Melkein syytön -juttuni herkulliset cashewcroissantit tuntuivat herättävän sen verran ihastuksen huokauksia - myös Rouvan Instagram-tilin puolella - että on parasta jakaa niiden tarkka resepti täällä.
Tehdään se myös parhaillaan meneillään olevan hävikkiviikon kunniaksi. Edellisen päivän croissantit kun ovat yleensä olleet parhaimmillaan jo edellisenä päivänä, mutta tähän herkkuun hieman kuivahtaneet croissantit sopivat itse asiassa paremmin kuin tuoreet.
Reseptin alkulähde on Dilliä ja piparjuurta -blogin mantelicroissanteissa, mutta Rouva on mukauttanut reseptiä hieman ja korvannut mantelit cashewpähkinöillä.
Cashewcroissantit
Ainekset
- 3 kpl päivän vanhoja croissanteja
Sokeriliemi
- 1 rkl sokeria
- 1 dl vettä
- 1/2 tl vaniljajauhetta
Cashewkreemi
- 1/2 dl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 1 kananmuna
- 50 g voita
Lisäksi
- n. 2 rkl mantelilastuja
- n. 2 tl tomusokeria
Valmistaminen
1. Kiehauta vesi, sokeri ja vaniljajauhe kattilassa ja anna jäähtyä
2. Valmista mantelikreemi: Laita cashewpähkinät, sokeri ja suola tehosekoittimeen ja jauha hienoksi muruksi
3. Lisää voi ja pyöritä koneella tasaiseksi tahnaksi
4. Lisää kananmuna ja sekoita se käsin tahnan joukkoon
5. Puolita croissantit ja kasta niiden pohjat sokeriliemessä
6. Laita pohjat leivinpaperin päälle. Levitä tahnaa pohjien päälle, nosta kannet paikoilleen ja levitä cashewkreemiä myös kansien päälle. Ripottele päälle mantelilastuja
7. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes mantelilastut muuttuvat aavistuksen ruskeiksi
8. Anna jäähtyä ja siivilöiä koristeeksi tomusokeria.
from Isyyspakkaus http://ift.tt/1izYl1N
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti