maanantai 7. syyskuuta 2015

Deko 133 Työhuone

Työhuoneen kursiminen on ollut hidas projekti. Olen lykkinyt sitä eteenpäin sen mukaan, miten muilta puuhilta on jäänyt aikaa. Nyt voin viimein ruksia huoneen suurin piirtein valmiiksi, sillä päälinjat ovat hioutuneet paikoilleen. Vaikka akuutti kiire ei työtilalla ole ollutkaan, olen nyt superonnellinen, kun kaikelle on paikkansa ja printtihommiin on varta vasten pyhitetty taso käytössä.

Pöydän alla on muutama kuormalava toimittamassa tason virkaa Blawhi Graphicsin julistepakkauksille. Olen jo sahannut pari uutta lavaa tuohon entisten jatkeeksi, mutta ne ovat vielä kuivumassa sivummalla. Tarkoituksenani on käyttää lavojen aukkoja lokerikkona; niin, että jokaista yksittäistä printtisatsia varten on oma rakonsa, mistä pahvipakkaus on helppo vetää käsittelyyn. Nyt joudun vielä nostelemaan päällimäisiä sivuun, jos tarvitsemani printti on alimmaisena.

Edellisessä postauksessani esittelin teille valkoiseksi maalaamaani pianoa. Nyt on kyse siis samasta huoneesta, mutta huoneen toisesta seinämästä. Työpöydän edessä olevan seinän käsittelin betonimaiseksi elokuun alussa ja siitä tarkempaa sepustusta löytyy täältä

Seinän edessä oleva pöytä on koottu Ikean pukkijaloista ja Tokmannin puuvanerista. Pukkijalkojen leveyttä piti hieman niistää pois, sillä kapeaan huoneeseen en halunnut kuuttakymmentä senttiä syvempää pöytätasoa. Ensiksi ajattelin maalata pukkijalkojen sahatut yläpäät mustaksi, mutta sitten ihastuinkin niiden katkaistuun ulkonäköön.

Pöydälle olen yrittänyt parkkeerata vain kaiken olennaisimman. Toinen pääty on pienoinen peltipläjäys, kun muistitaulun edessä on vähän useamman sorttista peltiastiaa. Tykkään itse pellistä materiaalina tosi paljon, ja etenkin tähän rouheaan kokonaisuuteen se sopii erityisesti. Pienimpään astiaan säilön aktiiviset lähetyskuitit, keskikokoisessa on pakkaamiseen tarvitsemaani välineistöä ja isoimmassa on piilossa harvemmin käytettyjä työhuonekamppeita. Lisäksi päädyssä on Uashmaman musta paperipussi, jossa on useammanlaisia viivottimia. Viivottimia tarvitsen muuten printtien tekemiseen ja suunnitteluun erityisen kovasti, yhtäkään ei valmistuisi ilman mittavälineitä!

Pöydän ovenpuolipäätyyn olen jättänyt kynä- ja pensselipurkit, pakkaustarrat sekä muistikirjan ja paperit tuherruksia varten. Olen työskentelyluonteeltani melko sotkuinen, mutta toivon, että uusi työtila antaisi motivaatiota selkeän järjestyksen ylläpitämiseen.

Kokonaisuutena työpöydän ympäristöstä tuli rouhea ja vähän karu - ehkä hieman maskuliininenkin. Tykkään kuitenkin kovasti enkä haluaisi muuttaa elementeistä nyt yhtäkään. Betoniseinä, puinen taso, peltiset ja pahviset yksityiskohdat sekä mustavalkoiset pikkuvälineet täydentävät toisiaan aivan kuten kuvittelinkin. Toisaalta huoneen toiselta puolelta löytyvä koivutapetti ja valkoinen piano tasapainottavat tilan mielenkiintoiseksi maailmaksi. Jos jotain huoneeseen pitää vielä lisätä, niin työvalaisin. Minulla on ollut tarkoituksena siirtää makuuhuoneessamme ollut musta pöytälamppu tänne, mutta en voi tuota siirrosta vielä toteuttaa, ennen kuin olemme saaneet korvikkeet tilalle. Mutta ei kiirusta niissä, katossa olevat spotit antavat kyllä riittävän yleisvalon normityöskentelyyn.

Eikös ollutkin pätevä postausaihe uuden työviikon alkajaisiksi! ;) Olkaapa muuten valppaina nyt lähiaikoina, luvassa on nimittäin arvonta, jossa palkintona on eräs näissäkin kuvissa näkyvä tuote (joko arvaatte, mikä?!).

Puhtia maanantaihin!




from Deko 133 http://ift.tt/1JLOA7m
http://ift.tt/1FmgaEW

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti