tiistai 28. maaliskuuta 2017

Aleksiinan TÄMÄN KEVÄÄN SUUNNITELMISTA

Moikka! Pitkästä aikaa kunnollista kuulumispostausta ja aiheena tietysti tähän vuodenaikaan monia mietityttävät opiskelusuunnitelmat. Niin kuin olen täällä aikaisemmin kirjoitellut, hain viime keväänä ylioppilaskirjoitusten jälkeen opiskelemaan Helsingin oikeustieteelliseen. Paikkaa ei kirjoituskevään väsymyksen jäljiltä auennut, sillä en yksinkertaisesti jaksanut lukea tarpeeksi. Edessä oli välivuosi ja varma tieto siitä, että vuoden päästä koittaisi uusi yritys. Nyt ollaankin taas siinä pisteessä, että yhteishaku on tehty ja pääsykoekirjat julkistetaan ensi viikolla.

march19

Unelmani eivät ole muuttuneet välivuoden aikana, vaan pikemminkin halu oikikseen on kasvanut entisestään. Tänä vuonna haen sinne tosissani ja aion todellakin tehdä kaikkeni, jotta saisin aloittaa opiskelut syksyllä. Viime vuoden lukemiset avasivat silmäni aika lailla, kun minulle realisoitui kuinka paljon töitä sisäänpääsyn eteen olisi tehtävä. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että käytin pääsykokeisiin lukemiseen viime vuonna päivittäin noin viisi tuntia ja sain kirjat edes jollain tavalla haltuun sen sijaan että olisin luovuttanut kokonaan. Tänä keväänä voinkin keskittyä oleelliseen eli lukemiseen, kun oikeudelliset tekstit ja vastaustekniikka, pääsykoetilanne sekä kokeen tehtävätyypit ovat tulleet tutuiksi niin viime vuoden kokemusten, avoimen yliopiston luentojen, vanhojen pääsykoekirjojen ja -kokeiden mallivastausten lueskelun myötä.

march20

Koska tiedostan hyvin Helsingin oikiksen pienen sisäänottoprosentin, minun on pakko miettiä vaihtoehtoja sen varalle, että en onnistu pääsykokeissa tarpeeksi hyvin. Kun kuulin, että tänä vuonna noin 20% kauppisten sisäänotettavista uusista opiskelijoista valitaan ylioppilastodistuksen perusteella, en meinannut aluksi uskoa sitä todeksi. Seurasin nimittäin pari vuotta sitten siskoni valmentautumista kauppiksen pääsykokeisiin ja minusta tuntui käsittämättömältä, että luku-urakan voisi jättää väliin ja vain kävellä hyvillä papereilla suoraan sisään. Yläasteella kauppis oli haaveenani ja mietin sinne hakemista pitkään vielä lukion puolella. Siksi haen toisena hakukohteena Aallon kauppikseen todistusvalinnalla. Jos kävisi niin, että en pääse oikikseen, mutta pääsisin papereillani kauppikseen, minun täytyy miettiä tarkkaan haluanko yrittää vielä vuoden päästä oikikseen vai ottaa kauppiksen paikan vastaan. Mutta en halua lyödä vielä mitään lukkoon sen varalle, vaan pitää vaihtoehdot mahdollisimman avoinna.

march21

Mutta tosiaan aivan pian (apua!!) alkaa 7 viikkoa kestävä pänttääminen. Sitä ennen ehdin työskennellä vielä perjantaihin asti kirjastolla ja lähteä pidennetyksi viikonlopuksi Turkuun. Kirjojen ilmestymisestä luen pari viikkoa kotona ennen kuin lähden huhtikuun loppupuolella Pykälän intensiivivalmennuskurssille Helsinkiin. Asustelen kolmen viikon ajan lähellä asuvien sukulaisteni luona, jonka jälkeen tulen takaisin kotiin lukemisen loppurutistusta varten. Keskiviikkona 24.5. koittaa pääsykoe ja sen tulokset saapuvat kesäkuun loppuun mennessä. Siihen asti olen varmasti jatkuvassa jännitystilassa. Blogin päivittelystä pääsykoeurakan aikana en halua luvata mitään, mutta yritän tehdä ainakin muutaman postauksen etukäteen valmiiksi tulevia viikkoja varten.

Tuntuipas hyvältä purkaa ajatuksia tänne! Olisi hirmu mielenkiintoista kuulla myös teidän opiskelusuunnitelmista (löytyisköhän ruudun takaa oikikseen hakevia kohtalontovereita) kommenttiboksissa :)

-Aleksiina

from Aleksiinan http://ift.tt/2o3aToU
http://ift.tt/1GAghDU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti