ylppäreissä on mukana monesti ajankohtaista aineistoa ja ihan totta median seuraaminen voi olla osa lukemista. Siinä missä reaaliaineissa uutisotsikoista voi olla iloa, kielissä erilaiset leffat, kirjat ja radion kuuntelu voivat olla avuksi.

7. MUISTIINPANOT
Tunnilla kirjoitetut muistiinpanot eivät ole opettajien kiusaa oppilaita kohtaan, vaan ne on tarkoitettu myös luettaviksi ja työvälineiksi. Hyvien muistiinpanojen avulla kertaat laajoja kokonaisuuksia nopeassa aikataulussa ja löydät olennaiset asiat yhdellä silmäyksellä.

8. ÄLÄ VERTAILE ITSEÄSI MUIHIN
Jokainen meistä on erilainen. Meillä on erilaiset tavoitteet, taustatiedot, opiskelutekniikat, oppivalmiudet ja saamme motivaatiomme erilaisista asioista. Se, kuinka kauan ajallisesti kukin on käyttänyt kirjoituksiin valmistautumiseen ei merkitse todellisuudessa mitään. Siinä missä joku lukee kirjat kannesta kanteen useita kertoja, toiselle saattaa riittää yksi lukukerta hiukan pidemmällä aikavälillä. Pääasia on, että tunnistat itse mitkä keinot toimivat omalla kohdallasi paremmin ja keskityt omaan suoritukseesi.

luku-urakka

Aiempia aiheeseen liittyviä postauksia:
7x Opiskeluvinkki
Back to school
Totuus lukiosta!
Parhaimmat opiskelutekniikat



from Siru I. http://ift.tt/2k2tU7V
http://ift.tt/1QUkjqj

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti