sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Deko 133 Kotimaa 50x70

Vuoden alkukuukaudet ovat minulle aina jollain tapaa tuotteliasta aikaa. Olen huomannut, että aina tammi- ja helmikuisin teen paljon luovia juttuja; sellaisia, joihin muina kuukausina ei välttämättä aika riitä. Jostain syystä alkuvuodet tuntuvat aina väljemmiltä. Ehkä siksi, kun itseään ei ole vielä buukannut kaikenlaisiin hommiin ja menoille. Tai siksi, että jouluun ja uudeksi vuodeksi sai pakettiin monet työt, joita ei tarvitse puhdistaa pöydältä enää nyt. Oletteko te havainneet samaa ilmiötä?

Viime vuonna aloitin vuoden olohuoneen sisustusmuutoksilla, tänä vuonna ylimääräinen energia on ohjautunut grafiikkaosastolle. Kuin tilauksesta, sain vuodenvaihteessa yhdeltä asiakkaalta koskettavan viestin. Kerroin tämän taustan jo aiemmin Facebookissa, mutta tässä se vielä bloginkin puolella.

Asiakas oli ihastunut ulkomaisten matkakarttojen ideaan, mutta totesi allapäin, ettei heidän perheellään ole koskaan mahdollisuutta reissata maailmankarttoja läpi. Hän esitti kauniin toiveen, olisiko minun mahdollista tehdä samantyylistä Suomi-versiota, jossa olisi listattuna helpommin saavutettavat oman maan kohteet. Idea kuulosti aivan loistavalta! Mikä olisikaan parempi ajankohta tehdä Suomi-aiheinen printti kuin tänä vuonna – paitsi 100-vuotissynttäreiden kunniaksi, myös kannustamaan ihmisiä reissaamaan oman maamme upeissa ja ainutlaatuisissa kohteissa. Juuri niissä, joissa olemme mekin miehen kanssa matkailleet.

Niinpä syntyi tämä KOTIMAA-juliste, jonka koko on 50x70. Printtiin on kirjattu pystyriveittäin kaikki Suomen kunnat: vierailtujen kuntien nimet voi värittää sitä mukaa kun niitä saa koluttua. Riveillä on muutamia extrakirjaimia, jotka saa värittää sitten, kun kaikki riviltä löytyvät kunnat on väritetty. Jos värikyniin ei ole paloa tarttua, on juliste kaunis tällaisenaankin ja aiheuttaa joka tapauksessa innon kesän roadtripin suunnitteluun. 

Olemme miehen kanssa tehneet roadtrippejä Suomessa ristiin rastiin, joten printti tuntuu hyvin omakohtaiselta. Oikeastaan kaikki parhaat lomareissumme ovat olleet niitä, kun olemme kierrelleet paikkakunnalta toiselle: katsottu, missä olisi mukava tapahtuma tai käyntikohde ja otettu sieltä ex-tempore majoitus. Viime kesänä ehdimme vain yhdelle roadtripille ja toissakesän reissukohde oli Tanskassa. Pikkuisen on jo siis kotimaan matkailuvajetta päässyt syntymään, mutta toivottavasti saisimme korjattua asian tänä vuonna!

Halusin julisteeseen valkoiset kehykset, mutta sellaisia ei meiltä sattunut tähän hätään valmiina löytymään. Perustin sitten eilen keittiöön pienen maalauspisteen ja sudin mustat kehykset valkoisiksi. Onneksi tuonne varastoon on karttunut jo hyvä kokoelma erilaisia maaleja, niin aina löytyy jokin tökötti äkkipuuskaan. Valmiin kehyksen asettelin olohuoneen pitkälle tasolle telkun viereen.

Juliste löytyy verkkokaupasta, missä on vielä tämän päivän ajan isompien pakettien toimituskulut alennuksessa (normaalisti 5,90 € per printtilähetys, nyt 2,50 €). 

Tykkäättekö te matkailla kotimaassa vai hurautatteko mieluummin ulkomaan kohteisiin? Antakaapas vinkkejä, jos olette löytäneet Suomesta jonkin upean helmen! :)

Suloista sunnuntaita!



from Deko 133 http://ift.tt/2lb7Q92
http://ift.tt/1FmgaEW

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti