sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Pita's Ruotsi & Norja

Sinne se kauan odotettu reissu taas meni. Hassuu olla kotona tähän aikaan vuodesta kun aikaisemmille reissuille ollaan vasta lähdetty heinäkuun puolenvälin tienoilla tai jälkeen. Nyt ollaan jo tultu himaan. Alotettiin reissu Ruotsista. Lähdettiin kesäkuun ihan lopussa torstaina ajamaan kohti pohjoista. Perus puuduttava reitti. Pahin pätkä on Jyväskylä-Oulu. Se on niiiiiiiiiiin tylsä! Tornioon jäätiin yöks. Kello oli sen verran paljon kun sinne päästiin. Turha väsyneenä ajaa. Seuraavana päivänä matka jatkui Ruotsin Ammarnäsiin. Siellä oltiin muutamama päivä. Matka jatkui Sorseleen. Siellä suunnilleen samanlainen setti. Lisää Ruotsin kalastuksesta.


Ruotsissa kaikki ei menny ihan nappiin. Kalastusolosuhteet oli huonot. Se oli aika turhauttavaa ja teki fiiliksestä nihkeen. Onneks meillä keskenään oli sentään kivaa. Yhessä kirottiin huonoo tuurii säiden ja muun suhteen. Noille seuduille olis siistii päästä vielä joskus uudestaan. Parempana aikana. Nyt oltiin vähän liian aikaisin liikenteessä. Vaihdettiin lopulta pläänejä lennosta ja lähdettiin suunniteltua aikaisemmin Norjaan.

Norjassa kaikki oli toisin. Alkumasistelua lukuunottamatta kaikki meni hyvin. Niistä lisää täällä. Norja on vaan niin hieno maa. Ne maisemat, luonto... Apuva. Samaan aikaan joella oli meidän tuttuja. Kotkan jätkien ja yhden Joensuun vahvistuksen kanssa oli mukava hengata. Muutaman kerran Juuson kanssa mietittiin, että tuleekohan enää lähettyy lohireissuun ihan vain kaksin. Porukassa on niin paljon kivempi tälläsillä reissuilla olla.

Mentiin reissu pienenellä budjetilla. Meillä oli kyllä rahaa varattuna enemmän kun koskaan, mut ei sitä sit onneks tarvinnu niin paljon. Aijemmilla reissuilla meillä on ollu enemmän mökkiöitä, mutta tällä reissulla vain yksi yö vietettiin Ruotsissa leirintämökissä. Sen lisäks oltiin muutama yö leirintäalueella teltassa. Loput yöt nukuttiin autossa joenvarressa. :D Ainiin, yks yö nukuttiin äijien sohvalla, kun oltiin siellä viettämässä välipäivää viskilasit kourassa... Ruuat oltiin hankittu jo alkureissusta Suomesta ja Ruotsista. Norjassa tehtiin vain pieniä täydennyksiä. Reissu oli myös hieman lyhyempi kun aijempien vuosien lapin matkat.

Koska rahaa jäi, ollaankin jo vähän mietitty uutta reissua loppukesään. Se oli pienenä ajatuksena jo kun matkoja suunniteltiin keväällä. Toivottavasti saatais vielä järkättyä. Matkustaminen on vaan niin parasta.


from Pita's http://ift.tt/2ajPmkP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti