maanantai 28. maaliskuuta 2016

Aleksiinan KUN LUKIO ON OHI

maalis50

Viime keskiviikon matikan yo-kokeen jälkeen tunnelma ei ollut todellakaan katossa. Vaikka kirjoitukset olivat vihdoin ohi ja suuri luku-urakka takana, niin kokeesta jäi vain huono maku suuhun. Seuraavana päivänä suuntasimme kuitenkin perheen kanssa Turkuun, jossa vietimme tänä vuonna pääsiäistä. Vasta siellä päähäni alkoi iskostua se, että lukio on nyt oikeasti ohi. Todella outoa ja hieman surullista, mutta toisaalta niin helpottavaa.

maalis47

maalis51

Lomani jatkuu vielä ensi viikolle, kunnes saan haltuuni 5.4. julkaistavat pääsykoekirjat. Haen tänä keväänä siis Helsingin oikeustieteelliseen, joka alkoi alkuvuoden aikana tuntua yhä enemmän ja enemmän oikealta vaihtoehdolta. En halunnut aluksi kertoa päätöksestäni edes läheisilleni saati sitten blogissa, sillä halusin olla siitä ensiksi varma. Nyt varmuus yliopistosta ja kaupungista on kasvanut päivä päivältä ja kirjatkin olen ennakkotilannut, joten tuntui hyvältä ajatukselta kirjoitella asiasta tännekin.

maalis48

Teen siis kaikkeni, että pääsisin aloittamaan opiskelijaelämän heti syksyllä. Tiedän, että opiskelupaikan saamisen eteen kyseisessä koulussa on tehtävä järkyttävä määrä töitä, mutta motivaationi on ainakin huipussaan. Toivon myös, että pääsisin yo-arvosanoillani yhteispistekiintiöön, jotta panostuksestani kirjoituksissa olisi edes vähän hyötyä. Välivuosi on tietysti todennäköinen, joten jos oikiksen ovet eivät avaudu tällä kerralla, niin syksyllä avoimen yliopiston opinnot kutsuvat minua.

maalis52

Lomalleni en ole suunnitellut mitään maailmaa mullistavaa, vaan tarkoituksena on ainakin käydä kampaajalla lyhennyttämässä hiuksia, nähdä kavereita, blogata, nettishoppailla, urheilla ja tehdä kaikkia niitä asioita, joita olen ehtinyt ikävöidä kirjoitusten takia. Lakkiaiset ovat edessä parin kuukauden päästä, joten mekon ja muun lookin metsästys on alkanut. Tottakai tänä aikana pitäisi raapustella vielä muutamat kesätyöhakemukset sekä valmistautua pääsykoekirjojen pänttäämiseen, mutta rentoutuminen on tärkeysjärjestyksessä korkeimpana!

maalis46

-Aleksiina

from Aleksiinan http://ift.tt/1qbuPDl
http://ift.tt/1GAghDU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti