sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Aleksiinan ROME THROWBACK

Meidän reissusta Roomaan on kulunut jo monta kuukautta, joten on aika pienelle tb-postaukselle. Löysinkin vielä paljon julkaisemattomia matkakuvia, joiden kaveriksi kokosin kymmenen sekalaista asiaa, joihin kiinnitin Roomassa huomiota. Toivottavasti tästä löytyy vinkkejä kyseiseen kaupunkiin reissua suunnitteleville! :)

vinkki22

vinkki21

1. Ilta on paras aika Colosseum-visiitille! Auringonlasku tekee paikasta ihan uskomattoman kauniin eikä jonottamiseen mene paljoa aikaa. Kannattaa kuitenkin varmistaa paikan aukioloajat, sillä ne vaihtelevat reilusti vuodenajasta riippuen. Colosseumiin ei myöskään saanut ottaa vesipulloja sisälle, joten hellepäivinä tämä fakta on hyvä huomioida.

vinkki7

vinkki8

2. Taksin käyttäminen on helppoa ja halpaa, varsinkin jos liikkuu paikasta toiseen isommalla porukalla. Esimerkiksi siirtyminen lentokentältä keskustaan junalla olisi maksanut neljän hengen perheeltämme enemmän kuin taksimatka. Vaikka kuskit ovat pääasiassa viihdyttäviä ja ystävällisiä, niin vaihtorahojen pitäminen ja kiskurihintojen pyytäminen valmiiksi sovituista matkoista on yleistä. Siispä taksiin hypätessä on syytä varata mahdollisimman tarkkaan tasaraha ja antaa taksimittarin juosta sen sijaan, että sopisi hinnan etukäteen.

vinkki4

vinkki25

3. Reissun optimaalisin ajankohta on keväällä tai syksyllä, sillä keskikesällä lämpötilat nousevat pilviin. Meidän reissu sijoittui lokakuun alkuun ja silloin säät todellakin suosivat: mittari pysytteli kahdenkymmenen asteen paremmalla puolella eikä reissun ajalle sattunut kuin pari lyhyttä sadekuuroa.

vinkki10

vinkki17

4. Vaikka jokaisessa vinkkilistassa varoiteltiin taskuvarkaista, emme törmänneet tähän ilmiöön kertaakaan. Katukaupustelijoita oli taas varkaidenkin edestä! Tuntui, että joka kadunkulmassa piti kieltäytyä selfietikuista ja muusta vastaavasta rihkamasta. Tämä taitaa tosin päteä jokaisessa suurkaupungissa.

vinkki1

vinkki24

5. Ainakin meidän tapauksessa huoneistohotelli oli parempi valinta kuin tavallinen hotelli aamiaisineen. Majoituimme Frattina Apartments - My Extra Home -nimisessä paikassa aivan Rooman ydinkeskustassa. Tilavaan huoneistoomme kuului kaksi kerrosta, pieni keittiö, terassi, kylpyhuone sekä toinen vessa. Voin suositella paikkaa todella lämpimästi.

vinkki11

vinkki27

6. Roomassa ei voi eikä kannata välttyä gelatolta, onhan Italia tunnettu jäätelöistään. Pitkän googlettelun tuloksena yksi gelateria nousi yli muiden: Giolitti. Jäätelömakuja löytyi kymmeniä eikä kolmen pallon hintakaan tainnut olla kuin 3-4 euroa. Pistaasijäätelö on maistamisen arvoista, trust me.

vinkki3

vinkki23

7. Vaikka siesta-aika ei näy ketjuvaatekaupoissa tms, niin monet ravintolat sulkevat ovensa lounasajan jälkeen pariksi tunniksi. Lounas kannattaa siis syödä ajoissa, ettei joudu kääntymään nälkäisenä suljetun ravintolan ovilta.

vinkki5

vinkki6

8. Rooman tunnelmaan pääsee parhaiten vaeltelemalla sen kapeita kujia pitkin, vaikka ihan ilman selkeää määränpäätä. Aamuisin ja iltaisin kaupunki yllättää rauhallisuudellaan, kun suurimmat turistilaumat eivät ole liikkeellä.

vinkki15

vinkki9

9. Paras paikka shoppailuun on Via Del Corso ja sen ympäristö. Nelikerroksinen Zara on muotitietoisen taivas! Suuria kauppakeskuksia ei ihan ydinkeskustasta löydy, vaan niitä varten pitää lähteä vähän kauemmaksi.

vinkki13

vinkki18

10. Rooma on visuaalisesti niin miellyttävä paikka, että kuvia tekisi mieli räpsiä joka hetki. Välillä on kuitenkin hyvä jättää kamera laukunpohjalle tai hotellihuoneeseen ja nauttia maisemista muutenkin kuin kameran linssin läpi. Kuvat eivät pysty vangitsemaan kohteiden tunnelmaa niin hyvin kuin luonnossa, joten hetkessä elämiseen kannattaa keskittyä täysillä.

-Aleksiina


from Aleksiinan http://ift.tt/2lZ34iP
http://ift.tt/1GAghDU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti