maanantai 7. maaliskuuta 2016

Dreams of Paradise VINKKEJÄ SÄÄNNÖLLISEEN LIIKKUMISEEN

Miten liikkua säännöllisesti?

Tätä kysymystä ainakin allekirjoittanut on pyöritellyt mielessään toistuvasti. Kuulun niihin tyyppeihin, jotka innostuvat jostakin asiasta, minkä jälkeen eivät mitään muuta teekään, mutta jossakin vaiheessa innostus lopahtaa ja tauot saattavat venähtää tolkuttoman pitkiksi. Siksi ajattelinkin koostaa teille (ja yhtälailla itselleni) pienen vinkkipankin, joka antaa eväitä säännölliseen liikkumiseen.



1. Liiku maanantaisin

Tämä on yksi parhaista vinkeistä, jonka olen koskaan kuullut. Vaikka ajatuksena saattaa tuntua hassulta, miten joku tietty viikonpäivä voisi vaikuttaa kokonaisvaltaiseen liikkumiseen, tässä on perää. Kun aloittaa viikkonsa liikunnalla - oli se sitten kevyt kävelylenkki tai kunnon hikitreeni - koko viikko alkaa paremmin. Sitä paitsi jos tavoitteena on liikkua esimerkiksi viitenä päivänä viikossa, aloitettuasi heti maanantaina sinulla on paljon enemmän pelivaraa. Yleensä aloittaminen on kaikista haastavinta ja sen takia kannattaakin aloittaa saman tien - heti maanantaina!

2. Sovi lenkkitreffejä

Mikään ei motivoi paremmin lähtemään lenkille, kun kaveri joka odottaa polun varressa yhteistä treenihetkeä. Lenkki tulee harvemmin peruttua, kun tapaaminen on sovittu etukäteen ja yhteistä aikaa ystävien kanssa ei ole koskaan liikaa! Yhteinen urheiluhetki saa molemmat tsemppaamaan ihan eri tavalla kuin yksin treenatessa ja samalla voi vaihtaa kuulumiset ja parantaa maailmaa. Huom! Treffailu sopii toki myös muihinkin lajeihin kuin lenkkeilyyn!

3. Kirjoita treenit ylös (ennen ja jälkeen)

Olen ehdoton perinteisen paperikalenterin kannattaja, sillä minulle on tärkeää pitää menot hanskassa ja hahmotan ne paljon paremmin vanhasta kunnon kalenterista kuin puhelimen näytöltä. Merkkaan treenit aina kalenteriin ylös tyylillä Lenkki 45min (7,5km) ja vedän ne yli pinkillä yliviivaustussilla, kun homma on hoidettu. Mitä enemmän pinkkiä, sen parempi! Sunnuntai-iltaisin käytän vielä hetken aikaa siihen, kun luonnostelen tulevan viikon treenit valmiiksi (jos en tiedä menojani vielä ihan tarkkaan, saatan kirjoittaa saman treenin kahteen paikkaan ja valita itselleni sopivamman ajankohdan lähempänä). Pieni suunnitelmallisuus tekee hyvää, mutta liian ehdoton ei kannata olla.

4. Älä taukoile kahta päivää putkeen

Tauot ovat urheilijoille tarpeen ja elimistö kaipaa myös lepopäiviä. Oma nyrkkisääntöni on, etten pidä kahta taukopäivää peräkkäin. Jos kroppa on hyvin rasittunut, voin ensimmäisenä päivänä levätä ja toisena tehdä erittäin kevyen ja palauttavan treenin. Kahden päivän täysi tauko voi kuitenkin venyä helposti paljon pidemmäksi ja sen vuoksi pyrin pitämään taukoja aina yksi päivä kerrallaan. Poikkeuksena tietenkin sairastelut, silloin pitää levätä kunnolla!!

5. Kuha treenaa!

Kaikkea ei pidä ottaa liian vakavasti. Suunnitelmat muuttuvat ja tilanteet vaihtuvat. Pääasia on kuitenkin se, että treenaat. Ei sillä niin väliä, mitä urheilua harrastat tai kuinka kauan. Kunhan teet edes jotakin. Kymmenen minuutin kävelylenkkikin on parempi kuin ei mitään. Jos joskus on sellainen tilanne, että et saa alkuperäisiä suunnitelmiasi toteutettua syystä tai toisesta, älä heitä työtäsi hukkaan. Tee edes jotakin. Kiireisenä päivänä voit varastaa vaikka 20 minuuttia aikaa laittamalla herätyksen aavistuksen aiemmaksi ja tehdä nopean kotitreenin ennen muita aamutoimia. Sillä ei ole niin väliä mitä teet, kunhan teet edes jotakin.

Liikunnan iloa sinun viikkoosi! ♥



from Siru I. http://ift.tt/1p1yAKD
http://ift.tt/1QUkjqj

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti