perjantai 26. helmikuuta 2016

Tea Marika hiihtoloma ylläksellä

Näin on hiihtolomakin kulunut ja on aika palata kotia kohti eteläiseen Suomeen. Otin loman aikana paljon kuvia puhelimella, joten järkkäri oli mukana ihan turhaan. En raaskinut ottaa sitä reppuun rinteeseen ja muutenkin sää tunturin huipulla oli suurimman osan ajasta todella huono. Onneksi luurin sai otettua kätevästi taskusta hyvän hetken tai maiseman osuessa kohdalle.

Pääsin laskettelemaan tiistaina, sillä maanantaina saavuimme Lappiin niin myöhään. Ekan laskupäivän viiletin lumilaudalla, jolla oon laskenut viitisen vuotta. Surffailu leveissä rinteissä on hauskaa puuhaa, enkä pannuttanut kertaakaan. Iskä kävi pariin otteeseen pyllähtämässä, muttei kuitenkaan onneksi pahasti. Olli oli meistä ainoa, joka valitsi sukset kaikkina laskupäivinä. Mä heitin ne jalkaan keskiviikkona, vain palatakseni torstaina lautaan. Ostettiin tiistaina myös kaikille uudet laskettelulasit huonon sään (ja näkyvyyden vuoksi) sekä Ollille uusi kypärä. Joka vaihdettiin tokana päivänä vian takia.

HiihtolomaHiihtoloma
Daaabbb!

Oikealla on mun permanenttitussitaideteos. Damn, mikä sana. Piirtelen usein kehooni, enkä koskaan oo saanut verenmyrkytystä. Ihme hyssyttelyä kaikilta, kun ei jokainen saa ongelmia tusseista. Nyt perjantaina mun jalasta on kulunut lähes kaikki. Kävin välissä tosin uimassa.

HiihtolomaHiihtoloma
Mun lauta on vähän liian lyhyt ja kapea, mutta en koe tarpeelliseksi hommata uutta, kun lasken ehkä kaksi, max. kolme kertaa vuodessa.

Hiihtoloma
Se tummempi uusista Kicks-huulipunistani.

HiihtolomaHiihtolomaHiihtoloma

Mun upeaakin upeampi tofukori! Tofu ei itsessään maistu hirveesti miltään, mutta majoneesin ja ketsupin kera siitäkin saa hyvän aterian osan. Ravintolassa, jonka valitsimme ei ollut tarjolla kasvisruokaa lainkaan, joten kävin ystävällisesti kysymässä kokilta voisiko hän tehdä mulle erikoisannoksen. Niimpä sain tuon ^ normaalin kanakorin hintaan, mums!

HiihtolomaHiihtolomaHiihtoloma

Aamiainen oli joka päivä erinomainen. Tarjolla oli vohveleita, puuroa, hedelmiä ja marjoja, vihanneksia, kahvia ja teetä, leivonnaisia, munakasta, lihapullia ja nakkeja, pekonia, croissantteja, karjalanpiirakkaa ja vielä vaikka mitä muuta. Kalojakin oli montaa sorttia. Mä söin joka aamu aimo annoksen munakokkelia ja karjalanpiirakoita. Pari kahvikuppostakin kuului mun vakkareihin.

HiihtolomaHiihtoloma

Eilen, eli torstaina me vuokrattiin kaksi moottorikelkkaa (eikä kolmatta, koska ajattelin taloudellisesti enkä kokenut tarpeelliseksi ottaa omaa) ja ajeltiin reittejä kahvilla ja poroja katsomaan. Matka alkoi mulla iskän kyydissä Ollin ajellessa yksin ja sitten vaihdettiin mut ajamaan omillani ja iskä pojan kyytiin. Musta oli jotenkin yllättävän hauska pistää sport-vaihde päälle ja kiihdyttää kelkka oikein kunnon vauhtiin avonaisessa ympäristössä. Melkeen sataseen ennätin! Mutkiakin tunnetusti mahtui matkaan, sillä saatiin kumpikin kelkka jumiin hankeen, ups. En aio nyt kertoa tästä kuitenkaan enempää. Nyt kelkat on turvallisesti omissa paikoissaan. Perus Jääskeläiset...

HiihtolomaHiihtolomaHiihtolomaHiihtoloma
Illalla kävimme uimassa, pizzalla ja meitsi pesasi tukankin. Oikeessa kuvassa on Loimu-niminen pizza, joka sisältää eri kaloja ja vihanneksia. Päällä oli jotain kermakastiketta, jota en osaa lausua.

Hiihtoloma

Nyt on matka ohi! Istun autossa kirjottamassa tätä postausta, koska mun ajovuoro tältä iltaa on ohitse. Ollaan nyt Rovaniemellä (ekaa kertaa) ja etsitään ruokapaikkaa. Yöpyminen hoituu etelämmässä, mutta Tea ei nyt enää kyllä jaksa hypätä ratin taakse. Saatte vielä myöhemmin varmasti paljon kuvia, kunhan Olli siirtää niitä mullekin.

from TEA MARIKA http://ift.tt/1OAzcfg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti