lauantai 3. kesäkuuta 2017

Taru's Collection Koskenlaskua ja mökkeilyä Vaikkojoella

Viime viikonloppu oli kaikinpuolin varsin mielenkiintoinen.
Siihen sisältyi yllättäviä kohtaamisia, yllättäviä kanootin käänteitä sekä rentoutumista hyvän ruuan ja seuran kera.

En ollut ennen laskenut koskea, enkä voi vieläkään sanoa oikeasti laskeneeni koskea. Mutta! Voin sanoa heittäneni talviturkkini ja uineeni keväisessä Vaikkojoessa. Meidän laskumme ei siis mennyt ihan niin putkeen kun oli tarkoitus. Voisin valehdella ja sanoa, että kaaduimme vasta pitkän laskureissun päätteeksi, mutta tosiasiassa kaaduimme jo ensimmäisen laskun aikana.

vaikkojoki2muok

Kanootissamme oli kolme henkilöä, minä keskellä, J edessä ja kolmas hieman kokeneempi laskija takana. Minua ei siis voi kaatumisesta syyttää! Tehtäväni oli vain pysyä kyydissä, pelätä ja kuvata. Ehdimme meloa rauhallista virtaa hetken ennen ensimmäistä koskea, joka ei kyllä ollut niistä helpoimmista koskista, jossa noin puolessa välissä törmäsimme suoraan kuohujen alla olevaan kiveen. Ei siinä ehtinyt edes pahemmin säikähtää, kun olimmekin jo tipahtaneet kylmään koskeen. Pelastin GoPro-kamerani, jonka hihna katkesi rytäkässä, rämmin koskessa kanootin yli ja uin virran viemänä rantaan. Rannassa sain napattua oksista kiinni ja J auttoi minut ylös vedestä.

Vaikka virta oli voimakas, kanootti meinasi tulla päälle ja kolhin polveni kiviin, kaatuminen oli kaikessa kauheudessaan jopa hauskaa. Kenellekään ei käynyt kuinkaan ja mitään ei kadonnut. Saimme kyllä makeat naurut rannassa, eivätkä litimärät vaatteetkaan haitanneet. Voitte vaan kuvitella, kuinka paljon vettä kumppareista kaatui pois! Vilukin tuli vasta kuivia vaatteita vaihtaessa.

vaikkojoki1muok

Itse lopetin laskemisen siihen, sillä kuivat vaatteet kirjaimellisesti kävivät vähiin. 
Toista kaatumista ei olisi kuivien vaatteideni varasto kestänyt, enkä jostain syystä halunnut viettää loppuiltaa alusvaatteissa J:n perheen seurassa. Muut jatkoivat vielä laskemista ja minä siirryin J:n äidin seuraan "huoltojoukkoihin".
Illalla vielä saunoimme ja söimme hyvin mökeillä. Päivä oli pitkä ja raitis ilma tunnetusti pistää väsyttämään, joten nuokuin jo ennen puoltayötä pöydässä useampaan otteeseen, vaikka jätin viininkin ihan puolikkaaseen lasiin. Vauhdikas ja erilainen lauantai, vaikka uni toisiaankin vei lopulta voiton aikaiseen.

vaikkojoki3muok

Suosittelen testaamaan koskenlaskua kanootilla, jos teille sellainen mahdollisuus joku päivä avautuu!
Uintia koskessa ei välttämättä tarkoituksella kannata testata, mutta jos sinne nyt sattuu mulskahtamaan niin kyllä siitäkin selviää - nimimerkillä kokemusta on.

Tänä viikonloppuna olemme keskittyneet rentoutumiseen ja nyt illalla olisi tarkoitus lähteä pitkästä aikaa katsomaan Kuopion yöelämää. Tai ainakin alkuillan menoa, saa nähdä kuinka nopeasti tänään väsähtää.

Ihanaa lauantaita kaikille! 


from Taru's Collection http://ift.tt/2rDDfY0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti