tiistai 3. toukokuuta 2016

Taru's Collection Hymyn takana

Kirjoitin joskus olevani parempi kameran takana kuin edessä. Yhteen aikaan kameran edessä oleminen tuntui hieman ahdistavalta. Tuolloin olin todella kriittinen ilmeistäni ja asennoistani, jotka olivat taltioituneet tiedostoiksi muistikortilleni ikään kuin muistuttamaan, kuinka typerältä ihminen voikaan näyttää. Nyt kun katson tuon ajan kuvia, näen niissä väsyneen ja vielä rikkinäisen tytön. Näen tuon tytön silmissä sen tunteen, mitä pelkään vieläkin kaikista eniten. Näen asiat, jotka tekivät hymystä väkisin väännetyn.

P4050028P4050012

Minusta on kiva tutkia muiden ihmisten ilmeitä kaupungilla. Olisi mielenkiintoista, jos yhtenä päivänä kuulisin kaikkien ohikulkijoiden ajatukset - tai saisin edes tietää, menikö veikkaukseni lähellekään oikein. Tiedän itsekin, ettei hymy kerro aina totuutta vastaantulijan sen hetkisestä mielentilasta. Kassalla myyjä ei välttämättä siksi hymyile, että hänellä on kaikki palikat elämässä paikoillaan, vaan koska hänen työhönsä kuuluu hymyillä asiakkaalle. Tosin, kenellä meistä olisi kaikki palikat paikoillaan elämässä, ei varmaan kenelläkään. Itseltä puuttunee ainakin puolet Muumeistakin laaksosta näiden palikoiden lisäksi. Väännän silti kauneimman hymyn jokainen päivä bussikuskille ja viikonloppuisin asiakkaille.

Juttelimme kerran parin tuttavan kanssa väkisin väännetyistä hymyistä. Minullekin on joskus joku työkavereista sanonut, että hymyni näyttää joskus väkisin väännetyltä. Kyllä, varmasti näin onkin. Myönnän sen, sillä kukaan meistä ei voi hymyillä täydellisen onnellista hymyä, jos muuten maailma on romahtamassa niskaan. Onnellisuuden vaaleanpunaisen kuplan rikkoutuessa on vaikea hehkua tyytyväisyyttä elämään ja työhönsä, vaikka jälkimmäisessä ei olisikaan mitään vikaa. Mielestäni väkisin väännetty ystävällinen hymy on parempi, kuin ei hymyä laisinkaan. Ainakin voi sanoa yrittäneensä, vaikka vaikeaa tekisikin.

P4050009P4050036

Shirt - BikBok / Jeans - Pull&Bear / Heels - DinSko / Jacket - Vero Moda / Necklace - Glitter / Ring - H&M / Watch - Glitter

P4050030
Kuvat ja muokkaus: BellaPhoto

Juuri näiden asioiden takia olisi ihanaa kuulla yhden päivän ajan muiden ihmisten ajatuksia. Muistaisi itsekin vielä paremmin hymyn tärkeyden. On ihanaa nähdä, kuinka hymy tarttuu pitkää päivää painaneen myyjän kasvoille. Minulle on aivan sama, onko hymy aito vai ei. Tottakai aidon hymyn tunnistaa ja niitä olisi varmasti jokaisen mielestä kiva nähdä työntekijöiden kasvoilla useammin. Asiakaspalvelutyössä hymy on erityisen tärkeää, mutta itse en tuomitse väkisin luotuja hymyjä.

En voi tietää, mitä hymyn takana tapahtuu.


from Taru's Collection http://ift.tt/23o7ESF

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti