keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Deko 133 Joulun kollaasi

Tänä vuonna en joulua sisustaessani ajatellut blogia ollenkaan. En sitä, mikä näyttäisi hyvältä ja harmoniselta kuvissa. En sitä, että värimaailma olisi hillityn skandinaavinen ja koristelut riisuttuja, tyylikkään yksinkertaisia. Ei ei. Tänä vuonna punaista näkyi siellä minne sydämestä kumpuava joulufiilis sitä halusi. Tonttujakin vilahti näköpiiriin. Rönsyilystä ei kuitenkaan voi puhua, vaan selkeänä säilyneestä tunnelman luomisesta, tokkokin arkisisustuksesta poikkeavalla moodilla. Ehkä tästä syystä ei ole ollut eritystä kytöä tehdä joulusisustuksellista postausta; tämäkään päivitys ei sellainen ole. 

Maanantaina kylässä käynyt ystäväni huokasi, että meillä on niin jouluista. Totesimme kuitenkin, että suurin osa tuosta vaikutelmasta tulee valoista - niillä on suuri merkitys. Perinteiseen tapaani pyrin pitämään kuusen hengissä Nuutinpäivään saakka ja silloinkin puntaroin vielä muiden jouluelementtien kohtaloa. Sen sijaan että suuntaisin ajatukset jo Tapanina uuteen vuoteen ja karsisin kodin joulusta, haluan kynsin ja hampain pitää kiinni tästä tunnelmakaudesta. Siinä on jotain todella turvallista ja voimauttavaa.

Tähän postaukseen olen koonnut kuvia muistoksi aatosta. Yövyimme ihan kotona, mutta kävimme päiväseltään Rautavaaralla sukujoulua viettämässä - kuvia siis molemmista sijainneista. Lahjojen paketoinnissa pidin linjan, johon viime vuonna tykästyin: yksivärisiä (punaisia, valkoisia, ruskeita, mustia) paketteja, joiden koristeeksi käärin juuttinarua. Parina viime vuonna emme ole enää aukoneet lahjoja Rautavaaralla, vaan vasta illalla täällä Iisalmessa, oman kuusen juurella. Kuten arvasin, Armas oli ihan kympillä mukana lahjaoperaatiossa, olisi empimättä aukonut niin omat kuin muidenkin paketit. :)

Aatonaattona tänne satoi kaunis lumivaippa, joka kuorrutti puidenkin oksat kauniisti. Joulupäivänä keli kävi märempänä, mutta sitten taas saatiin hento kerros valkoista. Kyllä lumella on suuri merkitys fiilikseen ja aaton kynnyksellä satanutta pikkuhankea voisikin luonnehtia pieneksi, tervetulleeksi jouluihmeeksi. ♥ Mutta mitä minä tässä enempää jaarittelemaan, antaa kuvien puhua puolestaan.

Aattoiltana sytyttelimme kodin pihatielle viimeisessä kuvassa hohkavat jäälyhdyt - tai siis muoviset feikkiversiot. Tuli kuuluu tunnelmaan, ulkonakin. Kaikin puolin joulu sujui hyvin, tunnelmallisesti ja rennosti. Juuri niin kuin pitikin. ♥ Nyt viimeisten suklaiden kimppuun.

Tunnelmallista iltaa!
from Deko 133 http://ift.tt/1UgMRNh
http://ift.tt/1FmgaEW

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti