torstai 10. maaliskuuta 2016

Riikka K SO GOOD


kasvissose (1 of 5)
kasvissose (5 of 5)
kasvissose (3 of 5)
kasvissose (4 of 5)


Oon nyt haksahtanut kasvissosekeittoihin! Nuorempana en voinut sietää niitä yhtään ennakkoluulot on vieneet aina voiton, mutta viime aikoina olen syönyt niitä sitten senkin edestä. Muutama viikko sitten tein vihreän kasvissosekeiton, joka oli myöskin ihan jees, mutta ei ole tämän perinteisen voittanutta! Oon vähän sellainen summamutikassa-tyyppi, mitä tulee ruoanlaittoon. Sen takia tänne eksyy harvemmin mitään ruokaohjetta, kun en tosiaan jaksa mittailla tarkkaan raaka-aineita! Nyt voisin kuitenkin tsempata ja laittaa tästä reseptiä kehiin!


KASVISSOSEKEITTO
Neljä pikku annosta

4-6 Porkkanaa
2 Perunaa
1/2 Kukkakaali
1 Sipuli
Kasvisliemikuutio
Ruokakermaa
Suolaa
Vettä


Leikkaa kasvikset paloiksi. Heitä kattilan pohjalle nokare voita, kasvikset ja kasvisliemikuutio. Laita hella päälle ja odota, että voi on sulanut. Lisää kattilaan vettä niin, että kasvikset just ja just peittyy. Lisää suola ja kiehauta noin 10-15 minuuttia. Kun kasvikset ovat kypsiä, kaiva sauvasekoitin esille. Hurauta kattila yhdeksi silkkiseksi soosiksi. Itse laitoin joukkoon hieman ruokakermaa mukaan pyöristämään makuja. Kun olet tässä vaiheessa, tarkista maku - lisää suolaa ja muita mausteita mielesi mukaan. 

Itse lisäsin vielä lautasannokseen ranskankermaa ja pekonia! Pekoni kannattaa muuten ehdottomasti valmistaa uunissa - niistä tulee niiin paljon parempia. Toki kasviskeittoon voi lisätä twistiä esimerkiksi koskenlaskija-juustolla, krutongeilla ja smetanalla. Oman maun mukaan :-) Kylkeen vielä tuoretta leipää ja maitoa! Seuraavan kerran aion tehdä saman soosin, mutta tuplasti suurempana niin saan sitä myös pakastimeen jemmaan. 




from R - Riikka K http://ift.tt/1R8LjSq

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti