tiistai 22. maaliskuuta 2016

Riikka K HOMEMADE BURGERS


burger (5 of 6)
burger (4 of 6)
burger (3 of 6)
burger (6 of 6)


Sain eilen idean tehdä itse hamppareita! Käyn koulua Tampereen Ammattikorkeakoulussa ja koulutusohjelmana toimii Palveluliiketoiminta - long story short musta tulee restonomi! Itse en oo mikään superkokki, mutta moni mun luokkalainen on ja sehän inspiroi myös minua. Meidän kurssin tehtävä liittyy barbequeen ja on melko kohtalokasta laittaa se hakusanaksi Pinterestiin. Hertsyykeli se nälän määrä kaikkien niiden kuvien jälkeen! Damn you Pinterest! Törmäsin Sriracha-dippiin. MITÄ! IHANAA! Joten päätin testata sitä kotitekoisiin burgereihin ja ranuihin. Ja taas joudun antamaan mitä ympäripyöreämmän ohjeistuksen, mutta oon niin surkea mittailemaan - mä meen fiiliksen mukaan. 

No, mitä tähän settiin tarvitaan?

  • Sämpylöitä
  • Jauhelihaa (NAUDAN!!! Eikä mitään Sika-nauta kompromisseja)
  • Perunoita
  • Srirachaa
  • Hellmann's-majoneesia
  • Sitruunaa
  • AURA-juustoa
  • Sipulia ja valkosipulia
  • Kananmunaa
  • Korppujauhoja
  • Mausteita
  • Tomaattia ja salaattia
Jep, aikamoinen lista siitä muodostui. Vähän jo jännittää, miten saan tän kaiken koottua fiksuksi postaukseksi :--D Okei, mä aloitin jauhelihapihveistä. Ja nehän tehdään ite, ei mitään valmislättyjä. Korppujauhopussissa on yleensä jonkunlainen ohjeistus pihveihin, kuinka paljon tulee vettä, kananmunaa ja korppujauhoja - noudata niitä ohjeita. Mausteina käytin vaan suolaa, pippuria ja paprikajauhetta. Kääräsin valmiin jauhelihamassan elmukelmuun ja heitin hetkeksi jääkaappiin. 

Sitten THE DIPPI. Ota kulhoon muutama ruokalusikallinen majoneesia, purista sinne noin ruokalusikallinen sitruunaa ja purista yksi valkosipulinkynsi. Tämän jälkeen lisää teelusikalla itsellesi sopiva määrä srirachaa. Tarkista maku ja laita jääkaappiin odottelemaan. 

Siirrytään perunoihin. Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunoista suikaleita mallia ranskalaiset :-D Levitä perunat pellille ja lisää loraus öljyä. Öljyn jälkeen heitä pinnalle sormisuolaa, chili-maustetta, maltillisesti korppujauhoja ja vähän parmesaania. Korppujauhot tekee pinnasta rapean! Kääntele perunoita, jotta niissä on joka puolella mausteseosta. Uuni päälle ja perunat sisään! Haluan uskoa, että jokainen osaa katsoa, koska perunat ovat valmiit.

Leikkasin hampurilaisten väliin tomaattia, salaattia, aurajuustoa ja sipulia. Sipulit kannattaa leikata rinkuloiksi, sillä ne menevät vielä pannulle! Pannulle nokare voita, ripaus sokeria ja paista niin kauan, kunnes sipulit karamellisoituvat. Pistin myös sämpylät hetkeksi pannulle rapsakoitumaan, mutta sen jälkeen aloitin kokoamisen. Alemmalle sämpylälle sipaisin ketsuppia ja salaatin. Nostin siihen pihvin ja ripoittelin pinnalle aurajuustoa ja karamellisoidut sipulit. Sitten muutama siivu tomaattia! Paras osuus on tietenkin majoneesi, eli sillä voidellaan hampparin kannen sisäpinta. Reilusti voidellaan. 

Ei juma, tää oon nyt viimeinen "resepti"-postaus minkä teen. Eihän tästä tuu mitään. Jatkossa pelkästään ruokakuvia :--D Kiitos ja anteeksi, mutta oli ihan hiton hyvät hampparit ja ranut. Toivon koko sydämestäni, että jos joku onneton mun ohjetta kokeilee, selviää hengissä. 

Nään jo kuinka mun luokkakaverit nauraa tälle ohjeelle. Ja jep, Titta puhun susta :----D !!!




from R - Riikka K http://ift.tt/1UAUHoF

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti