perjantai 23. lokakuuta 2015

Dreams of Paradise Resepti: Creme Brulée

DSC09139

Päätin tehdä eilen perjantain kunniaksi jotakin spesiaaliherkkua ja päädyin yhteen kaikkien aikojen suosikkijälkiruoistani: creme bruléehen eli paahtovanukkaaseen. Ystäväni tulivat illalla kylään katsomaan porukalla Vain elämää ja maistamaan vanukasta ja se oli kuulemma niin hyvää, että he oikein vaativat minua laittamaan reseptin blogiin. ;) Nyt teen siis työtä käskettyä, joten täältä pesee!

1

Resepti

Creme Brulée (6 annosta)

2 dl kermaa
1,5 dl (täys)maitoa (itse käytin rasvatonta, koska sitä sattui kaapista löytymään ja ihan hyvää tuli)
3 kananmunan keltuaista
0,5 dl sokeria
1 rkl vaniliinisokeria

Kuumenna kerma ja maito koko ajan sekoittaen. Erottele kananmunista keltuaiset ja sekoita keltuaiset ja sokerit. Kaada keltuais-sokeri-seos maitoon ja kermaan. Kaada seos tiheän siivilän läpi uuninkestäviin annosvuokiin. Aseta vuoat syvälle pellille ja täytä pelti kippojen puoliväliin asti vedellä. Nosta pelti 150 asteiseen uuniin 50 minuutiksi. Jäähdytä ensiksi huoneen lämmössä ja sitten noin kaksi tuntia jääkaapissa. Nauti!

DSC09135

Jos vanukkaaseen haluaa todella panostaa, se tehdään oikealla vaniljatangolla ja päälle liekitetään kerros ruoko- tai fariinisokeria. Koska tein herkun kuitenkin enemmän hetken mielijohteesta ja niistä aineksista mitä kotona löytyi, tyydyin hiukan "vaatimattomampaan" versioon. Älkää siis pelätkö tehdä tätä herkkua ilman liekitystä, varsin hyvältä maistui siitä huolimatta!

Virkistävää viikonloppua sinulle! ♥



from Dreams of Paradise http://ift.tt/1MKalFn
http://ift.tt/1QUkjqj

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti