sunnuntai 23. elokuuta 2015

Isyyspakkaus Lonnan kutsu

Jos tämä todella jää kesän viimeiseksi lämpimäksi viikonlopuksi, siitä on otettava kaikki irti. Näin ajattelimme myös lauantaina, kun pohdimme, jaksammeko lähteä päivälliselle Lonnan saarelle.

"No tuleeko sitten käytyä muina viikonloppuina?" pohdin. Olimme suunnitelleet käyntiä Lonnan ravintolassa jo aiemmin tänä kesänä, mutta sopivaa hetkeä ei ollut löytynyt.

Ja niin vain Lonnan kutsu kävi niin vastustamattomaksi, että vastasimme sille: "Kyllä! Tullaan sitten, kun lapsi herää päiväuniltaan!"

IMG_8722.jpg

Lonnan saari on Suomenlinnan kupeessa oleva vanha miinanraivaussaari, joka avattiin yleisökäyttöön viime vuonna.

Saarella toimii tasokas ravintola, joka on todellakin sen pienen vaivan arvoinen, jonka saarelle siirtyminen vaatii. Vaiva ei ole toisaalta iso, sillä JT Linen vesibussit vievät Kauppatorilta Lonnan laituriin seitsemässä minuutissa.

IMG_8666.jpg

IMG_8555.jpg

Ravintola Lonna kertoo tarjoavansa "puhtaita kesän makuja" ja annoksia, jotka on valmistettu "päivän parhaista raaka-aineista". Ja ruoka todella oli aivan erinomaista.

Alkuun tilasimme maailman parhaaksi giniksi valittuun Kyrö Distilleryn Napue-giniin tehdyt gin-tonicit.

IMG_8562.jpg

Alkuruoaksi otin ankkaa ja Rouva nieriää. Niin mureaa, niin herkullista.

IMG_8565.jpg

IMG_8576.jpg

IMG_8570.jpg

Pääruoaksi nautimme siikaa ja tomaattia sekä vasikkaa ja vihreää. Lisukkeina oli perunaa, couscousia ja kaalia, erillisissä kulhoissa tarjottuna. Yksinkertaisen täydellistä. Erityisesti siika oli jotenkin todella maukasta ja rapeakuoriseksi paistettua. Ja lapsikin söi kaikkea, hyvällä ruokahalulla!

IMG_8580.jpg

IMG_8589.jpg

IMG_8593.jpg

IMG_8574.jpg

Ilahduimme kovasti myös jälkiruoista. Rouva sai mustikkaa kolmella tavalla (tosin lapsi taisi syödä annoksesta suurimman osan), ja minulla oli tattarivanukasta ja mustaherukkasorbettia. Aah.

IMG_8621.jpg

IMG_8630.jpg

IMG_8639.jpg

Paluulautta oli hieman myöhässä, mutta se ei tällaisella ilmalla haitannut.

IMG_8739.jpg

IMG_8764.jpg

IMG_8776.jpg

"Olipa hyvä, että lähdettiin", Rouva ihasteli, kun palasimme kotiin.

Niin oli.



from Isyyspakkaus http://ift.tt/1EOTcrb

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti