sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Closer To The Edge PÄÄSIÄISEN RIISIMUROLEIVOKSET

Ihanaa pääsiäissunnuntaita! Mun pääsiäinen on sujunut rauhallisissa tunnelmissa; juuri syötiin perinteinen pääsiäisateria, ja Pinterestin ihmeellistä maailmaa selaillessani inspiroiduin väsäämään pääsiäisen kunniaksi vähän pääsiäisleivoksia. Halusin tulla heittämään teillekin helpot ohjeet näiden tekemiseen, näistä kun tuli niin sööttejä! Nää on siitä kyllä hyviä, että kun yhden näitä syö niin siinä sitten menee samalla koko vuoden makeanhimot :-D Ja hei, onhan nää nyt ihan älysöpöjä pääsiäispöytään, eikö vain? Näiden tekemiseen ei myöskään tarvitse uunia!UntitledTARVITSET: Vaahtokarkkeja (itse käytin 300g), n. 1,5 l riisimuroja, 2 rkl voita, haluamiasi koristeita (esim. pääsiäismunia!)
KUORRUTUKSEEN: Elintarvikeväriä, 50g voita/margariinia, 4-5 dl tomusokeria,  3 rkl maitoa, 1 tl vaniljasokeria
Untitled
1. Sulata vaahtokarkit ja voi suuressa, mikron kestävässä kulhossa 1+1 minuuttia. Sekoittele yhden minuutin jälkeen vaahtokarkkiseosta keskenään ja laita takaisin yhdeksi minuutiksi mikroon. Ole tarkkana, ettei vaahtokarkit missään vaiheessa kuohahda yli. 

2. Sekoita vaahtokarkit ja voi hyvin (ei vatkaimella) ja kaada sekaan riisimurot. Lisää vähitellen riisimuroja samalla hämmentäen, kunnes ne ovat hyvin sekoittuneet keskenään. Tämä on muuten sitten tosi tahmaista, joten jos tuntuu hankalalta, lisää hieman vettä.

3. Kaada muovisiin (ei mieluiten paperisiin) muffinivuokiin tai rasvattuun vuokaan. Painele leivinpaperilla leivosten yläosat tasaisiksi ja halutessasi painele myös keskelle pieni kolo kuorrutetta varten.

4. Anna asettua noin puoli tuntia. 

KUORRUTUS:
1. Yhdistä voi, maito ja 2 dl tomusokeria. Sekoita, kunnes kermaista ja täysin tasaista. Sen jälkeen lisää loput tomusokerit (2-3 dl) ja haluamasi väristä elintarvikeväriä. Sekoita. (Itse tässä vaiheessa myös erotin seoksen kahteen eri kulhoon ja lisäsin molempiin eriväristä elintarvikeväriä.)

2. Lisää kuorrute riisimuroleivosten päälle, koristele ja valmista! Annoin näiden jähmettyä jonkun aikaa jääkaapissa, mutta sillä ei ollut oikeastaan mitään väliä, joten leivoksia voi myös suoraan nauttia heti leipomisenkin jälkeen.
Resepti täältä, muokattuna
Untitled


from Closer to the edge http://ift.tt/1MtK4l1
http://ift.tt/1IVaZOF

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti