Blogiani pidempään seurannut tietää, että kesäperinteisiimme kuuluu retki Tertin kartanoon Mikkelissä, jossa meillä on tapana käydä syömässä vatsamme täyteen paikallisia herkkuja notkuvasta kesäpöydästä. Niin myös tänä kesänä.
Kartanolla on pitkä historia. Ensimmäiset merkinnät Tertin kartanosta (silloin nimeltään Hintsalan rustholli) ovat 1540-luvulta, ja nykyiseen omistajasukuun se on siirtynyt vuonna 1894. Historia näkyy talon jokaisessa nurkassa ja yksityiskohdassa.
Matkailu- ja ravintolatoimintansakin Tertti on ehtinyt vakiinnuttaa, sillä nykyiset omistajat ovat ehtineet pyörittää sitä jo vuodesta 1978. Tertti on kuitenkin malliesimerkki siitä, miten perinteikkään paikan ei tarvitse olla pölyttynyt.
Buffet-lounaan maut ovat tuoreita ja mielenkiintoisia ja lähiruokaan keskittyvä ravintola trendikkäämpi kuin koskaan.
Seurueemme lemppareita olivat sampi samppanja-ruusumarinadissa, maalaispatee ja palvattu possu.
Paikka näyttää kuvissa tyhjältä, mutta kyseinen illuusio johtuu siitä, että olimme viimeiset lounaalta poistuvat asiakkaat, ja sain kuvata nurkkia rauhassa.
Pihapiirissä on myös herkkukauppa, kahvila ja Muotiaitta-vaatekauppa.
Rouvaa ja mukana ollutta puutarhabloggaria kiinnosti kuitenkin kaikkein eniten talon kasvimaa/yrttitarha/kukkapenkki, josta tulee iso osa ravintolassa tarjottavista kasviksista.
Ja kyllä me vielä joku päivä päästään kokeilemaan sitä kartanon hotelliakin! :)
Tertin kartanon kesäpöytä 3.8.2015 saakka päivittäin klo 12 - 16 (su 12 - 17). Hinta 42 €.
http://ift.tt/1TU8T9g
from Isyyspakkaus http://ift.tt/1VB5ldQ
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti