keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Deko 133 Aulan ilme muuttui

Moikkis! Kiitos edellisen postaukseni kommenteista! Ihanaa oli huomata, ettei ole yksin ajatustensa kanssa. Me olemme syynänneet elintarvikkeiden alkuperiä entistä tarkemmalla kädellä ja hieman järkytykselläkin laittaneet boikottiin muutamia tuotteita. Viimeisimpänä Vaasan Ruispalat, jota meillä on ollut aina ennen varalla, jos äidin omatekoinen ruisleipä on päässyt loppumaan. Sanonpahan vain, että pienimuotoinenkin kiinnostus tutkia oman kotikeittiön tuotteita kannattaa.

Vaan ehkä voitaisiin välillä keventää ja rupatella puhtaasti sisustuksesta! Täällä on nimittäin rymsteerattu pienesti. Liikutin vierashuoneessa olleen lipaston tähän olohuoneen ja eteisen välitilaan, jonka miellän jonkinlaiseksi aulatilaksi. Paikalla ollut tähtilipasto meni vuorostaan vierashuoneeseen. Samalla irrotin seinällä olleen tauluhyllyn ja nostin tilalle viimeisimmän sisustuslöytöni, Ebba Masalinin opetustaulun.

Seuraan hyvin vähän nettikirppiksiä, mutta kerrankos sitä on oikeassa paikassa oikeaan aikaan. (Etenkin, kun en varsinaisesti ollut edes mitään etsimässä.) Huomasin myynnissä tämän peltohernettä kuvaavan taulun, enkä aikaillut hetkeäkään. Monissa näissä mustapohjaisissa opetustauluissa on keltasävyisiä kasveja - niistä en ole mahdottomasti liekehtinyt, mutta kulunut vihreä ja hento violetti kolahtivat syvemmälle. Minusta tämä on ihana. Nuhraantuneet reunat ja pinta tekevät taulusta vielä paremman.

Aula näyttää muutoksen myötä nyt selkeämmältä. Olin jo vähän tuskastunut aiemman lipaston ja tauluhyllyn yhdistelmään, siinä oli liikaa kohtia joihin silmä tarttui. Näin on parempi. 

Tänä vuonna en ole kasvatellut pääsiäisruohoja tai keksinyt uusia munakoristeista. Edellisvuotisia munamalleja kyllä kokeilin asetella tuohon betonialustalle, mutta ne näyttivät siinä liian ylimääräisiltä ja joutuivat takaisin kaappiin. Kaupasta löysin viimein helmililjoja ja kuvissa näkyviä bambutupsuja. Ne saavat riittää pääsiäisvihreistä. Tupsuja otin kaksin kappalein ja niistä toinen pääsi tähän saviruukkuun, joka sutaisin akryylimaalilla nopeasti valkoiseksi. Niin ja hei, käytiinhän me Armaksen kanssa etsimässä pajunkissoja hankiaisilla tepsutellen - ne ovat unohtuneet vielä etuterassille. Pääsiäinen ei oikein itselle ole minkään erityisen hypetyksen arvoinen, mutta siihen kuuluvat extravapaat otan kyllä ilolla vastaan! Meidän minilomaan kuulunee kirpparivalmisteluita ja päiväreissu Joensuuhun. Mitäs siellä on suunnitelmissa?

Iloista viikonloppua!




from Deko 133 http://ift.tt/1RmIfW7
http://ift.tt/1FmgaEW

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti