sunnuntai 9. elokuuta 2015

Tea Marika wknd baltic (day 1)

Nyt päästään Weekend Festival -postauksiin. Kirjotan nämä kolmessa osassa, koska osallistuin kolmena päivänä tapahtumaan eri maissa - - siis Viro sekä Suomi - - ja nähtävää oli paljon! Se, mitä edellisessä postauksessa kerroinkin jo, oli WKND Balticin sijainti eli Pärnu. Viimeksi kävin kaupungissa nuorempana perhelomalla ja muistelin jo ihania pitkiä rantoja, lämmintä vettä ja halpoja hintoja. By the way, älä käytä Virossa sanaa "halpa", sillä se tarkoittaa huonoa eikä edullista. <-- Tuota jälkimmäistä ilmaisua saa kyllä käyttää. Kaikki muistelemani piti paikkansa ja tuli ihan nostalgiset fiilikset, kun tajusin, missä olin ja osasin ehkä vähän jopa suunnistaa.

WKNDWKND kollaasit

Todettiin jo matkalla päämäärään, että täähän tuntuu ihan etelän lomalta - - niinkuin sijainnin mukaan olikin - - kaikkine kasveineen, teineen ja etenkin rantaympäristöineen. Ihan vaaleaa hiekkaa lähes silmänkantamattomiin ja paljon ihmisiä nauttimassa auringonpaisteesta. Vesi oli viileää muttei jääkylmää, tosin kukaan meistä ei mennyt kuitenkaan uimaan.

WKNDWKND kollaasit

Festarialueella oli jonkun verran huvipuistolaitteita singosta karuselliin.

WKND

Joitain mahdollisesti virolaisia eturivissä vieressäni. Ihmisiä oli tullut Saksaa ja Latviaa myöten juhlimaan.

WKNDWKND

Lasershow Tieston aikana oli huikea. Mikä tää tän vuoden "Super digital edition" olikaan, se toimi.

Hengailtiin porukalla hyvä tovi festarialueen ulkopuolella ja sisäänpääsyn jälkeen erottiin tyttöjen ja poikien porukoihin. Niko ja Santtu lähtivät huitelemaan omaan suuntaan ja me tytsyt käppäiltiin päälavalle. Kumman helposti pääsi eturiviin, kun ei ollut alle 15- vai 16-vuotiaita koko tapahtumassa paria poikkeusta lukuunottamatta. Kukaan ei töninyt, haastanut riitaa tai muuta kamalaa. Okei, ehkä saatiin pari ei-toivottua lähestymisyritystä, mutta torjuttuamme pojat/miehet, saatiin olla ihan rauhassa keskenämme. Mua vähän jännittää Baltic-version aftermovie - - virallinen videokooste tapahtumasta kolmelta päivältä - - koska tämä videon kuvaaja kulki ohitsemme kamera ojossa hitaasti ja hartaasti ainakin 15 kertaa. Todennäköisesti mut voi siis bongata sieltä ja jos en näy videolla, en tiedä mitä hän on ehtinyt kuvata ja missä välissä. :-D Osa teistä sai pienet maistiaiset mun kokemuksesta ihanan snapchatin välityksellä.

Tapahtuma oli niin hyvin järkätty, että mikäli Helsingistä poistuu Suomen weekendit, meen ensi vuonna pelkästään Viroon vaikkapa sitten kolmeksi päiväksi. Nythän festarien siirtämistä harkitaan Hämeenlinnaan - - mihin kymmenet tuhannet ihmiset saa siellä yöksi saatika takaisin pääkaupunkiseudulle?! - - koska jotkut iiiihanat kyläsaarelaiset eivät kykene sietämään meteliä/laadukasta musiikkia puoleenyöhön kaksi kertaa vuodessa. Jaa'a, sanon minä. Tulisivat itse katsastamaan meiningin paikan päälle, tai lähtisivät vaikka mökkeilemään viikonlopuksi. Kai se on sitä suomalaisuutta, että kellään ei saa olla hauskaa, jos ei ole itselläkään.

from TEA MARIKA http://ift.tt/1Nj9uxj

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti