maanantai 1. helmikuuta 2016

Closer To The Edge VAIHTELUA RUNEBERGIN TORTUILLE

Moikka ja ihanaa helmikuun ensimmäistä päivää! Tänään ei vain pystynyt olemaan hymyilemättä tuon ihanan keväisen sään takia, viiihdoin pääsee näkemään hieman auringon valoakin tämän pitkäaikaisen pimeyden keskelle. Luonnonvaloakin alkaa joka päivä riittämään vähän enemmän, ei valittamista! Jatkuisipa nämä päivät vielä tällaisina, tuo aurinko kun vaikuttaa niin paljon fiilikseen positiivisesti.Untitled
Mutta muut selittelyt sikseen ja asiaan, halusin nimittäin tulla tällä kertaa jakamaan teille reseptipostausta, viime reseptipostauksesta kun on jo sen verran aikaa! Onko teillä alkaneet jo kyllästyttämään jokavuotiset Runebergin tortut? Vaikka se mun suusta oudolta kuulostaakin, niin allekirjoittaneella ainakin. Mun mielestä Runebergin kakku oli ihan superkiva idea, eikä edes hankala toteuttaa! Vannon, että jos tällainen rähmäkäpälä tällaisen kakun osaa pyöräyttää, niin eiköhän kuka tahansa muukin :-D Ei siis tosiaan vaadi mitään ihmekikkoja! Resepti täältä. 

TARVITSET:
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl keksin- tai piparinmuruja
1 dl korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl manteliaromia tai 1 tl kardemummaa
1,5 dl maitoa tai omenamehua

KOSTUTUKSEEN:
1 dl vettä
0,5 tl manteliaromia tai 2 rkl punssia

KUORRUTUKSEEN:
1 dl tomusokeria
0,5 rkl vettä ja pinnalle vadelmahilloa.
Untitled
OHJEET:
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen, samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan. Mausta taikina manteliaromilla tai kardemummalla. Sekoita neste taikinaan viimeisenä. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kostuta jäähtynyt kakku veteen sekoitetulla manteliaromilla tai punssilla ja levitä pinnalle vadelmahilloa. Anna maustua. Sekoita tomusokerista ja vedestä tahna koristelua varten. Siirrä kuorrutusseos pieneen muovipussiin, leikkaa yhteen kulmaan pieni reikä ja pursota koristekuvioita kakun pinnalle.

Mitä tykkäsitte reseptipostauksesta tällä kertaa? Millaisia ruokaan liittyviä postauksia haluaisitte nähdä tulevaisuudessa? Toivottavasti tykkäsitte tästä! Vielä ehditte toteuttaa oman versionne tästä kakusta, sillä Runebergin päivähän on 5. helmikuuta ;-)


from Closer to the edge http://ift.tt/20jB4VG
http://ift.tt/1IVaZOF

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti