keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Sadepisaroita Niittykukkasilla Päiväretki Kuusamoon



Joka kesä olemme tehneet perheen kanssa kesälomareissun, ja tänä kesänä päällekkäisten aikataulujen takia teimme vain pienen päiväreissun jonka kohteeksi valikoitui Kuusamo. Kuusamoon ei ole täältä kuitenkaan kamalan pitkä matka, joten aikaa jäi muuhunkin kuin matkoihin. Vietettiinkin todellista laatuaikaa perheen kesken! Suomussalmella pysähdyttiin perinteitä noudattaen Namellin tehtaalle, jonka jälkeen ihailimme Hiljaista kansaa. Hiljainen kansa täytyy myös aina tuollapäin liikkuessa päästä tsekkaamaan, vaikka se onkin tullut nähtyä useita kertoja. 

Matkalla pysähdyimme Hossan poropuistoon, jossa söimme herkulliset keitot (Kaisukin päätyi kasviskeittoon, poroja silitellessä porokeitto ei ilmeisesti houkutellut :--D) tunnelmallisesti kynttilöiden valossa. Kiertelimme myös poropuiston yhteydessä pikkuisessa myymälässä, ja tietysti rapsuttelimme poroja sekä annoimme niille namupaloja! Hävettää myöntää, että mulle tuli täysin yllätyksenä kaikkien Suomen porojen olevan jonkun omistamia. Löytyykö muita, jotka eivät tätä faktaa tienneet? 

Kuusamossa suuntasimme Julman Ölkyn kanjonijärvelle, jossa pääsimme veneen kyydissä ihailemaan upeita maisemia. Näkymät olivatkin todella kauniit, ja maisemia olisi voinut ihailla paljon pidempäänkin! Luonnossa maisemat olivat paljon kauniimmat, kameran muistikortille sai ikuistettua vain pienen palan kauneutta. Ilma oli kuitenkin vilpoisa ja lukuisista vaatekerroksista huolimatta kyydissä oli hieman turhankin viileää, joten sen puoleen puolin tunnin retki oli oikein sopivan mittainen.

Lopuksi kiertelimme vielä kirpputoreja, ja kävimme juomassa herkulliset munkkikahvit. Oikein onnistunut päätös päivälle! 

Oletteko te käyneet Kuusamossa? :)


from Sadepisaroita niitynkukkasilla http://ift.tt/1OwGiUz
http://ift.tt/1cNHAMY

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti