maanantai 5. syyskuuta 2016

Sadepisaroita Niittykukkasilla SYKSYN SATOA: OMPPUHILLO (x2) & KANTARELLIPASTA

Tällä kertaa olisi luvassa oman maan sadosta tehtyjä herkkuja, nimittäin kahta maukasta omenahilloa ja kantarellipastaa! Mikäs sen parempaa, kuin suunnata syksyisenä päivänä sienimetsään, ja valmistaa saaliistaan herkullista ruokaa. Metsän antimet kannattaa ehdottomasti hyödyntää, pienellä vaivalla saa talteen niin sienet kuin marjatkin. Turhaa maksaa kaupan kalliista vaihtoehdoista, kun itse poimimalla saa vastaavat metsästä kerättyä! Talvella on mukava suunnata pakastimelle kaivelemaan syksyllä kerättyjä luonnon herkkuja.

Kantarellien suhteen puntaroin pitkään pastan ja piiraan välillä, ja pastan lisäksi sieniä jäi myös piiraaseen asti. Piirastarpeet on säilötty sopivaa leivontahetkeä odottamaan. Lisäksi meidän omenapuut yllätti mukavalla sadollaan, joten meidän perheen naisista jokainen tekikin omat versionsa omppuhillosta. Minä toteutin kaksi erilaista herkullista hilloa!

Minulla ei ole tarkkoja määriä mihinkään ohjeista, sillä heittelin aineksia mukaan maistellen aina välillä sen hetkistä tuotosta. Kokeilemalla löytää parhaan lopputuloksen!

 Omena-kanelihillo

omenoita
vettä
hillosokeria
kanelia

Pilko haluamasi määrä omenia ja poista siemenkodat. Laita omenalohkot pehmenemään kattilaan pieneen vesimäärään, hauduta miedolla lämmöllä. Soseuta pehmenneet omenat sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi, laita kattila takaisin liedelle. Lisää joukkoon hillosokeri ja haluamasi mausteet, sekoita hyvin. Anna soseen kiehua hiljaa poreillen noin 10 minuuttia, jonka jälkeen jäähdytä ja purkita valmis hillo. Maukas hillo on valmista nautittavaksi syksyn ja talven kylminä iltoina ;)

 Mausteinen omenahillo

omenoita
vettä
hillosokeria
kanelia
sitruunamehua
inkivääriä

Katso valmistusohje yllä.

 Kantarellipasta

kantarelleja
sipulia
ruokakermaa
suolaa
pippuria
parmesaania
pastaa

Haihduta kantarelleista ylimääräinen neste kääntelemällä niitä pannulla. Lisää joukkoon nokare voita, ja reilusti kuutioitua sipulia. Kuullota kantarellit ja sipulit voissa kauniin värisiksi ja pehmeiksi. Lisää joukkoon haluamasi määrä ruokakermaa, itse lisäsin reilusti valuvan pastakastikkeen aikaansaamiseksi. Lisää joukkoon haluamasi mausteet, itse käytin vain suolaa ja pippuria, jotta kantarellien maku ei peittyisi mausteiden alle. Tarjoile kastike pastan kanssa, ripottele päälle runsaasti parmesaania. Nauti!

Suosittelen kyllä lämmöllä jokaista suuntaamaan sienimetsään tai puutarhaan omppuja poimimaan, kyllä on ihanaa valmistaa ruokaa itse keräämistään raaka-aineista! :) Sienet ovat valtavan herkullisia ja terveellisiä, menevät niin piiraissa kuin erilaisissa ruoissakin. Itse aion ehdottomasti kokeilla vielä herkullista kantarellipiirasta, ja viikonloppuna saimme nauttia sisareni kokkaamasta tattipiiraasta. Olipas muuten hyvää! Ja omppuhilloista voi tehdä lukemattomia erilaisia variaatioita, jokainen makunsa mukaan. Aion muistella syksyn omppusatoa viileinä talvipäivinä, kun sujautan itsetehtyä hilloa esimerkiksi puuron, myslin tai jogurtin sekaan. Innostuin puuhasta niin kovasti, että haluaisin kokeilla muidenkin hillojen valmistusta!

Joko te olette ehtineet testailla erilaisia sieni- tai hilloreseptejä? Kommenttiboksiin saa jakaa reseptivinkkejä, otan niitä ilomielin vastaan :)


from Sadepisaroita niitynkukkasilla http://ift.tt/2c1H7Yt
http://ift.tt/1cNHAMY

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti