Mä oon innostunut juustokakuista. Siis sellaisista, joissa ei tarvitse pelätä, että huutaako palohälytin kohta. Niin helppoa, tyrkkäät vain jääkaappiin yöksi ja seuraavana päivänä pääsee herkuttelemaan, nam!
Äitienpäivää ajatellen päätin kokeilla erilaista juustokakkua. Jotain raikasta, hedelmäistä ja siitä se ajatus aurinkoisesta sitten lähti.
Pikaisen googlettelun jälkeen löysin hyvältä vaikuttavan ohjeen maku.fi sivustolta.
POHJA
200 g kaurakeksejä
100 g leivontamargariinia
1 tl inkivääriä
TÄYTE
4 kpl liivatelehtiä
2 1/2 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sitruunamehua
PINNALLE
3 kpl liivatelehtiä
1/2 dl sitruunamehua
2 dl persikkaa säilykkeenä ( kannattaa tehdä vähän reilummin, että riittää paremmin )
Hienonna keksit pohjaa varten monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva ja inkivääri.
Painele pohjataikina irtopohjavuoan ( 24 cm ) pohjalle leivinpaperin päälle.
Vaahdota vispikerma ja lisää joukkoon notkistetty tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.
Upota liivatelehdet kylmään veteen. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun.
Kaada jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana juustotäytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli ( tai muutamia tunteja ).
Upota liivatelehdet kylmään veteen pintaa varten. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatteet siihen. Soseuta persikat monitoimikoneessa ja kaada sitruunamehuseos sekaan. Kaada seos juustomassan päälle ja anna hyytyä vielä ainakin tunti jääkaapissa ennen tarjoilua.
Oli muutes hyvää! Kelpasi äiteelle ja muille niin hyvin, että teen tätä myös pikkusiskon ylppäreihin. Pitää pitää peukut pystyssä, että onnistuu silloin myös yhtä hyvin. Ja kesällä voisi kyllä testailla muitakin juustokakkuja :-)
from NOU PROBLEEM http://ift.tt/1XjCTPh
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti